Ammattikoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikoulut

Työ eläinsuojelussa
Minua kiinnostaa tulevaisuudessa tehdä töitä eläinsuojelun ja eläinten pelastamisen kanssa. Esimerkiksi vapaaehtoistehtävät ja/tai kenttätyöt kiinnostavat. Mitä kautta minun kannattaisi lähteä uraa tavoittelemaan lukion jälkeen? Onko muita vaihtoehtoja kuin eläinlääkis?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Eläinlääkäriksi kouluttautuminen on toki yksi vaihtoehto, mutta eläintensuojelussa ja eläinten pelastamisen tehtävissä on tarvetta myös muunlaisille osaajille. Esimerkiksi eläintenhoitajan tai -kouluttajan koulutus voisi olla yksi mahdollisuus.

Käytännön työ voi olla esimerkiksi kissojen loukutusta, eläintenhoitoa, sosiaalisen median päivittämistä, tutkimustyötä tai sijaiskotitoimintaa. Eläinsuojeluun voi lähteä mukaan vapaaehtoistoiminnan kautta - esimerkiksi SEY Suomen eläinsuojelun jäsenyhdistysten kautta.

Suosittelisin sinua ottamaan yhteyttä esim. juuri Suomen Eläinsuojeluun (SEY) ja kysymään heiltä lisätietoa konkreettisista työtehtävistä, joita alalla on. Samalla voit tiedustella alalla työskentelevien taustakoulutusta.

Kurkkaapa vaikka tämä sivu vuosittain palkituista eläinsuojeluteoista - mukana on todella erilaisia toimijoita. Vaihtoehtoja siis on! :)

Aurinkoisin terveisin

Emma, studentum.fi

Lukiosta amikseen
Hei,

Pystyykö lukiosta vaihtamaan toiseen opiskelu paikkaan, vaikka on jo toisella vuodella (neljästä)?

Minulla olisi oikeus päästä luoviin ja en pärjää oikein lukiossa.

Jos pystyy vaihtaa niin miten?
Vastaus

Hei ja kiitos viestistäsi!

Voit halutessasi keskeyttää lukio-opinnot ja hakea ammatilliseen oppilaitokseen opiskelemaan.

Voit hakea ammatillisiin opintoihin jatkuvassa haussa joustavasti ympäri vuoden. Suosittelisin sinua kysymään vielä opastusta omalta opoltasi sekä olemaan yhteydessä sen ammatillisen oppilaitoksen hakupalveluihin, jossa haluat aloittaa opintosi (sinun tapauksessasi ilmeisesti Luovi). 

Tsemppiä vaihtoon ja opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Obduktioteknikoksi kouluttautuminen
Hei.

Olen valmistunut lähihoitajaksi v.2010. Olisin kiinnostunut obduktiotekniikon ammatista. Missä koulussa sitä voi opiskella? Onko pääkaupunkiseudulla tähän mahdollisuutta?

Kiitos.
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Obduktioteknikoksi voi opiskella suorittamalla Terveysalan ammattitutkinnon. Ks. koulutusta obduktioteknikon osaamisalalta vaikuttaisi tällä hetkellä olevan tarjolla vain Savon ammattiopistossa (Kuopio).

Valitettavasti koulutusta ei siis ole tarjolla pääkaupunkiseudulla. Kannattaa kuitenkin olla yhteydessä Savon ammattiopistoon ja kysymään lisätietoja koulutuksen toteutuksesta. 

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi


Mainokset