Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Ammattikoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikoulut


15 maalis 2021
Tekstiili- ja muotialan oppilaitokset
Hei!
Haluaisin hakea mahdollisimman moneen tekstiili/ muotialan koulutukseen. Pohjana minulla on ylioppilas sekä Opistotason toimittajatutkinto. Olen myös opiskellut muotitoimittajan tutkinnon yksityisessä oppilaitoksessa. Mihin minun kannattaisi ensisijaisesti hakea?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi.

Et maininnut viestissäsi tarkemmin millaista työtä haluisit tehdä tekstiili- ja muotialalla.

Jos haluat hakea ammattikoulujen verhoilun-, muotialan assistentin-, mittatilausompelijan- tai tekstiilivalmistajan koulutuksiin voit tutustua niihin täällä.

Jos taas haluat opiskella muoti-ja vaatetusalaa yliopistossa tai AMK:ssa sinua voisi kiinnostaa seuraavat koulutukset:

Suosittelisin sinua olemaan suoraan yhteydessä sinua kiinnostaviin opiskelupaikkoihin ja kysymään lisätietoja koulutuksista. Näin voit vertailla mikä tekstiili-ja muotialan koulutuksista sopisi sinulle parhaiten.

Tsemppiä opiskelupaikkojen hakemiseen!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

27 tammi 2021
Seminologin koulutus
Hei, minua kiinnostaa seminologin koulutus ja siitä haluaisin pari kysymystä esittää.
Kauan koulutus kestää? Onko mahdollista opiskella monimuotoisesti, eli siis kotona? Asun Tampereella eikä ole mahdollisuutta muuttaa muualle koska kaksi lasta.

Tai pysyykö opiskella oppisopimuksella ja tehdä teille näyttöjä/tenttejä niin että saa suoritettua ja paperin?

Kiitos😊

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Mukava kuulla, että maatalousala kiinnostaa. Vuoden 2019 alusta seminologin ammattitutkinto on muuttunut maatalousalan ammattitutkinnoksi, josta voi valita seminologin osaamisalan. 

Tällä hetkellä nautojen tilasiemennyskoulutusta olisi tarjolla ainakin seuraavissa oppilaitoksissa:

  • Ylä-Savon ammattiopisto (maatalousalan ammattitutkinto, tuotantoeläintenhoitaja)
  • Oulun seudun ammattiopisto  (Tilasiemennyskoulutus (nauta) - tutkinnon osa 50 osp)
  • Keski-Pohjanmaan ammattiopisto (Maatalousalan ammattitutkinto, tuotantoeläinten tilasiemennys (nauta) - tutkinnon osa 50 osp)

Valitettavasti juuri Tampereen lähellä ei seminologin koulutusta ole tarjolla. Ylä-Savon ammattiopistossa koulutuksen voi suorittaa ilmeisesti monimuotototeutuksena, mutta usein myös monimuoto-opintoihin kuuluu jonkin verran lähiopetusta. Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa taas tutkinnon osan voi suorittaa näyttönä, jos opiskelija työskentelee jo maatilan palveluksessa. Seminologin koulutus on sen verran käytännönläheistä, ettei sitä voi valitettavasti suorittaa kokonaan etänä.

Lisätietoja koulutuksen suorittamisesta kannattaa kysellä suoraan oppilaitoksilta, joilla on tarkempaa tietoa asiasta.

Mukavaa kevään odotusta!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

03 heinä 2018
Alan vaihto ennen opintojen alkua?
Hei!
Syksyllä minulla alkaisi kondiittorialalle opiskelu, mutta se ei minua ollenkaan kiinnostaisi, enkä sitä todellakaan työkseni haluaisi. Jouduin ottamaan alan vain sen takia, että aika loppui käsistä enkä silloin vielä tiennyt mitä oikeasti haluisin tehdä. Opiskelupaikan hyväksymiskirjeenkin olen lähettänyt. Onko mitään vaihtoehtoa esim. vielä perua paikka vai joudunko menemään 3 vuodeksi opiskelemaan alaa jota en halua tai ole motivaatiota, kun tiedän mitä sittenkin haluan tehdä?

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestä, onpa kinkkinen tilanne!

Nyt suosittelen sinua ottamaan yhteyttä pikimmiten sen oppilaitoksen opinto-ohjaajaan, johon olet menossa opiskelemaan kondiittoriksi. Hän osaa varmasti auttaa sinua parhaiten.

Jos olet varma, ettei ala ole sinua varten, voi olla mahdollista, että saisit esimerkiksi vaihdettua alaa ennen opintojen alkua. Jos se ei onnistu, voit kysellä mahdollisuuksistasi vaihtaa alaa ensimmäisen vuoden opiskelujen aikana. 

Myös kymppiluokille voi löytyä vielä vapaita paikkoja, joten kannattaa olla yhteydessä oman paikkakunnan kymppiluokkiin. 

Missään tapauksessa et joudu opiskelemaan kolmea vuotta alaa, joka ei tunnu omalta.

Toivottavasti asiat järjestyvät pikaisesti!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi