Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattikoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikoulut


06 touko 2022
Lukio amiksen jälkeen
Moi! Valmistun ammatillisesta koulusta 2022 jouluna. Onko minun mahdollista hakea sen jälkeen tavalliseen päivälukioon, jossa ykkösluokalla ovat usein näitä 15-16-vuotiaita? Onko normaalia, että teinien seassa aloittaa aikuinen vai onko aikuislukio niin sanotusti pakollinen, jos on kahdeksantoista jo mittarissa?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Aikuislukio on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille, joita kiinnostaa lukio-opiskelu ja jotka löytävät kurssitarjonnasta mielenkiintoisia aineita. Aikuislukioista voit lukea lisätietoa täältä. En usko, että päivälukioon hakemisessa on mitään ongelmaa. Suosittelisin sinua kuitenkin olemaan yhteydessä hakemasi lukion hakupalveluihin, he osaavat neuvoa asiasi kanssa parhaiten. 

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

23 maalis 2022
Yrittäjän ammattitutkinto
Onko nykyään maksuttomia, verkossa käytäviä yrittäjän ammattitutkintoja?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Yrittäjän ammattitutkinnon voit suorittaa maksuttomasti ja pääasiasassa etätoteutuksena esimerkiksi Keudassa. Tämä valmennus koostuu orientaatiopäivästä, 12 lähiopetuspäivästä sekä ohjaustapaamisista. Yrittäjyyttä voit opiskella etätoteutuksena myös esimerkiksi Novidassa, Suomen yrittäjäopistossa ja Ylä-Savon ammattiopistossa. Näissä opinnot kuitenkin maksavat, mutta ovat oppisopimusopiskelijalle ilmaisia.

Voit tutustua lisää alan koulutuksiin täältä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

12 maalis 2022
Autoalan opinnot
Onko mitään sellaista koulutusta, jonka voi käydä verkossa autoalalta opiskella oppien niin kuin automyyjän tutkinto, joka opettelee kaikki nykyauton mallit? Mikä tämän tutkinnon nimi sitten on? Hyödyllistä on oppia nykyauton mallit, kun omat tiedot jäävät autojen tunnistamisessa 1990-luvulle.

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. En valitettavasti löytänyt autoalan koulutuksia, jotka järjestettäisiin verkossa ja sopisivat suoraan kuvailuusi. Lähiopetuksena pystyt kuitenkin opiskelemaan Autoalan perustutkintoa ja valmistua automyyjäksi esimerkiksi Stadin ammattikorkeakoulussa ja TTS Työtehoseurassa.

Voit tutustua autoalan koulutuksiin lisää täältä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi