Ammattikoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikoulut


07 marras 2022
Yhden korkeakoulupaikan säännös
Hei,
Olen suorittanut liiketalouden tradenomin opintoja noin puoleen väliin avoimen amk:n kautta ja nyt hain sisään monimuoto-opiskelijaksi opintopisteillä ja keskiarvolla ja odotan valintatuloksia. Olin ajatellut hakea myös IAT eli isännöinnin ammattitutkintoa opiskelemaan ja sitä järjestävä koulu ilmoitti, että en voi olla kirjoilla kahdessa oppilaitoksessa saman aikaisesti. Pitääkö tuollainen sääntö paikkaansa?
Olen ymmärtänyt ettei samassa yhteishaussa voi vastaanottaa esim kahta amk-paikka, mutta vaikka peräkkäisissä hauissa voi. Kuitenkin näillä kahdella haluamallani opinnoilla on eri aste kyseessä sekä eri haut, joten en ymmärrä miksi niitä ei voisi vastaanottaa kumpaakin.
AMK:n suorittaisin monimuotona eli virtuaalisena ja muutamilla iltaluennoilla ja IAT-koulutuksen työharjoitteluna isännöintitoimistossa ja 1-2pvä/kk lähiopiskeluna koululla päivällä eli ajallisesti eivät ole päälekkäin.
Kiitos!

Vastaus

Hei,

On olemassa yhden korkeakoulupaikan säännös, joka tarkoittaa, että voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Säännös koskee yhteishaussa, erillishauissa kuin myös yliopistojen jatkotutkintohauissa saatuja opiskelupaikkoja. Sinulla voi olla useampi tutkinnonsuoritusoikeus eli paikka tutkintoon johtavassa koulutuksessa, mutta opiskelupaikat pitää ottaa vastaan eri lukukausina.

Yhden korkeakoulupaikan säännös koskee tosiaan vain korkeakouluja, joten ei pitäisi olla mitään estettä ottaa paikka vastaan myös ammattikoulusta ja opiskella samanaikaisesti ammattikorkeakoulussa. Suosittelen olemaan uudestaan yhteydessä oppilaitokseen, johon olit aikeissa hakea. Kuulostaa siltä, että kyseessä on nyt jokin väärinkäsitys. 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

06 touko 2022
Lukio amiksen jälkeen
Moi! Valmistun ammatillisesta koulusta 2022 jouluna. Onko minun mahdollista hakea sen jälkeen tavalliseen päivälukioon, jossa ykkösluokalla ovat usein näitä 15-16-vuotiaita? Onko normaalia, että teinien seassa aloittaa aikuinen vai onko aikuislukio niin sanotusti pakollinen, jos on kahdeksantoista jo mittarissa?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Aikuislukio on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille, joita kiinnostaa lukio-opiskelu ja jotka löytävät kurssitarjonnasta mielenkiintoisia aineita. Aikuislukioista voit lukea lisätietoa täältä. En usko, että päivälukioon hakemisessa on mitään ongelmaa. Suosittelisin sinua kuitenkin olemaan yhteydessä hakemasi lukion hakupalveluihin, he osaavat neuvoa asiasi kanssa parhaiten. 

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

23 maalis 2022
Yrittäjän ammattitutkinto
Onko nykyään maksuttomia, verkossa käytäviä yrittäjän ammattitutkintoja?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Yrittäjän ammattitutkinnon voit suorittaa maksuttomasti ja pääasiasassa etätoteutuksena esimerkiksi Keudassa. Tämä valmennus koostuu orientaatiopäivästä, 12 lähiopetuspäivästä sekä ohjaustapaamisista. Yrittäjyyttä voit opiskella etätoteutuksena myös esimerkiksi Novidassa, Suomen yrittäjäopistossa ja Ylä-Savon ammattiopistossa. Näissä opinnot kuitenkin maksavat, mutta ovat oppisopimusopiskelijalle ilmaisia.

Voit tutustua lisää alan koulutuksiin täältä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi