Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus


12 elo 2020
Aineopintojen suorittaminen toisessa aikuislukiossa
Hei!

Opiskelen viimeistä vuotta kaksoistutkintoa. Alun perin minun oli tarkoitus kirjoittaa lukiossa vain neljä ainetta, mutta nyt kuitenkin haluaisin vielä käydä psykologian kurssit ja kirjoittaa sen ensi keväänä. Helsingin aikuislukiossa ei tällä hetkellä ole kovin hyvin tarjolla psykologian kursseja, joten voinko opiskella ne Espoon aikuislukiossa verkkokursseina ja hyväksilukea ne Helsingissä? Täytyykö minun maksaa Espoon aikuislukiolle kurssimaksut?

- mietteliäs kaksoistutkintolainen

Vastaus

Heippa kaksoistutkintolainen!

Voit halutessasi suorittaa yksittäisiä aineita tai täydentää aiempia opintojasi Espoon aikuislukiossa. Aineopintojen päätteeksi voit pyytää opintorekisteriotteen suorittamistasi kursseista opintotoimistosta ja toimittaa sen lukiollesi hyväksilukua varten.

Sinun tulee ilmoittautua Espoon aikuislukion opiskelijaksi, jotta voit aloittaa aineopinnot. Ilmoittautumaan pääset täällä

Normaalisti aineopintojen suorittaminen on maksullista (20 € / kurssi), mutta Espoon aikuislukion sivujen mukaan syyslukukaudella 2020 aineopiskelu on maksutonta (31.12.2020 saakka).

Jos haluat, voit olla erikseen yhteydessä Espoon aikuislukioon (espoon.aikuislukio@omnia.fi / 040 126 7401 ma-to klo 12.30-15.30) ja kysyä lisää käytännön asioista.

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

25 kesä 2020
Opintojen lykkäys
Hei! Jos siirtää amk opintojen alkua vuodella niin onko myös mahdollista hakea siirtoa toiselle paikkakunnalle vaikka opinnot eivät ole vielä alkaneet? Eli jos pääsisin vaikka Turun amk:iin ja aloittaisin vuonna 2021 voinko hakea siirtoa esimerkiksi Tampereelle ilman, että olen suorittanut yhtäkään kurssia kyseiseltä alalta. (Sosionomi)

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ensinnäkin opintojen lykkäämiseen vaaditaan usein erittäin pätevä syy. Yleensä siirto paikkakunnalta toiselle voi tapahtua vasta sitten, kun olet jo aloittanut opinnot, eikä paikkakuntaa pysty vaihtamaan kesken lukukauden, eli siirron pitäisi tapahtua aina lukukauden päätyttyä. Toki siirron täytyy myös tapahtua saman oppilaitoksen välillä, ei ole mahdollista vaihtaa kokonaan eri oppilaitokseen. 

Suosittelen sinua kuitenkin tarkistamaan asia oppilaitokselta, johon nyt hait. Nämä asiat ovat oppilaitoskohtaisia, minkä takia ko. asia on syytä varmistaa asianomaisilta. 

Toivottavasti löydät itsellesi sopivan ratkaisun, ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

11 kesä 2020
Toisen hakukohteen vastaanottaminen - onko mahdollista?
Hain yhteishaussa ammattikouluun johon en enää haluakkaan ja pääsin sinne. Pystynkö ottamaan toisen hakukohteeni vai pitääkö minun mennä tähän ensimmäiseen johon en enää haluakkaan?

Vastaus

Hei ja kiitos viestistäsi!

Opintopolku - hakupaikkojen vastaanotto

Laittamani linkin takaa aukeavan sivuston loppupuolella, kohdassa "Kysy valinnasta ja paikan vastaanotosta" löydät yhteystiedot sekä ammattikorkeakoulujen hakijapalveluihin että yliopistojen hakijapalveluihin. He ovat juuri sitä varten, että osaavat ohjeistaa sinua tilanteesi kanssa. Sivustolta löydät myös muuta hyödyllistä tietoa hakupaikkojen vastaanottamisesta. 

Suosittelen vahvasti kysymään heiltä, niin saat 100% varman vastauksen!

Onnea opintoihin ja aurinkoista kesää! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi