Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus


09 heinä 2021
Floristin ammattitutkinnon täydentäminen kukkiensidonnan kurssilla
Hei
Olen opiskellut floristksi 2010.
En ole tehnyt floristin töitä, mutta ala kiinostaa edelleen . Onko mahdollista etäopiskelua mm. Morsiussidonnasta?
Olisiko jotain maksullista kurssia esim.

Vastaus

Moi ja kiitos viestistä!

Kiva kuulla, että olet kiinnostunut floristin töitä tukevista kursseista.

En valitettavasti löytänyt etänä järjestettäviä kukkasidonnan kursseja. Näyttää siltä,että useat kukkasidonnan kurssit toteutetaan lähiopetuksena. Sinua voisi kiinnostaa seuraavat lähiopetuksena toteutettavat maksulliset kurssit:

Myös jotkut kukkakaupat saattavat järjestää morsiussidonnan kursseja, joten suosittelisin sinua kysymään kursseista sinua lähimpänä olevilta kukkakaupoilta.

Aurinkoista kesää! :)

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

05 heinä 2021
Aikuislukio ja erikoisammattitutkinto
Kaikkialla lukee, että kaksoistutkinto on ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon suorittamista rinnakkain. Mutta voiko kaksoistutkinto olla myös ylioppilastutkinnon ja erikoisammattitutkinnon yhdistelmä?

Minulla on jo ammatillinen perustutkinto. Nyt olisin kiinnostunut opiskelemaan aikuislukiossa mutta myös erikoisammattitutkinto kiinnostaa. Pystyykö nuo kaksi tutkintoa (YO ja EA) suorittamaan rinnakkain kaksoistutkinnon idealla niin että opinnot suunnitellaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi?

Vastaus

Moi ja kiitos, kun laitoit meille viestiä!

Suosittelisin sinua kysymään asiasta sinua kiinnostavalta aikuislukiolta. Voi olla,että pystyt suorittamaan aikuislukion ja erikoisammattitutkinnon samanaikaisesti, mutta ne eivät välttämättä mene samalla tavalla yhtenäiseksi kokonaisuudeksi kuten kaksoistutkinnossa opinnot menevät.

Mukavaa kesää ja tsemppiä tuleviin opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

05 heinä 2021
Neurotieteen opiskelu yliopistossa
Hei,
Olen eläintenkouluttaja ja koirahieroja ja minua kiinnostaa syventyä enemmän eläinten oppimiseen, esimerkiksi aivojen toiminnan kautta, ehkäpä ryhtyä tutkijaksikin. Olisiko neurotiede sopiva opiskeluala vai suosittelisitko jotakin muuta? Missä oppilaitoksessa minun kannattaisi aloittaa biologian kandivaiheen opiskelu neurotiedettä ajatellen (itseäni lähimmät yliopistot ovat Jyväskylä, Kuopio ja Joensuu)? En haluaisi opiskella montaa vuotta asioita, jotka eivät kiinnosta ennen kuin pääsen "käsiksi" aivojen toiminnan opiskeluun. Psykologia voisi olla vaihtoehto myös, mutta ihmisten psyykkiset häiriöt eivät minua kiinnosta vaan eläinten oppiminen, tunteet ja kognitio.

Vastaus

Hei ja kiitos yhteydenotostasi.

Mukavaa kuulla,että olet löytänyt itseäsi kiinnostavat jatko-opinnot. 

Sinulle sopivimmat opiskelualat voisi olla juurikin neurotiede (biologia) tai eläinlääketiede. Suosittelisin sinua olemaan suoraan yhteydessä neurotieteen opintoja järjestävien esim. Jyväskylän-, Kuopion- ja Joensuun yliopistojen hakutoimistoihin ja kysymään heiltä lisätietoja koulutusalasta ja koulutuksen sisällöstä. Voisit myös kysyä heiltä pystyykö heillä erikoistumaan eläinten neurotieteeseen.

Aurinkoista maanantaita!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi