Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus


25 helmi 2020
Jatko-opiskelu
Hei!

Olen valmistumassa 12/20 markkinoinnin tradenomiksi. Minua on alkanut kiinnostamaan jatko-opinnot yliopistossa, joko kauppatieteiden tai hallintotieteiden maisteriopinnot. Onko ylipäätään markkinoinnin tradenomitutkinnolla mahdollista hakea hallintotieteisiin? Entäpä työkokemus, pitääkö sitä olla ennen maisterivaiheeseen hakemista vai voinko hakea suoraan ensi keväänä yliopistoon? Onko AMK:n keskiarvo kuinka tärkeä yliopiston kannalta?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Eri yliopistoilla on eri kriteerit työkokemukselle. Suomen yliopistoiden maisterihakuun sitä ei niinkään vaadita, mutta esimerkiksi ansioluettelo pyydetään usein kuitenkin lisäämään hakemukselle. Asiaa kannattaa kuitenkin tiedustella yliopistolta, johon olet hakemassa. He osaavat varmasti auttaa hakukriteereiden kanssa.

Keskiarvo on osa valintaperusteita, joten AMK:n keskiarvosi varmasti vaikuttaa hakuun. Pitää kuitenkin muistaa, että se on yksi monesta muustakin hakukriteeristä, eli esimerkiksi, jos sinulla on huonompi keskiarvo, se ei ole maailman loppu, eikä este yliopistoon pääsemiselle. 

Jos haluat lukemaan hallintotieteiden maisteriksi markkinoinnin tradenomitutkinnolla, sinulla luultavasti täytyy olla jokin tietty määrä hallintotieteiden kursseja suoritettuna. Kannattaa tämäkin asia tosiaan varmistaa vielä yliopistolta, johon haluat hakea. Heillä on aina omiin koulutuksiinsa liittyvistä asioista tarkemmin tietoa.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

25 helmi 2020
Alan vaihtaminen
Olen opiskellut 2 vuotta rakennus alaa ja haluaisin vaihtaa kokonaan alaa. Mitä minun pakollisille aineille kävisi, jos näin tekisin, ja joutuisinko aloittamaan opinnot alusta jos pääsisin oppisopimukseen?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Kyseessä on asia, jota sinun kannattaa tiedustella suoraan oppilaitokselta, jossa tällä hetkellä opiskelet. Alan vaihtaminen on aina mahdollista, mutta todennäköisesti tämän hetkiset opiskelusi/kurssisi n.s. nollautuisivat. Joissakin tapauksissa, kursseja saa hyväksiluettua, mutta sekin on sovittava oppilaitoksen kanssa, ja riippuu paljolti heidän periaatteistaan. 

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

28 tammi 2020
Vaikuttaako loman pitäminen aikuiskoulutustukeen?
Tervehdys

Kuinka on, jos opiskelee aikuiskoulutustuella ja jos pitää ennen opiskelua ansaitun talviloman aikuiskoulutustuen aikana, menettääkö jotain vai onko tämä edes ylipäätään mahdollista?

Vastaus

Moikka,

Kiitos viestistäsi. Käsittääkseni loman pitäminen ei vaikuta aikuiskoulutustukeen, koska kyseessä ei kuitenkaan ole rahallinen korvaus. Voit kuitenkin tarkistaa asian Työllisyysrahastolta, joka vastaa aikuiskoulutustuesta Suomessa. 

Onnea opintoihisi ja mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin,

Studentum.fi  


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi