Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus


24 syys 2019
Voiko aikuislukiossa osallistua päivälukion kursseille?
Moi!
Jos vaihtaa aikuislukioon alaikäisenä esim masennuksen takia voiko ottaa myös joitain kursseja päivälukion puolelta? Jos olisi esim mäkelänrinteen aikuislukiossa alaikäisenä voisiko käydä joitain kursseja päivällä päivälukiolaisten kanssa?

Vastaus

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi. Joissain lukioissa on mahdollista aikuislukiolaisena osallistua myös päivälukion kursseille. En kuitenkaan osaa sanoa onnistuuko tämä Mäkelänrinteen aikuislukiossa, joten suosittelen olemaan heihin suoraan yhteydessä ja tiedustelemaan asiaa :) 

Paljon tsemppiä opiskeluun ja mukavaa syksyä!

Terveisin,

Studentum.fi 

14 touko 2019
Lukio-opintojen jatkaminen aikuislukion puolella?
Hei!
Olen 18-vuotias, lukion kolmannella. Toisen vuoden alussa masennukseni vaikeutti opiskelujani ja tällä hetkellä neljännelle vuodelle tämä opiskelu menee. Olen kirjoittanut kaikki aineet tänä vuonna, mutta minulla ei ollut tarpeeksi kursseja valmistumiseen. Olen suorittanut 57 kurssia 75:stä vaaditusta. Kuitenkin mulla on mennyt motivaatio ja maku opiskeluun koulussani.

Ajattelin välivuoden pitämistä, jotta saisin pääni selväksi, mutta en ole varma kuitenkaan tästä. Olisiko minun mahdollista aloittaa aikuislukio, jos jätän nyt lukion kesken vuodeksi? Kuinka paljon minun pitäisi suorittaa kursseja, kun olen aikaisemmin suorittanut kuitenkin 57? Entä, jos en pidä välivuotta? Pystynkö aloittamaan aikuislukion muutaman kuukauden jälkeen lukion lopettamisesta? Onko aikuislukiossa omat huonot puolensa?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestä! Mahtavaa, että vastoinkäymisistä huolimatta osallistuit ylioppilaskirjoituksiin :)

Aikuislukiossa voit hyvin täydentää kesken jääneitä lukio-opintoja ja opinnot voi aloittaa joko kesken lukukauden tai syys-/ kevätlukukauden alussa.

Hieman lisätietoa opiskelusta aikuislukiossa:

Aikuislukioiden työviikko on yleensä neli-iltainen: maanantaista torstaihin. Samaa ainetta opetetaan yhden jakson aikana yleensä kahtena iltana viikossa. Joissakin aikuislukioissa on myös päiväopetusta. 

Opiskelu voi olla:

  • lähiopiskelua oppitunneilla
  • itsenäistä opiskelua opetussuunnitelman mukaisesti
  • monimuoto-opiskelua (toteutetaan verkko-opiskelun, erilaisten opintomateriaalien ja koululla tapahtuvan ohjauksen yhdistelmänä)
  • verkko-opiskelua, jossa suoritat kursseja itsenäisesti verkon välityksellä.

(Lähde: Opintopolku)

Kun olet löytänyt mieleisen opiskeluvaihtoehdon, kannattaa vielä kysyä lisätietoja ja selventää oma opiskelutilanne oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa.

Aikuislukioihin voi tutustua muun muassa tästä linkistä

Paljon tsemppiä tulevaan! Toivottavasti tämä vastaus auttoi edes hiukan.

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

08 helmi 2019
Koirien koulutusohjaajan koulutus tai vastaava?
Hei!

Kiinnostaisi esim. koirien koulutusohjaaja (Dog orientend tai Eläinkoulutuskeskus) kurssi tai vastaava ja olenko oikeutettu opintovapaaseen?

Ystävällisin terveisin,
Hanna

Vastaus

Hei Hanna,

Kiitos yhteydenotosta!  

Pääkaupunkiseudun kurssitarjonnasta löytyy Eläinkoulutuskeskuksen järjestämiä koirien koulutukseen liittyviä kursseja:


Dog Oriented Institute
puolestaan tarjoaa:


Pidempiä eläinkouluttajan tutkintoja / koulutuksia ovat mm.: Amiedun oppisopimuskoulutus, Pohjois-Savon opistosta eläintenkouluttajalinja, Ylä-Savon ammattiopiston eläintenhoidon ammattitutkinto

Yleisen ohjeen mukaan opintovapaata voi hakea, mikäli päätoiminen työsuhde on kestänyt vähintään vuoden yhdessä tai useammassa jaksossa. Viiden päivän opintovapaata voi hakea, jos päätoiminen palvelussuhde samaan työnantajaan on kestänyt vähintään kolme kuukautta yhdessä tai useammassa jaksossa. 

Yllä mainitut Suomen Eläinkoulutuskeskuksen ja Dog Oriented Instituten koulutukset ovat pääosin viikonlopuille sijoittuvia ja/tai verkko-opiskelupainoitteisia, joten koulutuksia voi käydä työnteon lomassa. Yhtenä ehtona opintovapaan myöntämiselle on myös opiskelu julkisen valvonnan alaisessa oppilaitoksessa, joten koulutuksen tarjoajalta kannattaa varmistaa, täyttyvätkö ehdot. 

Toivottavasti löydätte juuri teille sopivan koulutuksen!

Ystävällisin terveisin,
Marija / Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi