Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus


13 touko 2020
Konduktööriksi
Moikka! Meen 9lk ja haluaisin tulevaisuudessa olla konduktööri joten pitääkö minun mennä lukioon vai voinko mennä ammattikouluun ja jos menen ammattikouluun niin minkä alan opiskelu olisi hyödyllinen

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Konduktöörille on oma koulutuksensa. Löydät muutaman linkin alta, josta voit tutustua niihin. Voit hake koulutukseen joko lukiopohjaisella tai ammattikoulupohjaisella koulutuksella.

VR

Ammattinetti

Konduktöörit koulutetaan Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy - KRAO:ssa. Koulutus kestää noin 17 viikkoa ja toteutetaan monimuotoisena. Teoriaopinnot suoritetaan Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy:n toimitiloissa ja työnopastus toteutetaan aidossa työympäristössä.

Onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

13 touko 2020
yhteisöpedagogin jatko-opinnot
Hei!

Mihin eri maisteriohjelmiin voin hakea jos suoritan yhteisöpedagogi tutkinnon amk:ossa?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Yhteisöpedagogin amk -tutkinnolla sinun on mahdollista hakea kasvatustieteen alojen maisteriohjelmiin. Mikäli sinulla on jo joku oppilaitos mielessä, joka kiinnostaisi, suosittelen kysymään suoraan sieltä. He tietävät tarkemmin, mihin tämän hetkinen tutkintosi edellyttää. Alla olevasta linkistä voit lukea lisätietoa ko. aiheesta.

Opintopolku - yhteisöpedagogin jatko-opinnot

Mukavaa viikkoa!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

06 touko 2020
Obduktiopreparaattoriksi
Hei, missä voi opiskella obduktiopreparaattoriksi? Onko vain oppisopimuskoulutus?

Vastaus

Hei Mirjam,

Kiitos viestistäsi. 

Obduktiopreparaattoriksi voi opiskella ainakin Savon ammattiopistossa. Obduktiopreparaattorin ammattitutkinto on työelämälähtöinen, joten suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikoilla. Opiskelussa hyödynnetään myös verkko-opintoja, ja tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Koulutuksen kesto määrittyy henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Suunnitelma tehdään aikaisemman koulutuksen, työkokemuksen ja osaamisen perusteella.

Obduktiopreparattoriksi haluavalla täytyy olla vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen ammatillisessa perustutkinnossa tai vastaavassa tutkinnossa vaadittava osaaminen. Koska tutkinnossa suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, on toivottavaa, että sinulta löytyisi jo alan työpaikka tai olet siirtymässä sellaiseen mahdollisimman pian.

Suosittelen sinua vielä kysymään asiasta koulutusta järjestäviltä oppilaitoksilta, ja varmistaa heidän vaatimansa kriteerit sekä periaatteet.

Onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi