Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus

Valokuvauksen lisäkoulutus
Hei. Minua kiinnostaisi lisäkouluttaa itseäni valokuvaamisessa, mutta teen jo työtä freelancer kuvaajana ja sisällöntuottajana. Minulle sopisi parhaiten oppisopimus oman työni ohjella, mutta minulla ei ole toiminimeä. Toimin kevytyrittäjänä, mutta maksan YEL:iä. Mikä koulutus minulle toimisi parhaiten?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Löydät valokuvauksen koulutuksia koulutus.fi -sivustoltamme. Valitettavasti koulutuksissa ei ole mainittu oppisopimusmahdollisuutta, mutta kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä sinua kiinnostaviin oppilaitoksiin, he varmasti osaavat neuvoa sinua oppisopimusasiassa.

Esimerkiksi tämä Lapin kesäyliopiston täydennyskoulutus voisi sopia sinulle. Myös tämä studentum.fi -sivustolla oleva Stailaus ja tuotekuvaus -kurssi voisi olla kiinnostava vaihtoehto. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa valokuvataiteen ammatilaisille ylempää ammattikorkeakoulutusta (kannattaa tarkistaa ylempien AMK -tutkintojen hakuvaatimukset ennen hakemista). Useimmissa kursseissa ja koulutuksissa opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, eli löydät varmasti itsellesi sopivan kokonaisuuden yhdessä oppilaitosten kanssa. Löydät lisää tutkintoja ja kursseja studentum.fi -sivustolta.

Toivottavasti näistä oli apua sinulle!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Erityisopettajakoulutus työn ohessa
Olen toiminut aineenopettajana ja rehtorina yli 20 vuotta.
Haluaisin opiskella ja pätevöityä erityisluokanopettajaksi, niin nopealla aikataululla kuin vain on mahdollista. Työni ohella siis.
Kiitos vastauksesta
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Yliopistot järjestävät erillisiä erityisopettajan opintoja (60 op), jotka voisivat olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto.

Esimerkiksi täältä Helsingin yliopiston sivuilta löydät lisätietoa opiskelusta (seuraava haku todennäköisesti tammikuussa 2024.)

Täällä lisätietoa Jyväskylän yliopiston toteutuksesta.

Kannattaa olla suoraan yhteydessä yliopistojen hakupalveluihin ja kysyä sinulle sopivaa toteutusta. Sieltä osataan varmasti antaa tilanteeseesi oikeat neuvot. :)

Mukavaa alkavaa syksyä ja tsemppiä uusiin opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Emma, studentum.fi

Seksuaalineuvojaksi kouluttautuminen
Hei! Seksuaalineuvojaksi vaaditaan kokemusta sosiaali-, terveys -, kasvatus- tai muulta soveltuvalta alalta. Voiko esimerkiksi aineenopettajan, joka ei kuitenkaan ole kasvatustieteiden vaan filosofian maisteri, koulutus lukeutua noiden soveltuvien alojen joukkoon?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi.

Seksuaalineuvojan koulutus on ammatillista lisäkoulutusta, joka valmistaa mm. seksuaalineuvojan työtehtäviin.

Uskoisin, että kuvailemasi taustakoulutus voi soveltua työhön - kannustaisin sinua kuitenkin olemaan erikseen yhteydessä seksuaalineuvojan koulutusta tarjoavaan ja sinua kiinnostavaan oppilaitokseen ja kysymään tarkemmin koulutukseen hakeutumisesta. Näin saat varmasti omaa tilannettasi vastaavat tiedot.

Mukavaa helmikuun jatkoa ja pian alkavaa kevättä! :)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi


Mainokset