Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus


14 touko 2019
Lukio-opintojen jatkaminen aikuislukion puolella?
Hei!
Olen 18-vuotias, lukion kolmannella. Toisen vuoden alussa masennukseni vaikeutti opiskelujani ja tällä hetkellä neljännelle vuodelle tämä opiskelu menee. Olen kirjoittanut kaikki aineet tänä vuonna, mutta minulla ei ollut tarpeeksi kursseja valmistumiseen. Olen suorittanut 57 kurssia 75:stä vaaditusta. Kuitenkin mulla on mennyt motivaatio ja maku opiskeluun koulussani.

Ajattelin välivuoden pitämistä, jotta saisin pääni selväksi, mutta en ole varma kuitenkaan tästä. Olisiko minun mahdollista aloittaa aikuislukio, jos jätän nyt lukion kesken vuodeksi? Kuinka paljon minun pitäisi suorittaa kursseja, kun olen aikaisemmin suorittanut kuitenkin 57? Entä, jos en pidä välivuotta? Pystynkö aloittamaan aikuislukion muutaman kuukauden jälkeen lukion lopettamisesta? Onko aikuislukiossa omat huonot puolensa?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestä! Mahtavaa, että vastoinkäymisistä huolimatta osallistuit ylioppilaskirjoituksiin :)

Aikuislukiossa voit hyvin täydentää kesken jääneitä lukio-opintoja ja opinnot voi aloittaa joko kesken lukukauden tai syys-/ kevätlukukauden alussa.

Hieman lisätietoa opiskelusta aikuislukiossa:

Aikuislukioiden työviikko on yleensä neli-iltainen: maanantaista torstaihin. Samaa ainetta opetetaan yhden jakson aikana yleensä kahtena iltana viikossa. Joissakin aikuislukioissa on myös päiväopetusta. 

Opiskelu voi olla:

  • lähiopiskelua oppitunneilla
  • itsenäistä opiskelua opetussuunnitelman mukaisesti
  • monimuoto-opiskelua (toteutetaan verkko-opiskelun, erilaisten opintomateriaalien ja koululla tapahtuvan ohjauksen yhdistelmänä)
  • verkko-opiskelua, jossa suoritat kursseja itsenäisesti verkon välityksellä.

(Lähde: Opintopolku)

Kun olet löytänyt mieleisen opiskeluvaihtoehdon, kannattaa vielä kysyä lisätietoja ja selventää oma opiskelutilanne oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa.

Aikuislukioihin voi tutustua muun muassa tästä linkistä

Paljon tsemppiä tulevaan! Toivottavasti tämä vastaus auttoi edes hiukan.

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

08 helmi 2019
Koirien koulutusohjaajan koulutus tai vastaava?
Hei!

Kiinnostaisi esim. koirien koulutusohjaaja (Dog orientend tai Eläinkoulutuskeskus) kurssi tai vastaava ja olenko oikeutettu opintovapaaseen?

Ystävällisin terveisin,
Hanna

Vastaus

Hei Hanna,

Kiitos yhteydenotosta!  

Pääkaupunkiseudun kurssitarjonnasta löytyy Eläinkoulutuskeskuksen järjestämiä koirien koulutukseen liittyviä kursseja:


Dog Oriented Institute
puolestaan tarjoaa:


Pidempiä eläinkouluttajan tutkintoja / koulutuksia ovat mm.: Amiedun oppisopimuskoulutus, Pohjois-Savon opistosta eläintenkouluttajalinja, Ylä-Savon ammattiopiston eläintenhoidon ammattitutkinto

Yleisen ohjeen mukaan opintovapaata voi hakea, mikäli päätoiminen työsuhde on kestänyt vähintään vuoden yhdessä tai useammassa jaksossa. Viiden päivän opintovapaata voi hakea, jos päätoiminen palvelussuhde samaan työnantajaan on kestänyt vähintään kolme kuukautta yhdessä tai useammassa jaksossa. 

Yllä mainitut Suomen Eläinkoulutuskeskuksen ja Dog Oriented Instituten koulutukset ovat pääosin viikonlopuille sijoittuvia ja/tai verkko-opiskelupainoitteisia, joten koulutuksia voi käydä työnteon lomassa. Yhtenä ehtona opintovapaan myöntämiselle on myös opiskelu julkisen valvonnan alaisessa oppilaitoksessa, joten koulutuksen tarjoajalta kannattaa varmistaa, täyttyvätkö ehdot. 

Toivottavasti löydätte juuri teille sopivan koulutuksen!

Ystävällisin terveisin,
Marija / Studentum.fi

15 helmi 2018
Päihdeterapeutin nimike
Kuka voi, vai voiko sosionomi, lähihoitaja käyttää päihdetyössä nimikettä päihdeterapeutti, koska opinnot eivät täytä paljon psykologian opintoja.
Valvooko Valvira tällaista?
Yt. Sosiaaliohjaaja

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi!

Päihdeterapeutti on päihdehoitoon erikoistunut terveydenhoitoalan työntekijä. Sosionomeille on paljon mahdollisuuksia erikoistua esimerkiksi juurikin päihdetyöhön. Myös maksullisia erikoisammattitutkintoja sekä asiantuntijakoulutuksia järjestetään ympäri Suomen. Esimerkiksi päihde- ja mielenterveystyön erikoisammattitutkinto on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa työn ohella tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta näyttötutkintona.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira myöntää oikeuden harjoittaa sosionomin ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Vaatimuksena tähän on, että henkilö on suorittanut sosiaalialalle soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon Suomessa. Valvira ei valvo päihdeterapeutin nimikettä.

Terveisin,

Aino, Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Koulutus.fi