Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus


21 syys 2022
Ensikertalaisuuskiintiö
Moi!
Opiskelen ensihoitajaksi tällä hetkellä, mutta haluaisin vaihtaa opiskelemaan sosionomiksi. Hain syksyn haussa uudelleen, mutta kuinka vaikeaa on päästä opiskelemaan kun ei ole enään ensikertalainen? Minua kiinnostaisi hirveästi myös opiskella psykologiaa, niin pääseekö sosionomin koulutuksesta jotenkin jatkamaan psykologiaan?

Vastaus

Hei!

Laissa on määrätty, ettei ensikertalaiskiintiö saa merkittävästi heikentää muiden hakijoiden mahdollisuuksia tulla hyväksytyksi koulutukseen. Jokainen korkeakoulu ilmoittaa erikseen kiintiönsä ensikertalaisista ja muista hakijoista. 

Valintakoe ja ylioppilastutkinnon pisteytys ovat samat ensikertalaisille ja ei-ensikertalaisille. Ensikertalaishakijat kilpailevat keskenään heille varatuista opiskelupaikoista, mutta myös heidän tulee täyttää koulutuksen haku- ja pääsyvaatimukset.

Sosionomin koulutuksesta ei pysty suoraan siirtymään psykologian opintoihin, vaan psykolgiaa voi hakea opiskelemaan yliopistoon. Avoimen yliopiston kautta voi myös suorittaa psykologian opintoja, jotka voidaan hyväksilukea osaksi myöhempiä yliopisto-opintoja. 

Onnea nykyisiin ja toivottavasti tuleviin opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

09 heinä 2021
Floristin ammattitutkinnon täydentäminen kukkiensidonnan kurssilla
Hei
Olen opiskellut floristksi 2010.
En ole tehnyt floristin töitä, mutta ala kiinostaa edelleen . Onko mahdollista etäopiskelua mm. Morsiussidonnasta?
Olisiko jotain maksullista kurssia esim.

Vastaus

Moi ja kiitos viestistä!

Kiva kuulla, että olet kiinnostunut floristin töitä tukevista kursseista.

En valitettavasti löytänyt etänä järjestettäviä kukkasidonnan kursseja. Näyttää siltä,että useat kukkasidonnan kurssit toteutetaan lähiopetuksena. Sinua voisi kiinnostaa seuraavat lähiopetuksena toteutettavat maksulliset kurssit:

Myös jotkut kukkakaupat saattavat järjestää morsiussidonnan kursseja, joten suosittelisin sinua kysymään kursseista sinua lähimpänä olevilta kukkakaupoilta.

Aurinkoista kesää! :)

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

05 heinä 2021
Aikuislukio ja erikoisammattitutkinto
Kaikkialla lukee, että kaksoistutkinto on ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon suorittamista rinnakkain. Mutta voiko kaksoistutkinto olla myös ylioppilastutkinnon ja erikoisammattitutkinnon yhdistelmä?

Minulla on jo ammatillinen perustutkinto. Nyt olisin kiinnostunut opiskelemaan aikuislukiossa mutta myös erikoisammattitutkinto kiinnostaa. Pystyykö nuo kaksi tutkintoa (YO ja EA) suorittamaan rinnakkain kaksoistutkinnon idealla niin että opinnot suunnitellaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi?

Vastaus

Moi ja kiitos, kun laitoit meille viestiä!

Suosittelisin sinua kysymään asiasta sinua kiinnostavalta aikuislukiolta. Voi olla,että pystyt suorittamaan aikuislukion ja erikoisammattitutkinnon samanaikaisesti, mutta ne eivät välttämättä mene samalla tavalla yhtenäiseksi kokonaisuudeksi kuten kaksoistutkinnossa opinnot menevät.

Mukavaa kesää ja tsemppiä tuleviin opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi