Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Kansanopistot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Kansanopistot


07 huhti 2014
Vaihtoehto B: Kansanopisto-opinnot
Hei!

Olen ajatellut hakea nyt yhteishaussa opiskelemaan yliopistoon joko kasvatustieteitä tai media- ja kulttuurialan opintoja, kuten mediatutkimusta Turun yliopistossa. Olen kiinnostunut ajatuksesta, että työskentelisin tulevaisuudessa kulttuuri-/mediakasvatuksen parissa esimerkiksi opettajana ja siksi mielessäni onkin käynyt näiden osa-alueiden yhdistäminen. Lapin yliopistossa olisi ihan sellaisenaan tarjolla mediakasvatusta, mutta haluaisin hakea opiskelupaikkaa myös lähempänä pääkaupunkiseutua, jolloin mahdollisuudeksi jäävät vain pääaine+sivuaine-yhdistelmät.

Kysymykseni onkin, että kumpi on järkevämpää; hakea pääaineopiskelijaksi lukemaan kasvatustieteitä ja yhdistää siheen eri sivuaineina kulttuuri- ja mediaopintoja vai valita pääaineeksi esimerkiksi tuo Turun yliopistossa tarjolla oleva mediatutkimus ja liittää siihen sivuaineeksi kasvatustieteet? Vai onko yhdistelmän järjestyksellä loppujen lopuksi mitään merkitystä?

Lisäksi olen miettinyt jo mahdollisuutta, että jos tämän yhteishaun merkeissä ei opiskelupaikka vielä aukene, niin suunnitelma B:nä olen tutkinut pääkaupunkiseudun kansanopistoja. HEO Kansanopistossa olisi suunnitelmieni tueksi tarjolla vain kasvatustieteet, mutta Työväen Akatemiassa sen sijaan tuntuisi löytyvän moniakin mahdollisuuksia (psykologia ja kasvatustiede sekä humanistiset opinnot). Haluaisin kuitenkin kysyä, että mikä periaate kansanopisto-opinnoissa on eli kuinka vapaasti koulutustarjonnasta voi valita? Jos hakeudun humanistisiin opintoihin, onko mahdollista ottaa jo kansanopistovuotena kasvatustieteitä opintojen tueksi? Vai tukisiko suunnitelmiani paremmin opiskelu avoimessa yliopistossa?

Kiitos paljon vastauksestanne!

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi ja hyvästä kysymyksestä. Kevään yhteishaku on valitettavasti jo ehtinyt päättyä ennen kuin pystyimme vastaamaan sinulle. Toivottavasti kuitenkin valintasi yhteishaussa onnistuivat. Kummatkin suunnittelemasi valintayhdistelmät kuulostavat erittäin järkeviltä. Valitessasi pääainetta, suosittelemme sinua tutustumaan tarkemmin opintosisältöihin ja kurssikuvauksiin sekä hakemaan ensisijaisesti siihen hakukohteeseen, joka tuntuu sisällöltään sinua eniten kiinnostavalta ja tulevaisuuden suunnitelmiasi tukevalta. Jos voisit kuvitella työskenteleväsi opetus- ja kasvatusalalla muutoinkin kuin mediakasvatuksen

Kansanopisto-opinnot ovat loistava vaihtoehto, jos jäät ensimmäisellä hakukerralla ilman toivomaasi opiskelupaikkaa. Useissa kansanopistoissa on mahdollista suorittaa vuoden kestävän opintolinjan aikana myös avoimen yliopiston opintoja. Kansanopisto-opiskelussa on etuna, että vuoden kestävillä opintolinjoilla opiskeluun on mahdollista saada opintotukea. Kansanopistolinjalla suoritetut avoimen yliopiston opinnot voidaan usein huomioida suoraan jatko-opinnoissasi. Useilla kansanopistolinjoilla järjestetään myös pääsykoevalmennusta. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä suoraan siihen oppilaitokseen, jonka koulutuksista olet kiinnostunut. He auttavat varmasti sinua mielellään opintojesi suunnittelussa.

Tsemppiä yhteishakuun ja koulutuksesi etsintään!

Studentum.fi

10 joulu 2013
Opettajakoulutus sekä musiikin ja kuvataiteen opinnot
Moi,

Haluaisin tietoa opettaja- ja lastentarhaopettajakoulutuksesta, sekä musiikin ja kuvataiteen opinnoista.

Vastaus

Hei, 

Kysymyksesi on melko laaja, joten tällä sinulla monipuolinen linkkilista, josta saat perustietoa eri koulutuksista. Voit opiskella opettajaksi ja lastentarhanopettajaksi yliopistoissa – musiikki- ja kuvaitadeopintoja tarjoavat yliopistojen lisäksi kansanopistot ja ammatikorkeakoulut. 

Toivottavasti pääset näillä eteenpäin! Autamme sinua mielellään jos haluat kysyä tarkemmin jostain tietystä aiheesta.

Terveisin,
Studentum.fi

28 loka 2013
Ympäristö- ja luontoalan opinnot
Hei! Kannattaako ympäristöalan opiskelu? Onko alalla jo liikaa tarjontaa? Olen tässä jonkun aikaa miettinyt mitä opiskelisin ja ympäristö- ja luontoala kiinnostaisi kovasti. Toinen minua kiinnostava asia on taide, onko jotain ammatteja missä käsillä tekemisen taitoa voisi hyödyntää? Esimerkiksi hammasteknikko?

Vastaus

Hei!

Ympäristökoulutus on nyt erittäin ajankohtaista ja ympäristö asiantuntijoiden tarve on kasvamassa tulevaisuudessa. Oppiaineiden välillä on toki selkeitä eroja, mutta kaikkia yhdistää ympäristöongelmien luonnontieteelliseen perustaan tutustuminen. Yhteiskunnassa tarvitaan ympäristöasiantuntijoita, joilla on laaja näkemys ympäristöongelmien syistä, seurauksista ja ennaltaehkäisystä.

Ympäristöön liittyviä oppiaineita voi opiskella niin kansanopistoissa, ammattikorkeakouluissa kuin yliopistoissakin. Suuntautumismahdollisuuksia löytyy useita.

Ympäristö asiantuntijat voivat sijoittua työelämässä julkisen sektorin, elinkeinoelämän tai järjestöjen palvelukseen. Työtehtäviä löytyy muun muassa tutkimuksessa, hallinnossa, kasvatuksessa, koulutuksessa, opetuksessa ja tiedotuksessa.

Käsillä tekemisen taitoa voi hyödyntää monessakin ammatissa. Suuntautuminen riippuu pitkälti myös omista kiinnostuksen kohteistasi.

Ympäristö- ja luontoalan koulutuksia voit selailla täällä.
Esimerkiksi muotoilu- ja käsityöalan koulutuksia pääset selailemaan täällä.

Onnea koulutuksen etsintään!

Terveisin, Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi