Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Valmennuskurssit

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Valmennuskurssit

Sosiaali- ja terveysalan sekä musiikin valmennuskurssit
Minulla on ammatillinen tutkinto vuodelta 2012 ja nyt minua kiinnostaisi sosiaali-sekä musiikilliset opinnot, joten millaisia valmentavia kursseja olisi käytävä, jotta mahdolliset pääsykokeet olisi hiukan siedettävämpiä?
Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Sosiaali- ja terveysalan opinnot sekä musiikkiopinnot ovat keskenään hyvin erilaisia, joten alojen valintakokeet myös eroavat toisistaan.

Sosiaali- ja terveysalalle hakeville on olemassa perinteisiä valmennuskursseja, joissa käydään läpi tarvittavia tietoja valintakokeeseen (esim. matemaattisia- ja päätöksentekotaitoja). Löydät sosiaali- ja terveysalan valmennuskurssien kuvaukset esimerkiksi studentum.fi:stä.

Musiikkialan valintakokeet painottavat taas musiikin teorian taitamista, oman instrumentin hallitsemista ja yleistä harrastuneisuutta, joten tälle alalle ei ole perinteisiä valmennuskursseja. Sen sijaan hakijan tulee itse harjoitella tarpeeksi, jotta valintakokeet onnistuvat hyvin.

Onnea hakuun!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Farmasian pääsykokeisiin valmistautuminen
Hei, Ajattelin hakea keväällä farmasian koulutukseen helsingin yliopistoon. Lukiossa olen käynyt biologian, fysiikan ja kemian pakollisia kursseja ja kemia ei ole ollut vahvempia puoliani. Kuitenkin tavoitteena on käydä syksyllä kemian ja biologian pakolliset kurssit uudestaan iltalukiossa (haluaisin suorittaa muita kemian kurssejakin, mutta ei ole tarjolla niissä lukioissa, missä haluan) ja keväällä valmennuskurssia. Tuleenko pärjämään näillä suunnitelmilla (+sitkeällä opiskelulla) pääsykokeissa? Mitä asioita käydään läpi valmennuskursseilla ?
Vastaus

Hei,
vaikuttaa siltä, että olet valmistautunut tulevaan pääsykokeeseen erittäin päämäärätietoisesti. Asenne ratkaisee pääsykokeisiin lukiessa paljon. On hyvä muistaa, että kaikki pääsykokeisiin osallistuvat eivät aina ole valmistautuneet kunnolla, ja sinä saatat olla se parhaiten valmistautunut. Kaikkien on siis mahdollista päästä sisään. Jos ei tällä kertaa tärppää, ehkä jo seuraavalla kerralla on sinun vuorosi.

Kemia on toki tärkeässä osassa sekä farmasian pääsykokeessa että itse opinnoissa. Lukion kurssien jälkeen oma suhtautumisesi kemiaan on saattanut muuttua, ja saatat ymmärtää ja osata kemiaa enemmän kuin arvaatkaan. Tässäkin asiassa asenne on se tärkein ja ratkaisevin seikka. Jos jokin aine ei kiinnosta ollenkaan, on sitä kohtaan myös vaikea löytää opiskeluintoa.

Jos osaamistasosi mietityttää sinua, kannattaa poiketa yliopistojen internet-sivuilla tutkimassa edellisvuosien pääsykokeita, joista voit löytää tukea kemian opiskeluun. Useimmiten vanhojen pääsykokeiden selaaminen selkiinnyttää luku-urakkaa ja antaa realistisemman kuvan siitä, mitä pääsykokeessa saattaa olla edessä. Voit tutustua yliopistoihin, joissa voi opiskella farmasiaa, täältä.

Suunnittelemastasi valmennuskurssista sekä iltalukion kursseista on varmasti pääsykokeeseen lukiessasi paljon hyötyä. Löydät lisää tietoja valmennuskursseista ja niiden sisällöstä esimerkiksi täältä.

Toivottavasti vastauksesta oli hyötyä. Onnea ja tsemppiä pääsykokeeseen valmistautumiseen!

Terveisin
Studentum.fi

AMK liiketalouden valmennuskurssi
Hei!
Etsin AMK Liiketalouden valmennuskurssi aikuiselle(valintakoe). Voitteko suositella jotain?
Vastaus

Hei,

Sivustoltamme löytyy Valmennuskeskus, joka järjestää kursseja AMK:n liiketalouden pääsykokeita varten. Voit suorittaa valmennuskurssin joko kontaktiopetuksella tai itsenäisesti KOTI-valmennuskurssin kautta.

Valmennuskeskuksesta sanotaan, että se on Suomen suurin, kokenein ja luotetuin valmennuskurssijärjestäjä - joka vuosi noin 2000 pyrkijää saa haluamansa opiskelupaikan Valmennuskeskuksen kurssien avulla.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista pääsiäistä!

Näyttää 1-3 kysymystä 12 tuloksesta
1
2
3
4

Mainokset