Muita opintoja

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Muita opintoja

Ilmaiskursseja
Löytyykö mitä parin tunnin kestävää kurssia joka ei maksa mitään ja tehdään verkossa?
Vastaus

Hei ja kiitos viestistäsi.

Et kerro, mistä aihepiiristä olet etsimässä kurssia/koulutusta, joten en osaa suoraan etsiä ja vinkata sinulle vaihtoehtoja.

Jos sinulla on jo aihe tiedossa, Youtube on yksi hyvä paikka etsiä sopivaa ohjesisältöä.

Edullisia lyhytkursseja puolestaan löytyy esimerkiksi täältä.

Myös esimerkiksi korkeakoulut järjestävät joitain opintoja maksuttomana verkossa.

Voit kurkata myös maksuttomien etätoteutusten tarjonnan koulutus.fi-sivustollamme.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi:n tiimi

Työ eläinsuojelussa
Minua kiinnostaa tulevaisuudessa tehdä töitä eläinsuojelun ja eläinten pelastamisen kanssa. Esimerkiksi vapaaehtoistehtävät ja/tai kenttätyöt kiinnostavat. Mitä kautta minun kannattaisi lähteä uraa tavoittelemaan lukion jälkeen? Onko muita vaihtoehtoja kuin eläinlääkis?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Eläinlääkäriksi kouluttautuminen on toki yksi vaihtoehto, mutta eläintensuojelussa ja eläinten pelastamisen tehtävissä on tarvetta myös muunlaisille osaajille. Esimerkiksi eläintenhoitajan tai -kouluttajan koulutus voisi olla yksi mahdollisuus.

Käytännön työ voi olla esimerkiksi kissojen loukutusta, eläintenhoitoa, sosiaalisen median päivittämistä, tutkimustyötä tai sijaiskotitoimintaa. Eläinsuojeluun voi lähteä mukaan vapaaehtoistoiminnan kautta - esimerkiksi SEY Suomen eläinsuojelun jäsenyhdistysten kautta.

Suosittelisin sinua ottamaan yhteyttä esim. juuri Suomen Eläinsuojeluun (SEY) ja kysymään heiltä lisätietoa konkreettisista työtehtävistä, joita alalla on. Samalla voit tiedustella alalla työskentelevien taustakoulutusta.

Kurkkaapa vaikka tämä sivu vuosittain palkituista eläinsuojeluteoista - mukana on todella erilaisia toimijoita. Vaihtoehtoja siis on! :)

Aurinkoisin terveisin

Emma, studentum.fi

Kaksi korkeakoulupaikkaa samanaikaisesti
Hei!

Olen ottanut ammattikorkeakoulupaikan vastaan 2022 ja suorittanutkin ensimmäisen vuoden. Haluaisin kuitenkin hakea ensi keväällä yliopistoon lukemaan toista alaa. Voinko hakea vaikka minulla on jo voimassa oleva koulupaikka? Voinko myös pitää nykyisen koulupaikkani, jos en ensi vuonna tulekaan valituksi uuteen kouluun?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Sinun on mahdollista hakea uutta korkeakoulupaikkaa, vaikka suoritatkin toista korkeakoulututkintoa samaan aikaan. Kunhan opiskelupaikat vastaanotetaan eri lukukausina, on mahdollista opiskella useammassa kuin yhdessä korkeakoulussa. Voit siis pitää nykyisen koulupaikkasi ja hakea uutta paikkaa. 

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 71 tuloksesta
1
2
3
4
...
24

Mainokset