Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Muita opintoja

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Muita opintoja


03 maalis 2020
Kriminaalipsykologian opinnot
Hei!

Minua kiinnostaisi opiskella rikospsykologiksi tai kriminologiksi, niin mitä kautta voi opiskella rikospsykologiksi ja kriminologiksi?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Kriminaalipsykologiaa ei voi lukea pääaineena Suomessa. Yleisin väylä kriminaalipsykologian opintoihin on hakeutua opiskelemaan psykologiaa ja sen jälkeen valita sivuaineeksi esimerkiksi kriminologian opinnot. Kriminaalipsykologiaan liittyviä opintoja voi suorittaa kolmessa yliopistossa Suomessa: Turun yliopistossa, Helsingin yliopistossa sekä Itä-Suomen yliopistossa. Alta löydät linkit ko. yliopistoihin.

Turun yliopisto - Oikeustieteellinen tiedekunta

Helsingin yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Toivottavasti löydät etsimäsi ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

26 helmi 2020
Tullialan, rajavartiokoulutuksen sekä lentoasemahuoltajasta tiedusteluaHei.

Miesystäväni haluaa tämän kevään 2020 yhteishaussa hakea Tullialan ammattitutkintoon. Hän on tullut turvapaikanhakijana alunperin Suomeen Irakista ja nyt hänellä on oleskelulupa. Hänellä ei ole vielä suomen kansalaisuutta. Hän on Suomessa suorittanut maahanmuuttajalle suunnatun peruskoulun. Katsoin esim. rajavartiakoulutuksen kriteerejä niin ymmärsin, että ei voi olla ulkomaalaistaustainen henkilö alalla töissä, vaan pitää olla kanta suomalainen.

Kysymys kuuluu: Missä kaikissa Suomen kouluissa voi opiskella Tullialan ammattitutkintoa ? Oli tosi hankala löytää tietoa netistä ja ymmärsin vain, että pitää jo olla siinä alalla töissä, jotta pääsee opiskelemaan sitä tutkintoa ? Olenkohan ymmärtänyt väärin? Haetaanko tutkintoon norrmaalissa yhteishaussa vai mieheni tapauksessa erillishaussa ? Pitääkö olla suomen kansalaisuus, jotta alalle pääsee ? Ja mitkä ovat yleiset kriteerit alallle pääsyyn ?


Sitten vielä kysyn lentoasemapalvelujen osaamisalasta (lentoasemahuoltaja) Onko niin, että alaa voi vain opiskella Suomessa yhdessä paikkaa eli Variassa ? Tutkin myös, että tähän liittyviä läheisiä ammattinimikkeitä ovat kuormaaja ja terminaalityöntekijä. Voiko näihin hakea normaalisti opintopolun yhteishaussa vai ovatko nämä paremminkin lyhyt kursseja, joihin haetaan taas eri kautta opiskelemaan ? Missä näihin eli kuormaajaksi tai terminaalityöntekijäksi voi opiskella ?

kiitoksia jo etukäteen !

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Tullialan ammattitutkinto on suunnattu jo perustutkinnon suorittaneille. Teidän tapauksessanne, miesystäväsi tulisi suorittaa jokin alalle soveltuva perustutkinto ennen kuin pystyisi hakemaan Tullialan ammattitutkintoon. Ja kyllä, tutkinnon suorittamisen edellytyksenä on, että hakijalla on Tullialan ammattitutkinnon perusteisiin soveltuva työpaikka, mutta ei tarvitse olla Suomen kansalainen. Tullialan ammattitutkintoa voi opiskella mm. KSAO:ssa tai Omniassa

Mitä rajavartiokoulutukseen tulee, täytyy tosiaan olla Suomen kansalainen. Tästä löydät lisää tietoa koulutuksen hakukriteereistä (kohdasta “Hakeminen”). 

Lentoasemapalvelujen osaamisalaa voi opiskella vain Vantaalla, Variassa. Lentoasemahuoltajaksi haetaan yhteishaussa opintopolku.fi:ssä tai jatkuvassa haussa oppilaitoksen verkkosivujen kautta. Tästä pääset tutustumaan tutkinnon yksityiskohtiin. Kuormaaja ja terminaalityöntekijä ovat tietääkseni osa logistiikan alan koulutusta, eli niihin ei pysty hakemaan erikseen. 

Oppilaitoksilla saattaa olla eri kriteereitä ja periaatteita hakuprosessin suhteen, joten varmistathan asiat vielä oppilaitoksilta, mihin teillä on ajatus hakea. He osaavat auttaa yksityiskohtia myöten.

Toivottavasti tästä oli avuksi!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

04 helmi 2020
Seksuaaliterapian opinnot
Hei,

olen ylioppilas ja haluaisin opiskella seksuaaliterapeutiksi. Tuleeko minulla olla jokin terveysalan tutkinto ennen, vai voinko opiskella suoraan seksuaaliterapeutiksi? Missä Helsingissä voin opiskella sitä?

Ystävällisin terveisin

Raquel Alvo Santos

Vastaus

Moikka,

Kiitos viestistäsi. Seksuaalineuvojan ja -terapeutin opintoihin tulisi olla suoritettuna jokin sosiaali- ja terveysalan tutkinto, joko ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto. 

Suomen seksologisen seuran sivuilta voit etsiä tahoja, jotka tarjoavat alan koulutusta :) 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi