Sivuston käyttötapa: Mobiili

Muita opintoja

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Muita opintoja


16 syys 2021
Aikuisten perusopetus
Missä voi näin aikuisällä 23-vuotiaana korottaa peruskoulun päättötodistuksen keskiarvoa?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Voit kysellä mahdollisuuksista korottaa peruskoulun arvosanoja aikuisten perusopetusta järjestäviltä tahoilta. Näitä tahoja löydät esimekiksi tästä listauksesta.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

29 touko 2020
Urheilulukio
Olen tavoitteellinen ja motivoitunut jalkapalloilija mutta mulla ei oo mitää saavutuksia kun en oo pelannu sm sarjaa tai ollut huuhkaja tapahtumissa. Onko mulla silti mahdollisuus päästä URHEILU luokioon tai amis urheilu linjalle

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Urheilulukioon pääsy on aina lukiokohtaista, tarkoittaen sitä, että eri lukioilla on eri pääsyvaatimukset sekä kriteerit. Alta pääset tutustumaan Suomen eri urheilulukioihin. 

Urheilulukiot

Mikäli löydät mieleisen urheilulukiopaikan, suosittelen sinua olemaan yhteydessä suoraan siihen lukioon. He osaavat kertoa tarkemmin, mitä koulussa vaaditaan ja auttavat aina mielellään kiinnostuneita opiskelijoita.

Toivottavasti löydät etsimäsi ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

03 maalis 2020
Kriminaalipsykologian opinnot
Hei!

Minua kiinnostaisi opiskella rikospsykologiksi tai kriminologiksi, niin mitä kautta voi opiskella rikospsykologiksi ja kriminologiksi?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Kriminaalipsykologiaa ei voi lukea pääaineena Suomessa. Yleisin väylä kriminaalipsykologian opintoihin on hakeutua opiskelemaan psykologiaa ja sen jälkeen valita sivuaineeksi esimerkiksi kriminologian opinnot. Kriminaalipsykologiaan liittyviä opintoja voi suorittaa kolmessa yliopistossa Suomessa: Turun yliopistossa, Helsingin yliopistossa sekä Itä-Suomen yliopistossa. Alta löydät linkit ko. yliopistoihin.

Turun yliopisto - Oikeustieteellinen tiedekunta

Helsingin yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Toivottavasti löydät etsimäsi ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi