Sivuston käyttötapa: Mobiili

Muita opintoja

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Muita opintoja


05 maalis 2019
Perusopetuksen päättötodistuksen arvosanojen korotus
Hei. Olen 16-vuotias ja olen välivuodella. Nyt haluan hakea lukioon, mutta keskiarvo on 7 koska koulussa minulla oli masennus ja oli vaikea opiskella. Voinko jotenkin yrittää korottaa arvosanoja tai voiko lukiosta pyytää esim. lisäpääsykokeita? Ja olen siis Helsingistä.

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestä! 

Peruskoulun arvosanoja voi korottaa aikuislukioissa ja monissa kansanopistoissa. Helsinkiläisenä voit esimerkiksi harkita näitä oppilaitoksia:

  • Töölön yhteiskoulun aikuislukio. Oppilaitos tarjoaa mahdollisuuden korottaa joko tiettyjen tai kaikkien aineiden arvosanoja. Lisätietoja saat täyttämällä oppilaitoksen yhteydenottolomakkeen
  • Eiran aikuislukio, jossa voit myös korottaa aiempia arvosanoja. Lisätietoa koulutuksesta saat täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Paljon voimia ja menestystä tuleviin opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

28 tammi 2019
Opiskelualan vaihtaminen ja tutkintopaikan vastaanottaminen
Hei!

Opiskelen tällä hetkellä OKL:ssa. Olen kuitenkin aikeissa vaihtaa opiskeltavaa alaani.

Kuinka minun tulee toimia nykyisen opiskelupaikkani kanssa, jotta voisin vastaanottaa mahdollisesti kesällä uuden opiskelupaikan esim. AMK:sta?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Sinun ei tarvitse tehdä erityisiä toimenpiteitä, vaan voit vastaanottaa mahdollisen uuden koulutuspaikkasi normaalisti kesällä nykyisestä koulutuspaikastasi huolimatta. Korkeakouluilla on yhden opiskelupaikan säännös, mutta se koskee vain samana lukukautena alkavia koulutuksia eli vanha koulutuspaikkasi ei vaikuta tähän. 

Ystävällisin terveisin,

Aurea

Studentum.fi

15 tammi 2019
Korkeakoulujen ensikertalaiskiintiö
Hei! Olen valmistunut 2016 ammattikoulusta ja haluaisin nyt tosissani yrittää kouluun tulevassa haussa. Olenko ensikertalainen jos minulle ei ole aikaisempaa ammattikorkeakoulu tai yliopistotutkintoa enkä ole aiemmin saanut opiskelupaikkaa vaikka kerran aikaisemmin olinkin pääsykokeissa? Menettääkö ensikertalaisuuden jos joka vuosi ei ole hakenut kouluun tai ollut pääsykokeissa?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Kertomasi perusteella sinä olet haussa ensikertalainen. Ensikertalaiskiintiöön kuuluvat kaikki, jotka eivät ole suorittaneet ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa, eivätkä ole ole vastaanottaneet tutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa kyseisistä oppilaitoksista vuonna 2014 tai sen jälkeen. Se, osallistutko pääsykokeisiin tai hakuihin ei siis vaikuta ensikertalaisuuteen, vaan olennaista on opiskelupaikan vastaanottaminen.

Mukavaa vuoden jatkoa ja onnea opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

Aurea, Studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi