Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammatilliset oppilaitokset

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammatilliset oppilaitokset


02 kesä 2023
Voiko lukion opintoja hyväksilukea ammattikoulussa?
Hei, olen juuri suorittanut lukion oppimäärän. Hain ammattikorkeakouluun mutta en päässyt. Olen kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta (Ajoneuvo ja kuljetustekniikan ala). Haen varmaankin jatkuvassa haussa sinne. Haluaisin tietää, toimiiko lukion oppimäärä hyväksilukuna ammatilliseen koulutukseen ja kuinka paljon? Voiko se hyväksilukea ammatillisen yto aineet?

Vastaus

Moi!

Onneksi olkoon lukion oppimäärän suorittamisesta! Tietääkseni voit hyväksilukea yto-aineet ja valinnaiset aineet ammattikoulussa lukion oppimäärällä. Kehottaisin sinua kuitenkin olemaan yhteydessä siihen oppilaitokseen, jossa haluat opiskella ja varmistamaan asian heiltä.

Hauskaa kesää!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

29 touko 2023
Tutkinnon loppuun suorittaminen tauon jälkeen
Hei,

opiskelin noin vuosi sitten lähihoitajaksi ja jätin koulun kesken. Onko minun mahdollista opiskella jossain koulussa vielä ala loppuun? Minulta puuttuu kaksi näyttöä?

Vastaus

Moi!

Uskoisin, että on mahdollista hyväksilukea jo suorittamasi kurssit ja tehdä pelkästään jäljellä olevat näytöt, sillä opinnoistasi on vasta vuosi kulunut, joten ne eivät ole vielä umpeutuneet.

Kehottaisin sinua kuitenkin olemaan yhteydessä oppilaitokseen, jossa haluaisit suorittaa tutkinnon loppuun ja varmistamaan heiltä, onko tämä mahdollista.

Hyvää kesää!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

14 helmi 2023
Jatko-opinnot ammattikoulupohjalta
Hei

Olen käynyt ammattikoulussa. Ja nyt mietityttä uuden ammatin opiskelu. Mutta monissa ammateissa mietityttää tarvitseeko niihin lukio todistus?

Esim tarvitseeko fysioterapeuttin opiskeluun lukio todistus?

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Voit hakea korkeakouluopintoihin, vaikka sinulla ei olisikaan lukiota / ylioppilastutkintoa suoritettuna. 

Esimerkiksi fysioterapeutin AMK-tutkintoon voi hakea todistusvalinnassa (ylioppilastodistus tai ammattikoulutodistus) tai AMK-valintakokeen kautta.

Muistathan, että kannattaa aina tarkistaa hakukohteiden valintaperusteet erikseen. Voit myös olla yhteydessä sinua kiinnostavan/kiinnostavien oppilaitosten hakijapalveluihin sähköpostitse tai puhelimitse ja kysyä lisää.

Tsemppiä opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi