Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Ammatilliset oppilaitokset

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammatilliset oppilaitokset

Ammatillisessa oppilaitoksessa ja korkeakoulussa opiskeleminen samaan aikaan
Voiko opiskella samaan aikaan ammatillisessa oppilaitoksessa ja ammattikorkeakoulussa?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kyllä, voit opiskella samaan aikaan sekä ammatillisessa oppilaitoksessa että ammattikorkeakoulussa. Mitään estettä tälle ei siis ole.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Opintojen hyväksiluku ammatillisessa koulutuksessa
Hei. Olen käynyt merkonomin koulutuksen, ja olen nyt hakenut lähihoitajaksi. Saako siitä hyväksilukua lähihoitaja-alaan?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Valtioneuvoston asetuksessa ammatillisesta koulutuksesta sanotaan näin “Koulutuksen järjestäjän tulee tunnustaa ne opiskelijan suorittamat voimassa olevien ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon perusteiden mukaiset tutkinnon osat tai yhteisten tutkinnon osien osa-alueet sekä lukio-opinnot, korkeakouluopinnot tai muut toimivaltaisen viranomaisen arvioimat ja todentamat opinnot, jotka voidaan sisällyttää osaksi suoritettavaa tutkintoa siten kuin tutkinnon muodostumisesta pakollisten tutkinnon osien osalta tutkinnon perusteissa määrätään ja mitä valinnaisten tutkinnon osien osalta tutkinnon perusteissa mahdollistetaan ja henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa sovitaan.”

Tämän perusteella siis sanoisin, että merkonomin opintojasi voidaan hyväksilukea osaksi lähihoitajan tutkintoa, jos käydyt opinnot vain soveltuvat lähihoitajan opintoihin.

Kannattaa olla yhteydessä niihin oppilaitoksiin, joihin olet hakenut, ja kysyä asiaa heiltä. Oppilaitokset osaavat itse parhaiten vastata hyväksilukuun liittyviin kysymyksiin.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Kahden ammattitutkinnon suorittaminen samaan aikaan
Voiko kahta eri ammattitutkintoa suorittaa samaan aikaan kahdessa eri oppilaitoksissa, tai vaikka samassakin? Kyseessä olisivat monimuoto-opinnot, jolloin aikataulullisesti opintojen suoittaminen saattaisi käytännössä onnistua.
Vastaus

Hei ja kiitos viestistäsi!

Ammatillisten tutkintojen osalta en onnistunut löytämään tietoa siitä, voiko opiskelijalla olla samanaikaisesti opiskeluoikeus kahteen eri tutkintoon.

Suosittelisin sinua olemaan yhteydessä sinua kiinnostavan oppilaitoksen hakijapalveluihin ja tiedustelemaan heiltä, onko kahden ammatillisen tutkinnon opiskelu samanaikaisesti mahdollista.

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 187 tuloksesta
1
2
3
4
...
63

Mainokset