Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Ammatilliset oppilaitokset

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammatilliset oppilaitokset


18 maalis 2022
Koulutuksen alkamisajankohta
Hei. Olen ollut yhteydessä Rauman Winnovaan sillä olen kiinnostunut muutoskoulutuksesta laivasähköasentajaksi. En vain saa sieltä vastausta että koska koulu mahdollisesti alkaisi. Olisiko teistä apua? Kiitos.

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, voit hakea koulutukseen jatkuvassa haussa, jolloin koulun alkamisajankohta on joustava. Voit toki olla uudestaan yhteydessä WinNovaan ja kysyä heiltä koulutuksen seuraavasta alkamisajankohdasta. WinNovan hakupalveluiden puhelinnumero on 044 455 8500.

Toivottavasti heiltä vastataan yhteydenottoosi pian!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

19 elo 2021
Amiksen jälkeen ammattikorkeakouluun?
Haluisin hakea sähköalan perustutkinnon jälkeen ammattikorkeakouluun. Pärjäänkö siellä ilman kakosoistutkintoa?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Ammatillinen perustutkinto antaa valmiudet hakea ammattikorkeakouluun siinä missä lukiopohjainen koulutuskin. Voi olla, että haet tällöin kouluun pääsykokeen kautta etkä todistusvalinnalla. Kannattaa tutustua kiinnostavien koulutusten sisältöihin netissä. Jos mieleesi herää kysymyksiä, voit kääntyä joko oman oppilaitoksesi opon tai korkeakoulujen hakutoimistojen puoleen. Lisätietoja hakemisesta löydät myös mm. täältä.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

31 touko 2021
Ammatillisen oppilaitoksen opintojen keskeyttäminen - Vaikuttaako opintojen keskeyttäminen tuleviin yhteishakuihin?
Olen 1. vuoden opiskelja ammatillisessa oppilaitoksessa. Koulua jatkuisi vielä kesäkuussa, mutta olen menettänyt kokonaan motivaation alalle. En ole hakenut muualle opiskelemaan. Onko minulle haittaa tulevia hakuja varten, jos keskeytän tämän eka vuoden?

Vastaus

Heippa ja kiitos viestistäsi.

Ammatillisissa oppilaitoksissa tai lukioissa ei ole ensikertalaiskiintiötä, joten tästä ei pitäisi olla haittaa tulevissa hauissa. Voit siis hakea normaalisti tulevissa yhteishauissa, eikä se että olet jo kerran vastaanottanut opiskelupaikan ammatillisesta oppilaitoksesta vaikuta uuden opiskelupaikan saamiseen. Ensikertalaiskiintiö koskee ainoastaan korkeakouluja eli ammattikorkeakouluja ja yliopistoja.

Suosittelisin sinua vielä keskustelemaan opintojesi keskeyttämisestä ja muista siihen liittyvistä asioista oman opinto-ohjaajasi kanssa. 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi