Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammatilliset oppilaitokset

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


EtsiViimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammatilliset oppilaitokset


19 elo 2021
Amiksen jälkeen ammattikorkeakouluun?
Haluisin hakea sähköalan perustutkinnon jälkeen ammattikorkeakouluun. Pärjäänkö siellä ilman kakosoistutkintoa?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Ammatillinen perustutkinto antaa valmiudet hakea ammattikorkeakouluun siinä missä lukiopohjainen koulutuskin. Voi olla, että haet tällöin kouluun pääsykokeen kautta etkä todistusvalinnalla. Kannattaa tutustua kiinnostavien koulutusten sisältöihin netissä. Jos mieleesi herää kysymyksiä, voit kääntyä joko oman oppilaitoksesi opon tai korkeakoulujen hakutoimistojen puoleen. Lisätietoja hakemisesta löydät myös mm. täältä.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

31 touko 2021
Ammatillisen oppilaitoksen opintojen keskeyttäminen - Vaikuttaako opintojen keskeyttäminen tuleviin yhteishakuihin?
Olen 1. vuoden opiskelja ammatillisessa oppilaitoksessa. Koulua jatkuisi vielä kesäkuussa, mutta olen menettänyt kokonaan motivaation alalle. En ole hakenut muualle opiskelemaan. Onko minulle haittaa tulevia hakuja varten, jos keskeytän tämän eka vuoden?

Vastaus

Heippa ja kiitos viestistäsi.

Ammatillisissa oppilaitoksissa tai lukioissa ei ole ensikertalaiskiintiötä, joten tästä ei pitäisi olla haittaa tulevissa hauissa. Voit siis hakea normaalisti tulevissa yhteishauissa, eikä se että olet jo kerran vastaanottanut opiskelupaikan ammatillisesta oppilaitoksesta vaikuta uuden opiskelupaikan saamiseen. Ensikertalaiskiintiö koskee ainoastaan korkeakouluja eli ammattikorkeakouluja ja yliopistoja.

Suosittelisin sinua vielä keskustelemaan opintojesi keskeyttämisestä ja muista siihen liittyvistä asioista oman opinto-ohjaajasi kanssa. 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 

03 touko 2021
Obduktiopreparaattorin ammattitutkinto - Minkä koulutuspohjan opinnot vaativat?
Moi.

Minkä koulutuspohjan obduktiopreparaattori koulutus vaatii?

Toisen asteen koulutuksen sosiaalipuolelta, mutta käykö siihen pohjaksi esim. Ohjaajan koulutus (nuoriso / lastensuojelu puolelta?)

Vastaus

Heippa,

Kiitos viestistäsi! Koulutus järjestetään oppisopimuksella ja usein obduktiopreparaattorin koulutuksen käyneillä on pohjalla lähihoitajan koulutus. Suosittelisin sinua siis ottamaan suoraan yhteyttä koulutuksen järjestäjään ja kysymään asiasta lisää heiltä. He osaavat auttaa sinua parhaiten eteenpäin tämän asian kanssa!

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 


Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi