Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Näyttää 1-20 koulutusta 27 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 27 tuloksesta
1
2

Valokuvaus

Haluaisitko opiskella luovaan ammattiin? Oletko kiinnostunut valokuvaamisesta? Vai haluaisitko kenties työskennellä näyttelijänä tai ohjata elokuvan? Työskentely media-alalla on useimmiten samalla sekä erittäin mielenkiintoista ja palkitsevaa, että sekä henkisesti että fyysisesti raskasta.

Valokuvausala

Valokuvausalan tyypillisimpiä ammatteja ovat lehtikuvaaja, muotokuvaaja, mainoskuvaaja, luontokuvaaja tai valokuvataiteilija. Yleisimmin valokuvaajat työskentelevät freelancereina tai yrittäjinä omissa liikkeissään. Lehdet ja kuvatoimistot palkkaavat valokuvaajia myös työsuhteisiin. Valokuvausalan palveluja tarjotaan perinteisesti myös valokuvastudioissa mm. ylioppilas-, hää- ja tuotekuvausten muodossa. 

Digitaalinen tekniikka on vähentänyt valokuvaajien työmäärää, mutta asettanut samalla uusia vaatimuksia valokuvaajille, joiden täytyy nyt hallita valokuvan teon prosessi alusta loppuun. Valokuvausalan työpaikoista ja työtilaisuuksista on kova kilpailu, sillä koulutettuja valokuvaajia on enemmän kuin alan työpaikkoja. Vakinaiset työsuhteet valokuvausalalla ovat melko harvinaisia ja freelancekuvaajien onkin tärkeää erikoistua sekä verkostoitua. Valokuvaajilta edellytetään luovuuden ja teknisen osaamisen lisäksi yrittäjähenkisyyttä, liiketoimintaosaamista, myynti- ja markkinointitaitoja sekä asiakaspalveluosaamista.

Valokuvauksen koulutus

Tampereen yliopistossa voi opiskella kuvajournalismia sekä visuaalista journalismia. Alempi korkeakoulututkinto on yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Ylempi korkeakoulututkinto on yhteiskuntatieteiden maisteri. Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Helsingissä voi opiskella valokuvataidetta. Alempi korkeakoulututkinto on taiteen kandidaatti. Ylempi korkeakoulututkinto on taiteen maisteri. Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Helsingissä voi opiskella tila-aikataiteita suuntautuen valokuvaan. Alempi korkeakoulututkinto on kuvataiteen kandidaatti. Ylempi korkeakoulututkinto on kuvataiteen maisteri.

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella viestintää suuntautuen valokuvaukseen. Tutkintonimike on kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto medianomi (AMK). Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös kuvataidealalla valokuvausta. Tutkintonimike on kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto kuvataiteilija (AMK).

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kuvallisen ilmaisun perustutkinnon. Opinnoissa voi suuntautua valokuvaukseen. Tutkintonimike on kuva-artesaani. Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa myös audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto. Tutkintonimike on media-assistentti.

Perustutkinnot voi suorittaa myös näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tutkinnon suorittamistapa. Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös valokuvaajan ammattitutkinto sekä valokuvaajan erikoisammattitutkinto. Myös oppisopimuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua alalle.

Valokuvausopintoja järjestetään myös useissa eri kansanopistoissa ympäri Suomen.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!