Sysäys taidealan opintoihin animaatiolinjalta

Muurlan Opisto

Muurlan Opisto

Inka Kiikeri opiskeli animaatiolinjalla lukuvuoden 2019–2020 ja tie Muurlaan kävi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemian animaatiokoulutuksen pääsykokeen kautta. Kun ovet eivät heti Turkuun auenneet, päätti Inka hankkia Muurlasta lisäoppia, jotta haku seuraavana syksynä Turkuun tai muuhun animaatiopainotteiseen kouluun olisi helpompaa. Animaatiolinjalla valmistaudutaankin korkeakoulujen pääsykokeiseen ja opintoihin sisältyy kurssi ”pääsykoevalmennus”. Vaikka keväällä 2020 opetus tapahtui koronapandemian vuoksi etänä, opettaja ohjeisti tehtävissä verkon kautta. Kurssiin sisältyi esimerkiksi vanhojen pääsykokeiden läpikäyntiä.

”Opetus Muurlassa oli mielestäni hyvää ja korkeatasoista. Vaikka opinnot kestivät vain yhden lukuvuoden, ehdimme tehdä todella paljon erilaisia animaatio harjoituksia ja tekniikoita. Esimerkiksi teimme vaha-, paperi- ja tietokoneanimaatioita. Emme valitettavasti kerenneet tekemään nukkeanimaatioita, sillä korona iski. Meidän opettaja Mark Ståhle oli hyvin rento ja mukava. Hän antoi neuvoja aina tarvittaessa.”, kuvailee Inka opiskeluaikaa.

Vuosi Muurlassa kannatti, sillä heti seuraavana syksynä Inka pääsi sisälle Turun Taideakatemiaan.

Kysyttäessä opitko Muurlassa jotain, mistä sinulle on ollut hyötyä myöhemmin opinnoissasi, Inka vastaa: ”en ole oikein hyvä kirjoittamaan mitään, mutta kun pääsin Muurlan Opistoon, opin miten kirjoitetaan käsikirjoituksia. Opin myös animaation toteuttamisen alkeita, jolloin Taideakatemiassa animaatio-opintojen jatkaminen on helpompaa, kun tiedän mistä puhutaan ja minulla on käytännön kokemusta. Muurlan Opistolla satuin myös löytämään oman piirtotyylin ja olen hyvin kiitollinen siitä.”

Kevät on monelle ajankohtaista aikaa koulujen hakujen suhteen. Kansanopistoa Inka suosittelee kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita kyseisistä aineista, haluavat oppia lisää ja saada lisää uusia kokemuksia. ”Ja jos haluaa kokeilla, miltä animaatio vaikuttaa alana, niin kannattaa hakea ihmeessä. Lisäksi suosittelen kansanopistoa myös niille, jotka kenties haluaisivat hakeutua taideakatemioiden opintoihin, sillä opinnoista on paljon apua,” Inka lisää.

Ja korkeakouluihin pyrkiville Inka antaa vinkin ”Jos hakee sellaiselle alalle, jossa on ennakkotehtävät, kannattaa lukea tehtävänanto erityisen tarkasti, sillä joskus ensimmäinen ajatus ei välttämättä ole se paras idea. Think outside of the box. Jos ei pääse korkeakouluun opiskelemaan, ei se tee sinusta huonoa taiteilijaa. Pääsykokeissa on paljon lahjakkaita taiteilijoita ja harva pääsee sisään. Joskus se on vain onnesta kiinni, pääseekö sinne vai ei. Jotenka älä luovu taiteesta, jos se tekee sinut iloisiksi. Menestyköön siinä tai ei, sillä ei ole väliä.”
Lue lisää Animaatio

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Muurlan Opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.