Sivuston käyttötapa: Mobiili

Viisi vinkkiä uuden kielen opiskeluun

Viisi vinkkiä uuden kielen opiskeluun

Viisi vinkkiä uuden kielen opiskeluun

Uuden kielen opetteleminen tai aiemmin opiskellun kielen muistuttelu voi olla vaikeaa. Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla uuden kielen opiskelusta tulee mukavampaa ja tehokkaampaa.

Osalle kielten oppiminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta. Usein kuullaan myös puhuttavan, kuinka vaikeaa uuden kielen opetteleminen on aikuisena. Sopiva opiskelutapa ja kärsivällisyys tekevät uuden kielen oppimisen tai kielitaidon verestämisen luultua helpommaksi.

Haluaisitko kuitenkin oppia uuden kielen? Tässä viisi vinkkiä, jotka auttavat siinä. Nämä vinkit sopivat jokaiselle uuden kielen opiskelijalle ikää katsomatta.

1. Opiskele säännöllisesti

Usein ongelmana on, että uutta kieltä opiskellaan liian harvakseltaan. Kieltä on harjoiteltava säännöllisesti joka päivä, jotta tieto jäisi päähän. Ehkä olet aluksi liian innokas ja haluat oppia mahdollisimman nopeasti, mutta kun yksi välipäivä opiskelusta venyy viikoiksi tai kuukausiksi, on motivaatiota vaikea saada takaisin. 10–15 minuuttia opiskelua päivässä on hyvä alku.

2. Katso elokuvia ja TV-ohjelmia opiskelemallasi kielellä

Kun sinulla on hallussasi uuden kielen perusteet, voit alkaa katsoa elokuvia ja TV-ohjelmia opiskelemallasi kielellä. Aloita jo kertaalleen nähdystä elokuvasta tai käytä tekstitystä. Kuuntelemalla kieltä huomaat ymmärtäväsi enemmän kuin luulet. Elokuvia ja sarjoja katsomalla opit monia uusia sanoja ja ilmaisuja.

3. Yhdistä kieli jokapäiväiseen elämään

Yritä käyttää uutta kieltä tavalliseen tapaan jokapäiväisissä asioissa. Voit esimerkiksi kirjoittaa ostoslistoja tai tehdä kalenterimuistiinpanoja uudella kielellä. Yritä tavata ihmisiä, jotka puhuvat opiskelemaasi kieltä äidinkielenään. Jos et löydä natiivipuhujia keskustelukumppaneiksesi, hanki itsellesi kirjekaveri. Netistä löytyy paljon kirjekaveria etsiviä ihmisiä, jonka kanssa voisi opetella uutta kieltä.

Olisiko sinulla mahdollisuus matkustaa maahan, jossa opiskelemaasi kieltä puhutaan? Tartu tilaisuuteen ja pidä hauskaa! Paikan päällä sinulla on mahdollisuus harjoitella arkipäiväisiä tilanteita samalla kun opit lisää maan kulttuurista ja historiasta. Tutustu mahdollisuuteen opiskella ulkomailla!

4. Uskalla tehdä virheitä

Uutta kieltä opetellessa on luonnollista olla joskus väärässä. Älä turhaan nolostu, jos taivutat sanan väärin tai käytät outoa ilmaisua. Joudut odottamaan kauan, jos suunnittelet puhuvasi uutta kieltä täydellisesti juuri sen opittuasi. Älä anna pelkojesi tai ylpeytesi pysäyttää sinua. Huomaat nopeasti, että natiivipuhujia virheesi eivät häiritse ja että he auttavat sinua mielellään kielen oppimisessa.

5. Käytä saatavilla olevia teknisiä apuvälineitä

Nykyään on olemassa erilaisia sovelluksia, joiden avulla voit opiskella uutta kieltä muutaman minuutin kerrallaan vaikkapa työmatkalla. Voit myös kuunnella radio-ohjelmia haluamallasi kielellä. Radio-ohjelmien kuuntelu kehittää sanavarastoasi ja samalla tutustut uuteen musiikkiin.

Viimeksi päivitetty: 28 helmi 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 18.11.2019

Onko opiskelijaelämä ja riittävä uni mahdoton kombo?

Opiskelijan, aivan kuin kaikkien, yöunta haittaavat esimerkiksi kiire, huolet, stressi ja elämäntilanteen äkilliset muutokset.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 26.9.2019

Opiskeluelämän jännittävät tilanteet

Opiskeluelämä on täynnä jännittäviä tilanteita, mutta milloin jännittäminen menee yli?

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 25.4.2018

Vinkit onnistuneempiin esityksiin

Esitelmäpäivä lähestyy, apua! Mitä jos takeltelen sanoissani tai alan hermostuksissasi höpöttää mitä sattuu? Nappaa vinkit talteen, niin sinulla ei ole hätää.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Koulutus.fi