🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Linn Aution haastattelu

Turun kristillinen opisto

Linn AutioNimi: Linn Autio

Ikä: 21

Oppilaitos: Turun kristillinen opisto

Koulutusohjelma: Kielet ja viestintä - linja

Miksi valitsit juuri Turun kristillisen opiston?

Olin kuullut paljon positiivista palautetta opistolla aikaisemmin opiskelleilta, ja opistolla oli tarjolla useita minua kiinnostavia linjoja. Ajattelin, että olisi mukava viettää välivuosi tehden jotain mielekästä ja samalla hyödyllistä tulevaisuuden kannalta.

Milloin kiinnostuit alasta?

Kielet ja kulttuurit ovat aina kiinnostaneet minua, joten linja vaikutti sopivalta minulle. Kielitaidosta ja kulttuurituntemuksesta on aina hyötyä, vaikkei aikoisikaan alaa opiskelemaan.

Mikä on ollut antoisinta koulutuksessasi?

Koulu on ollut mukavan vaihteleva, ja olemme opiskelleet paljon erilaisia asioita. Meillä on ollut kielten lisäksi myös monia muita mielenkiintoisia kursseja, esimerkiksi kuvankäsittelyä ja kirjallisuutta. Suoritimme myös Turun avoimen yliopiston ja Åbo Akademin avoimia kursseja, joista saimme yliopistoon opintopisteitä.

Entä mikä on ollut haastavinta?

Välillä työmäärä tuntui suurelta, mikä oli aika haastavaa. Tekemistä riitti, mutta toisaalta se oli myös palkitsevaa kun oli saanut asioita valmiiksi.

Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Koulupäiväni kuluu yleensä Kivet -linjan kotiluokassa, auditoriossa tai atk-luokassa opiskellen. Kahvi- ja lounastauoilla käymme koulun ruokalassa syömässä tai vaan vietämme aikaa opiston viihtyisissä tiloissa. Koulupäivien kesto ja lukujärjestys vaihtelee paljon, joten päivätkin ovat hyvin erilaisia.

Onko koulutus vastannut odotuksiasi?

On vastannut, olen saanut suoritettua kiinnostavia kursseja ja mikä tärkeintä, olen viettänyt mukavan välivuoden.

Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä, ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Kielitaito ei varmasti ole koskaan pahitteeksi ja jo se, että on opiskellut vuoden jotain, kertoo paljon yleisestä motivaatiosta opiskelua ja työntekoa kohtaan. Nyt aion rauhassa valmistautua pääsykokeisiin ja toivon kovasti, että pääsisin syksyllä opiskelemaan viittomakieltä.

Millaisia vinkkejä sinulla on muille alasta kiinnostuneille? Onko sinulla jotain vinkkejä muille Turun kristillisessä opistossa opiskelusta kiinnostuneille?

Kannattaa ihmeessä hakea, sillä siinä ei ole mitään menetettävää. Opistovuosi on hyvä vaihtoehto monenlaisiin elämäntilanteisiin, haluaa sitten viettää välivuotta tai muuten vain opiskella ja kartuttaa elämänkokemusta. Vuoden aikana saa opintojen lisäksi uusia kokemuksia ja ystäviä. Mielestäni opistolla on hyvä tunnelma ja se kannustaa oppilaitaan tekemään omia valintojaan. Kannustan siis kaikkia tekemään valinnan ja hakemaan rohkeasti mukaan opistolle!Lue lisää Linnasmäen opisto

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Linnasmäen opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.