🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Osaajaksi mestarin opissa

Kisälli kasvaa osaajaksi mestarin opissa

Alan opit kiertoon

– Meidän ammattilaisillamme on hallussaan paljon työhön ja tekemiseen liittyvää hiljaista tietoa. Sen siirtäminen eteenpäin onnistuu parhaiten tekemällä oppien, työntekoon osallistumalla ja mestarien otteita seuraten, kertoo Business Controller Keijo Kaukko Pölkky Oy:stä.

Sahateollisuus työllistää varmaSahateollisuussti

Sahateollisuus on yksi tämän hetken muutoksen aloista. Metsäalan yleisen kehityksen mukana sahateollisuudenkin tulevaisuudennäkymät ovat lupaavat. – Kasvavia puita kun ei voi viedä Kiinaan, korostaa Keijo Kaukko. – Sahateollisuus tulee jatkossakin pärjäämään ja kehittämään toimintoja myös täällä pohjoisessa.

Jos vain tekijöitä riittää. Päteville työntekijöille on lähivuosina yhä kasvavassa määrin tarvetta, sillä saha-alan ammattimiehet eläköityvät, ja uusia työpaikkoja syntyy korvaamaan heidän jättämiään aukkoja. – Saha-ala tarjoaa runsaasti erilaisia työtehtäviä. Raskaita käsin tehtäviä ulkotöitä tosin ei enää tahdo löytyä, mutta prosessituotannosta löytyy paljon sellaista, johon parhaiten perehtyy työssä oppien.

"Panostamme hyviin ja kestäviin työsuhteisiin"

Kaukko on ollut mukana suunnittelemassa sahateollisuuden koulutusta OSAO:on ja Pölkky Oy kouluttaa vuosittain kymmeniä työssäoppijoita. Pitkä kokemus opiskelijoiden perehdyttämisessä on poikinut hyviä käytäntöjä, joten työssäoppijoille löytyy mielekästä tekemistä sekä osaavaa työhönohjausta. – Meille on tärkeää, että työssäoppijat oppivat työtehtävien lisäksi talon tapoja muutenkin. Meillä on perinteisesti panostettu hyviin ja kestäviin työsuhteisiin ja molemminpuoliseen sitoutumiseen. Tällaisia asioita voi oppia vain pääsemällä osaksi työyhteisöä ja sen toimintatapoja, Kaukko korostaa.

Sahateollisuus kantaa osaltaan vastuunsa myös pohjoisen elinvoimaisuudesta. Koillismaalla ja Pohjois-Suomella on paljon annettavaa nuorille ammattilaisille: – Hyvien työpaikkojen lisäksi tarjolla on puhdas ympäristö ja monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia aktiiviselle ja luonnossa viihtyvälle, Kaukko korostaa.

Oulun seudun ammattiopistoLue lisää OSAO

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.