✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Ruusuja suomalaisille opettajille koulutuksen huippukokouksessa Berliinissä

Koulutuksen Huippukokous

KOULUTUSUUTINEN 08.03.2016

Ruusuja suomalaisille opettajille koulutuksen huippukokouksessa Berliinissä

Berliinissä järjestettiin jo kuudetta kertaa koulutuksen kansainvälinen opettajajärjestöjen ja opetusministereiden yhteinen huippukokous International Summit on the Teaching Profession (ISTP). Kokouksen aihepiirit liikkuivat opettajien osaamisen ja ammatillisen kehityksen ympärillä. Keskustelua käytiin myös koulutuksen tulevaisuudesta sekä opettajien roolin muutoksesta. 

Huippukokouksen useissa puheissa korostettiin koulutukseen panostamisen merkityksestä. OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi käsitteli avauspuheessaan koulutusinvestointien moninkertaista palautumista ja kuinka koulutus on sijoitus tulevaisuuteen. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen totesi puolestaan, että opettajien oikeudesta ammatilliseen kehittymiseen ei tule luopua ja kuinka on opettajilla tulee olla mahdollisuus säännölliseen ammatilliseen kehitykseen. 

OECD:n  johtaja Andreas Schleiderin mukaan suomalaisilla opettajilla on hyvää osaamista, hyviä tuloksia sekä loistavaa sitoutumista. Schleider käyttikin nimenomaan Suomea hyvänä esimerkkinä omassa esityksessään. Opettajan työn vetovoimaisuus sekä opettajiin sijoittamisen kannattavuus saivat myös painoarvoa Schleiderin puheissa. Ammatillisen kasvun hän totesi olevan riippuvainen opettajan verkostoista, tiedosta ja autonomiasta. 

Suomalaisten opettajien osaaminen nähdään siis kansainvälisestikin korkeatasoisena, josta OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen oli hyvin iloinen.  

- Opettajat tarvitsevat nyt arvotuksen osoituksia, toteaa Luukkainen. 

Sekä opetus- ja kulttuuriministeri sekä OAJ:n puheenjohtaja toivat myös omissa puheissaan esiin suomalaisen laadukkaan opettajakoulutuksen sekä korkean arvostuksen opettajan ammattia kohtaan. Grahn-Laasonen totesi kuinka opettajien ammattitaitoon luotetaan Suomessa vanhempia ja politiikkoja myöten ja kuinka opettajien ammattitaito kerää suurta ihastusta osakseen myös maailmanlaajuisesti. 

Kaksipäiväinen huippukokous keräsi tänä vuonna ennätykselliset 23 kansallista delegaatiota ympäri maailman ministereidensä johdolla. Suomen edustus koostui Sanni Grahn-Laasosen ja Olli Luukkaisen lisäksi OAJ:n kansainvälisestä koordinaattori Andres Ruskista, Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja Petri Koikkalaisesta sekä Helsingin Yliopiston yliopistolehtori Seppo Sainiosta. 

Lähteet : Opetusalan Ammattijärjestö 03.03.2016 & Opetusalan Ammattijärjestö 04.03.2016

» Palaa lukemaan koulutusuutisia

Viimeksi päivitetty: 21 huhti 2016

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi