Start your own story

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakouluInternational Business -koulutusohjelmassa opiskelevan Heidi Smolanderin haastattelu

Nimi: Heidi Smolander
Ikä: 21 vuotta    
Oppilaitos: Kajaanin ammattikorkeakoulu
Koulutusohjelma: International Business, tradenomi

1. Kerro hieman opinnoistasi, mitä opiskelet ja miksi halusit opiskella juuri kyseistä alaa englanniksi? Mikä sai sinut valitsemaan kyseisen koulutusohjelman?

Opiskelen liiketaloutta Kajaanin ammattikorkeakoulussa, ja halusin opiskella tätä alaa englanniksi. Löysin englanninkielisen koulutusohjelman sattumalta netistä ja se kuulosti heti omalta ja todella mielenkiintoiselta. Uskon, että tämä koulutusohjelma auttaa minua työskentelemään tulevaisuudessa kaupan alalla.  

2. Milloin kiinnostuit alasta?

Kiinnostuin alasta, kun aloin miettimään lukion viimeisenä vuonna minne hakisin. Kiinnostuin liiketaloudesta, erityisesti englanniksi opetettuna.

3. Millaista opiskelu on ollut? Mikä on ollut antoisinta?

Opiskeluun kuuluu tavallista luokkaopiskelua sisältäen esimerkiksi tentit ja sen lisäksi paljon ryhmätöitä sekä erilaisia projekteja. Olen kokenut ryhmätyöt ja projektit hyödyllisiksi ja antoisiksi, sillä niissä pääsee usein soveltamaan monia opittuja asioita ja saa omaa vastuuta.

4. Entä mikä on ollut haastavinta?

Haastavia asioita on tullut koulutuksen varrella, esimerkiksi joissakin aineissa. En kuitenkaan osaa eritellä, mikä on ollut haastavinta, sillä mielestäni opiskelun kuuluukin teettää töitä. Yllättäen englanniksi opiskelu ei ole ollutkaan niin haastavaa kuin etukäteen luulin.

5. Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Tavallisen koulupäivän pituus vaihtelee kurssien mukaan. Kun koulua ei ole paljon, on kuitenkin tehtävänä itsenäisiä tehtäviä tai projekteja. Päivään kuuluu usein luentoja ja projekti- tai ryhmätöiden tekoa.

6. Kuuluuko opintoihisi harjoittelujaksoja?

Kyllä kuuluu. Opintoihini kuuluu yksi harjoittelujakso, joka on kestoltaan noin viisi kuukautta. Itse suoritan oman harjoittelujaksoni 2013-keväällä.

7. Olet ollut opiskelijavaihdossa Englannissa, millainen kokemus vaihtovuosi oli?

Olin opiskelijavaihdossa Englannissa viime keväänä, ja se oli mahtava kokemus. Oli hienoa nähdä Englanti ja tutustua sen kulttuuriin sekä erilaisiin opiskelutapoihin. Opiskeluni englanniksi Kajaanissa auttoi minua rentoutumaan ja nauttimaan ajastani ilman kielestä huolehtimista.

8. Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Koulutus tarjoaa mahdollisuuden työskennellä monissa erilaisissa työtehtävissä, ja koulutukseen sisältyy opintoja monenlaisista aiheista kuten kansainvälisestä liiketoiminnasta, johtamisesta ja projektien hallinnasta. Itse olen suunnitellut työskenteleväni markkinoinnin saralla, sillä olen saanut opiskelussani hyvän kokonaiskuvan markkinoinnista.

9. Miten kuvailisit Kajaania opiskelijakaupunkina?

Kajaani on sopivan kokoinen opiskelijakaupunki, sillä se sisältää kaiken tarvittavan eikä ole liian suuri. Siellä oppii navigoimaan helposti sekä kampuksen koon ansiosta tutustuu suureen osaan opiskelijatovereista.

10. Mitä vinkkejä antaisit alasta kiinnostuneille ja uusille opiskelijoille?

Suosittelisin ihmisiä hakemaan rohkeasti alalle. Englanninkielinen koulutusohjelma voi tuoda hieman haastetta, mutta se kyllä palkitsee niin opiskellessa kuin myöhemmin työelämässä.

Kajaanin ammattikorkeakoulu
Lue lisää Degree Programme in International Business | full-time studies

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Kajaanin ammattikorkeakoulu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.