Urheilutoimittajalinja opettajan näkökulmasta

Laajasalon opisto

 

Kuka: Erika Panttila-Keskinen, vastaava opettaja urheilutoimittajalinjalla

Mitä olet itse opiskellut/tehnyt aiemmin työurallasi?

– Olen kasvatustieteen maisteri (KM), aikuisten opettaja (AO), opinto-ohjaaja (OPO), luokanopettaja (LO), lastentarhanopettaja (LTO) ja näyttötutkintomestari (NTM). Olen myös lukenut muun muassa viestintää yliopistolla.

– Päätyönäni olen kouluttanut urheilutoimittajia vuodesta 2013, ja ollut mukana vuodesta 2008 urheilutoimittajakoulutuksen tapahtumissa Laajasalossa olen kouluttanut myös koulunkäynninohjaajia, perhepäivähoitajia, suntiota, kasvatustieteilijöitä ja ohjannut nuoria ja maahanmuuttajia.

– Aiemmin olen ollut töissä tv-tuotantoyhtiössä, tehnyt sekä tv-ohjelmia että radio-ohjelmia, työskennellyt luokanopettajana sekä päiväkodin johtajana.

Millaisia ihmisiä ovat sinun linjasi opiskelijat?

– Urheilujournalismista kiinnostuneita, 18-55-vuotiaita opiskelijoita, joilla on usein joku oma urheilulaji, jota on aktiivisesti harrastanut. Mutta kaikilla ei ole aktiivitaustaa urheilijana, vaan joukosta löytyy myös niin sanottuja penkkiurheilijoita.

Mitä ja miten linjalla opiskellaan?

– Journalismia, kirjoittamista, videokuvausta ja editointia sekä valokuvausta, digitaalista kuvien editointia, esiintymistä, haastattelutekniikoita ja monikameratuotantoa.

– Usein ollaan erilaisissa urheilutapahtumissa journalistisissa tehtävissä. Meillä on paljon käytännön töitä ja lähiopetusta joka arkipäivä klo 9-14. Iltaisin ollaan usein mukana urheilutapahtumissa journalistissa tehtävissä.

Millaisia onnistumisia opiskelijat saavat, millaisia sinä?

– Opettaminen on mukavaa ja sitä osaan. Opetan, koska kaikkein hienointa on nähdä opiskelijoiden onnistumisia. On hienoa viedä opiskelijoita urheilutapahtumiin ja esitellä behind the scenes -elämää, jota tavallinen katsoja ei näe.

– Haluan auttaa ihmisiä eteenpäin urallaan. Saan valtavasti iloa, kun kuulen tuttuja ääniä, eli entisiä opiskelijoita radiossa, juonto- ja selostushommissa tai näen tv:ssä tuttuja kasvoja tai eri medioissa tuttuja nimiä ohjelmien tekijöinä tai sosiaalisessa mediassa. On aina hienoa nähdä, miten entiset ja nykyisetkin opiskelijat iloitsevat työpaikoistaan.

– Opiskelijat tutustuvat alan toimijoihin eli muihin toimittajiin, heidän edustamiinsa yhtiöihin sekä urheilijoihin. He saavat hyviä harjoittelupaikkoja ja mahdollisia työpaikkoja.

Mitä vinkkejä antaisit uusille opiskelijoille?

– Opiskelijan pitää myös itse olla aktiivinen, sillä kukaan ei kanna tietoa toisen ihmisen päähän. Kannattaa luoda aktiivisesti kontakteja jo heti opiskeluaikana. Ja opiskeluun kannattaa keskittyä todella, jos haluaa itselleen uuden uran.
Lue lisää Urheilutoimittaja

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.