Yliopiston opinto-oikeus voi venyä yli seitsemän vuoden

Yliopisto-opiskelijat saivat lisäaikaa opinnoilleen

Yle uutisoi, että lähes kaikki lisäaikaa hakeneet yliopisto-opiskelijat pystyvät jatkamaan perustutkinto-oikeuttaan määräajan jälkeenkin.


Ne yliopistojen perustutkinto-opiskelijat, joilla tutkintoa varten annettu seitsemän vuoden opintoaika on täyttymässä, voivat huokaista helpotuksesta. Lisäaikaa näyttää saavan helposti.

Vuonna 2005 astui voimaan opinto-oikeuden rajaus, jonka mukaan perustutkinto-opiskelijoiden automaattinen opintoaika, eli seitsemän vuotta, päättyi viime keväänä. Yliopistot ovat kuitenkin myöntäneet lisäaikaa lähes kaikille opiskelijoille, jotka ovat sitä hakeneet.

Pääasiassa vaikuttaisi siltä, että jos opiskelijalla on selkeä valmistumissuunnitelma, lisäaikaa tai opiskeluoikeuden palautuksen saa helposti. Lisäajan myöntämisprosessi on vielä useissa yliopistoissa kesken, mutta opintotoimistojen mukaan hylkäysprosentti jää keskimäärin melko pieneksi.

Opetusministeriö toivoo, että yliopistot eivät antaisi lisäaikaa liian kevein perustein. Toiveesta huolimatta lisäajan saaminen on todennäköisesti suhteellisen mutkatonta myös vastaisuudessa, sillä yliopistot saavat rahoitusta valmistuneiden opiskelijoiden perusteella.

Lähde: Yle Uutiset 24.08.2012

Lue lisää koulutusuutisia


Mainokset