Jyväskylän Kristillinen opisto - Iloa, eloa ja älyä

Jyväskylän Kristillinen opisto

Jyväskylän Kristillinen opisto on tehnyt laadukasta ja monipuolista koulutustyötä jo vuodesta 1942. Opisto toimii sekä kansanopistona, aikuisoppilaitoksena, että erilaisten kulttuuri-, kokous ja seurakuntatapahtumien pitopaikkana.

Jyväskylän Kristillisen opiston koulutustarjonta on laaja, erilaisia linjoja ja koulutusohjelmia on 16. Voit opiskella esimerkiksi graafista suunnittelua, kasvatus- ja opetustyötä, kädentaitoja ja teatteri-ilmaisua. Kansainvälisyys kuuluu opiston arkipäivään maahanmuuttajaopiskelijoiden, Unesco-yhteistyön, EU-hankkeiden ja erilaisten yhteistyöprojektien kautta.

Voit hakeutua opiston koulutuksiin yhteisvalinnassa, suorassa haussa opistolle tai sopimalla ensin oppisopimuksesta työnantajasi ja oppisopimustoimiston kanssa. Opiskelijaryhmiä otetaan sisään opistolle kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja vuoden vaihteessa. Opiston suora haku päättyy keväällä kesäkuun alussa ja syksyllä marraskuun lopussa. Tutustu Jyväskylän Kristillisen opiston koulutustarjontaan täältä!

Jyväskylän kristillisen opiston vapaan sivistystyön pitkillä linjoilla ja ammatillisessa koulutuksessa opiskelee yli 430 opiskelijaa. Lue alta Marikan, Sarin ja Päivin kokemuksista Jyväskylän Kristillisessä opistossa.

Lue myös Jyväskylän Kristillisen opiston teatteri-ilmaisun linjan käyneen Niko Karjalaisen opiskeluajastaan kirjoittama  kolumniteksti täältä!

Nimi: Marika Nurmela

Koulutusohjelma: Vapaan sivistystyön koulutusohjelma, graafinen suunnittelu

Mikä on opiskelussa ollut antoisinta? Entä mikä haastavinta?

Antoisinta on ollut uusiin ihmisiin tutustuminen ja tietysti kaiken uuden oppiminen. Olemme opetelleet käyttämään mm. erilaisia tietokoneohjelmia, joita graafinen suunnittelija työssään tarvitsee. Kaikki kurssit ovat olleet erittäin antoisia. Toisaalta tämä kaiken uuden opettelu on ollut haastavaakin, koska koko ajan on tullut jotain uutta asiaa.

Lue Marikan haastattelu kokonaisuudessaan

Nimi: Sari

Koulutusohjelma: Graafisen suunnittelun linja

Miksi valitsit juuri Jyväskylän Kristillisen opiston?

Asun Jyväskylässä, ja minun olisi ollut hankala lähteä toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, joten sijainti oli tärkein syy. Olin käynyt opistolla alaan liittyvän lyhytkurssin, ja paikka sekä opetus vaikuttivat hyvälle. Vuoden linja sopi minulle hyin sillä en halunnut enää opiskella pitkään yliopisto-opintojen päälle.

Lue Sarin haastattelu kokonaisuudessaan

Nimi: Päivi Salonen

Koulutusohjelma: Suntion ammattitutkinto

Mikä on ollut antoisinta? Entä mikä haastavinta?

Antoisinta on perehtyä sellaisiin elämän osa-alueisiin, joita ei aikaisemmin ole kovin syvällisesti kohdannut, kuten esimerkiksi suhtautuminen kuolemaan/hautajaisiin, joka on yhtä luonnollinen asia kuin syntymä ja kaste. Antoisaa on myös se, että olen niin sanotusti voittanut itseni lähtemällä aivan uusille urille monipuolisen ja vaihderikkaan työelämäni jälkeen.

Lue Päivin haastattelu kokonaisuudessaan


Mainokset