Jyri Knaapinen

Julkaistu marraskuussa 2019Jyri Knaapinen

Nimi: Jyri Knaapinen

Ikä: 24

Valmennuskurssi: Kauppatiede

Miten kiinnostuit kauppatieteistä?

Kiinnostuin alasta lukioaikanani ottamalla selvää erilaisista vaihtoehdoista ja pyrkimällä muodostamaan mahdollisimman kokonaisen kuvan siitä, mitä eri aloilla opiskelu voisi sisältää. Tuolloin kävin kuuntelemassa esittelyjä, joita lukiolla järjestettiin ainakin lääketieteistä, oikeustieteestä, biokemiasta ja kauppatieteistä.

Kenelle ala sopii?

Ala sopii loistavasti niille, jotka ovat kiinnostuneet liiketoiminnan eri toiminnoista ja siitä, miten talous toimii ja yritykset pyörivät, sekä erinomaisesti niille, jotka haluavat vain kartuttaa yleistietoaan eivätkä vielä tiedä, mitä haluavat tehdä isona.

Valmennuskeskuksen valmennuskurssilla hyödyin erityisesti:

Laadukkaasta opetuksesta: Opettajat osasivat aina vastata kysymyksiin tarkasti ja ymmärrettävästi. Se, että kykeni useamman kerran viikossa kasvotusten kysymään, auttoi minua ainakin merkittävästi.

Tukiverkostosta: Niin opettajat kuin myös muut kurssilaiset tarjosivat tutoreiden kanssa mahtavan tukiverkoston. Tutoreilta pystyi kysymään tuoreimmat vinkit ja monilla oli tuoreena mielessä vielä oma pääsykoeurakka. Muiden kurssilaisten kanssa oli mahtava jutella ihan arjen kuulumisista ja lukemisen sujumisesta. Valmennuskurssilta tarttui itselle useampi opiskelukaverikin mukaan ja paljon tuli opiskeltua yhdessä ensimmäisestä vuodesta alkaen näiden henkilöiden kanssa.

Mahtavasta materiaalista: Tutustuin itse Valmennuskeskuksen materiaaliin jo Studia-messuilla ja koin sen olevan yksi laadukkaimmista, ellei kiistatta laadukkain. Tämä materiaali – eritoten tiivistelmät ja harjoitustehtävät – toivat valtavan lisäarvon etenkin lukemisen loppupuolelle.

Mitä opintoihisi kuuluu?

Olen opiskellut perusopintojen lisäksi rahoituksen opintokokonaisuuden, joka koostui yrityskaupoista, markkina- ja pankkitoiminnoista ja niiden teoriasta. Valitsin rahoituksen, sillä mielestäni se antaa yhden parhaista kokonaisymmärryksistä liiketoimintaan ja yrityksen erilaisiin funktioihin. Valitsemalla rahoituksen koin myös, että se pitää laajasti erilaisia mahdollisuuksia auki, mikä oli valintani yksi merkittävimmistä tekijöistä.

Tämän lisäksi olen pyrkinyt lisäämään opintoihini itseä kiinnostavia palasia, kuten matemaattisia kursseja. Ne tukevat mainiosti rahoituksen opintoja ja ovat myöskin olleet oman osaamiseni takia melko matalan kynnyksen kursseja suorittaa. Lukiossa pitkän matematiikan käyneenä ei kauppatieteellisen matemaattiset kurssit olleet mitään rakettitiedettä. Näistä selviää varmasti myös lyhyellä matematiikalla. Lisäksi olen oman kiinnostuksen vuoksi opiskellut myös vähän koodaamista, josta on ollut kyllä valtavasti hyötyä.

Mitkä ovat parhaimmat asiat opinnoissasi?

  • Opiskelukaverit
  • Alan tarjoamat työllistymismahdollisuudet
  • Haastavuus ja itsensä kehittäminen sen myötä

Mikä on paras opiskelumuistosi?

Olin mukana tekemässä yritykselle strategiaa heidän yhteen liiketoiminnan osa-alueeseensa ja sain olla projektissa alusta loppuun asti mukana. Oli mahtavaa nähdä, miten lopputuotteesta oli suurin osa itseni tuottamaa. Vaikka kyseessä oli vasta ensimmäinen projektini, tuli vastuuta heti erinomaisesti.


Mainokset