Kauppatieteitä Svenska Handelshögskolanissa

Julkaistu maaliskuussa 2014

Nimi: Victoria Berger

Oppilaitos: Hanken | Svenska Handelshögskolan

Pääaine: Markkinointi

Ikä: 26

Kotipaikkakunta: Helsinki

"Markkinoinnin koulutus valmisti minut työelämän haasteisiin"

Kuinka päädyit opiskelemaan Hankeniin?

Svenska Handelshögskolan on yksi pohjoismaiden vanhimmista kauppakorkeakouluista, joka on tunnettu kansainvälisyydestään. Halusin monipuolisen tutkinnon, josta olisi hyötyä työelämässä. Hanken tuntui luonnolliselta valinnalta.

Miten valitsit pääaineesi?

Markkinointi tuntui minulle sopivalta pääaineelta, sillä minua kiinnosti miten kuluttaja-, palvelu- ja teollisuusaloilla hoidetaan suhteita ja kommunikoidaan eri tahojen kanssa. Lisäksi minua kiinnosti toimialojen ja markkinatilanteen muutoksien analysointi yritysten kommunikaation kannalta.

Millaiset valintakokeet olivat mielestäsi ja miten valmistauduit niihin?

Luin Hankenin valintakokeisiin samalla tavoin kuin ylioppilaskokeisiin. Paneuduin tiettyihin alueisiin huolellisemmin unohtamatta kokonaisuutta. En osallistunut valmennuskursseille. Valintakoe tuntui helpolta sinä vuonna kun hain opiskelemaan.

Millaista opiskelu markkinoinnin koulutusohjelmassa oli?

Opiskelu oli monipuolista, interaktiivista ja hauskaa. Markkinoinnin koulutusohjelmassa on mahdollisuus luoda laaja kuva eri alojen ja yritysten tavasta toimia ja kommunikoida markkinoiden kanssa. Opiskeluun liittyi usein ryhmätöitä, luentoja, sekä ongelmien analysointia ja niiden ratkaisuja.

Millaisia mahdollisuuksia koulutuksesi tarjoaa työelämässä?

Kauppatieteiden maisterin koulutuksen jälkeen on mahdollista hakea hyvin monenlaisiin työpaikkoihin. Voit työskennellä niin viestinnän, kuluttajamarkkinoinnin, konsultoinnin, asiakaspalvelun kuin muutosjohtamisten parissa.

Onko opinnoistasi markkinoinnin koulutusohjelmassa ollut hyötyä työelämässä?

Koulutus valmisti minut työelämän haasteisiin ja antoi minulle työkaluja ratkaista ja analysoida monimutkaisempiakin ongelmatilanteita. Ilman koulutusta minulle ei olisi yhtä laajaa kuvaa liike-elämän eri toimijoista.

Mitä vinkkejä antaisit muille koulutuksesta ja alasta kiinnostuneille?

Kannattaa hyödyntää kauppakorkeakoulujen ja yliopistojen antamia mahdollisuuksia. Osallistu eri projekteihin, sidosryhmiin ja aktiviteetteihin. Niiden kautta saat monipuolisia kokemuksia ja voit luoda kontakteja, joista todennäköisesti on hyötyä tulevaisuudessa.

Viimeksi päivitetty: 27 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi