Kauppatieteitä Tallinnan teknillisessä yliopistossa

Julkaistu maaliskuussa 2013

TUT

Opiskelijahaastattelu

Nimi: Nora Ouled Toumi

Ikä: 22

Koulutusohjelma: International Business Administration

Miksi valitsit juuri Tallinnan teknillisen yliopiston?

Valitsin TTÜ:n siksi, että se on Viron toiseksi arvostetuin yliopisto ja ilmapiiri vaikutti kansainväliseltä.

Oliko Virossa opiskelu sinulle itsestäänselvyys vai miksi päätit lähteä juuri Tallinnaan opiskelemaan?

Kun opiskelupaikka ei auennut Suomessa eikä pääsykokeisiin lukeminen enää maistunut, oli Viro minulle toiseksi paras vaihtoehto suorittaa opintoni - saa opiskella ulkomailla, mutta koti-ikävän yllättäessä voi ottaa laivan nopeasti Suomeen.

Miksi kiinnostuit alasta?

Kaupallisella alalla on hyvät työllistymismahdollisuudet ja vaihtoehtoja tulevaisuudessa kauppatieteilijälle riittää pilvin pimein.

Mikä on ollut antoisinta koulutuksessasi?

Se kuinka olen kehittynyt opiskelijana, englanninkielen taitoni on parantunut huomattavasti. Olen myös oppinut matematiikkaa ja sitä kautta ajattelemaan loogisemmin.

Entä mikä on ollut haastavinta?

Englanniksi opiskeleminen tuotti minulle ensimmäiset kaksi kuukautta haasteita, mutta siihen tottui nopeasti ja kielitaitoni kehittyi koko ajan paremmaksi. Matemaattiset kurssit olivat myös hieman haastavia minulle, sillä olen lukenut lukion lyhyen matematiikan erittäin huonolla menestyksellä. Kova työ palkittiin ja olen kehittynyt huimasti laskemisessa, eivätkä numerot enää pelota minua. Vinkkinä haluan sanoa, että lukion lyhyellä matematiikalla pärjää oikein hyvin, kunhan on valmis näkemään hieman vaivaa.

Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Yleensä luennot alkavat noin kello 10.00 aamulla ja yksi luento kestää noin 1,5h. Luentoja on päivässä noin 1-4 riippuen siitä miten kurssit osuvat samalle päivälle. Koulupäiväni loppuu noin klo 16.00 ja jos minulla on tenttejä tulossa niin menen lukemaan kirjastoon vielä koulupäivän päätteeksi muutamaksi tunniksi.

Onko koulutus vastannut odotuksiasi?

Kyllä, ehkä enemmän kuin osasin odottaa. Ensimmäiset vuodet menevät kauppatieteiden perusteita opiskellessa, jolloin saa hyvin aikaa miettiä mihin tulevaisuudessa haluaa suuntautua.

Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä, ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Mahdollisuudet kaupallisella alalla ovat rajattomat ja ovet ovat avoinna valmistumisen jälkeen. Itse olen kiinnostunut työskentelemään rahoitusalalla. Toki myös markkinointi kiinnostaa minua hieman, sillä olen työskennellyt myynnin parissa melkein 3 vuotta. Olisi hienoa jos pystyisin yhdistämään nämä molemmat alat tulevaisuudessa. Tietenkin myös kansainvälinen työympäristö olisi ihanteellinen.

Millaisia vinkkejä sinulla on muille alasta kiinnostuneille?

Suosittelen kauppatieteiden opiskelua sen laaja-alaisuuden vuoksi. Työllistymismahdollisuudet o vat hyvät tulevaisuudessa. Kauppatieteet ovat oiva valinta jos ei ole täysin varma mitä tulevaisuudessa haluaa tehdä. Ja jos haaveena on ura kansainvälisessä ympäristössä tai työskentely ulkomailla, suosittelen ehdottomasti valitsemaan kauppatieteet.

Onko sinulla jotain vinkkejä muille Virossa opiskelusta kiinnostuneille suomalaisille?

Virossa opiskelua suosittelen lämpimästi kaikille. Turhaa hukata aikaa pääsykokeisiin ja pettyä vuodesta toiseen.  Ilmapiiri Virossa on erittäin kansainvälinen, opiskelu tasokasta ja eläminen halpaa. On hienoa opiskella ulkomailla ja silti niin lähellä Suomea.


Mainokset