✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Koulutukseen luvassa yli 500 miljoonan euron säästöt

Koulutukseen luvassa yli 500 miljoonan euron säästöt

KOULUTUSUUTINEN 28.5.2015

Koulutukseen luvassa yli 500 miljoonan euron säästöt

Uusi hallitus leikkaa koulutuksesta yli 500 miljonaa euroa vuoteen 2019 mennessä. Leikkaukset sisältyvät Juha Sipilän (kesk) hallituksen keskiviikkona esittelemään reilun neljän miljardin euron säästöpakettiin. Leikkaukset kohdistuvat niin opintotukeen kuin koulutuksen sisältöönkin.

Hallitusohjelmaan on kirjattu 150 miljoonan euron säästötavoite opintotukeen sekä opintotuen indeksin poistaminen kokonaan. Säästöjä tavoitellaan muun muassa rajaamalla opintotukikuukausien määrää. Hallituksen tavoitteena on myös nopeuttaa alemman korkeakoulututkinnon suorittaneiden siirtymistä työelämään, eli yhä useampi lopettaisi korkeakouluopinnot kandidaatintutkintoon. Lisäksi EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta aletaan periä lukukausimaksuja.

Toisen asteen koulutuksesta säästöjä haetaan järjestelmää uudistamalla ja perusopetuksessa luovutaan ryhmäkoon pienentämiseen myönnetyistä valtionavustuksista. Myös oppisopimusjärjestelmään ja ammatilliseen peruskoulutukseen on luvassa säästöjä.

Muun muassa opiskelijajärjestöt sekä OAJ ovat jo ilmaisseet huolensa näin mittavia koulutukseen kohdistuvia säästöjä kohtaan. Hallitusta on myös muistutettu siitä, että ennen vaaleja jokainen puolue lupasi, ettei koulutuksesta enää leikata.

Lähde: Helsingin Sanomat 27.5.2015

» Palaa lukemaan koulutusuutisia

Viimeksi päivitetty: 26 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi