Sivuston käyttötapa: Mobiili

Djurvård – Eläinten hoito

Borgå folkakademi
Sammanfattning
1 år
Svenska
Möjlighet till studiestöd
17.8.2020–27.5.2021
   
Lähiopetus
Heltid
Porvoo
Kansanopistot

Djurvård – Eläinten hoito

Djurvård
Djurvård

Satsa på djurvård för att få grundläggande kunskaper och färdigheter inom ämnesområdet.

Planerar du att starta ett företag inom någon djurbransch eller siktar du eventuellt i framtiden på ett yrke som smådjursskötare eller djurskötare? Borgå folkakademi erbjuder utbildning för dej som vill veta mer om sällskapsdjur och husdjur, inkluderande såväl småjur som hästar och produktionsdjur.

Studiebesök och praktik

Under våren och hösten ingår en obligatorisk en veckas praktikperiod på bl.a. veterinärstationer, djuraffärer, husdjursgårdar mm, där eleverna får möjlighet att i praktiken använda sina kunskaper, lära sej mera samt skapa kontakter till arbetslivet.

Studieresa

På vårterminen bestämmer studenter sig för ett resmål och gör en studieresa till något annat land.

Mer information?

För mer information angående utbildningen, fyll i en intresseanmälan nedan eller klicka på länken som leder till Borgå folkakademins hemsida.

Eläinkoulutus

Borgå folkakademin eläinkoulutus sopii sinulle, joka haluat oppia enemmän pieneläimistä ja kotieläimistä. Opinnot antavat hyvät perusvalmiudet jatko-opinnoille. Opintovuoden aikana saat tietoa lemmikkieläimistä, hevosista ja tuotantoeläimistä.

Opintokäynnit ja työharjoittelu

Eläinkoulutuksen monipuoliseen opintosuunnitelmaan kuuluu opintokäyntejä sekä syys- ja kevätlukukaudella toteutettava parin viikon mittainen työharjoittelujakso. Harjoittelupaikka voi löytyä esimerkiksi eläinlääkärin vastaanotolta, eläinkaupasta, hoitolasta tai hevostallilta. Työharjoittelujen aikana on hyvä syventää opittuja asioita ja solmia tärkeitä kontakteja tulevaisuutta varten.

Opintomatka

Kevätlukukaudella opiskelijat voivat halutessaan tehdä opintomatkan ulkomaille.

Täältä löydät lisätietoa koulutuksesta suomeksi. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Lisätietoa eläinkoulutuksesta saat täyttämällä alla olevan yhteydenottopyynnön. Borgå folkakademi on sinuun yhteydessä toivomallasi tavalla. Kysy rohkeasti lisää!

För att beställa gratis information om Djurvård – Eläinten hoito, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Utbildningen riktar sig till personer över 18 år med aktivt intresse för djur. Förhandskrav: Studentexamen eller motsvarande kunskaper.

Hakijoilta vaaditaan ylioppilastutkinto tai sitä vastaavat tiedot.

Kostnader

Utbildning är berättigad till stöd från FPA.

Bo på internatet

För dem som bor i Tegelhusets internat vid skolan är det 430 €/månad i dubbelrum. 

I avgiften ingår studieavgift, hyra, frukost, lunch, eftermiddagskaffe och middag. 

På internatet finns wifi som du som bor här har tillgång till. I rummen finns säng, skrivbord och klädskåp. Det finns ett gemensamt kök på bägge våningar.

För dem som bor i enkelrum i Tegelhusets internat, betalar 490 €/månad, dvs. ett tillägg på 60 €.

Boende i dubbelrum innebär att man delar rum med en annan studerande.

Studerande med hund boende i enkelrum på internatet betalar 490 €/månad (430 €/månad i dubbelrum) samt en extra "hundavgift" på 50 € betalas per termin dvs. 50 € för hösten som betalas i september, och 50 € för våren som betalas i januari.

Övriga kostnader

Du betalar själv för eventuella materialkostnader och avgifter för kurser som ger akademiska studieveckor. De studieresor som görs på linjerna finansieras i första hand med de medel studerande samlat in.

Beställ information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om Djurvård – Eläinten hoito.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Borgå folkakademi

Borgå folkakademi

Välkommen till Borgå folkakademi

Funderar du på vilket yrke som är det rätta för dig eller vill du ta ett mellanår och prova på något helt nytt? Behöver du tid att tänka efter och landa i dig själv? Sök till Borgå folkakademi (Akan)! Akan...


Lue lisää oppilaitoksesta Borgå folkakademi ja katso koulutustarjonta täältä

Borgå folkakademi yhteystiedot

Borgå folkakademi

Runebergsgatan 16–18
06100 Borgå

 Näytä puhelinnumero
www.akan.fi

Arvostelut

Keskiarvo: 3

Perustuu 12 arviointiin

Daniella
(4)
Detta år gick väldigt snabbt och det roligaste var nog praktiken och alla besök på lärarens gård ute på landet. Jag har lärt mig mycket och det som är positivt är att vi hade få långa dagar de flesta dagarna slutade vi ett eller två på eftermiddagen. Så det var skönt med jämförelse hur många timmar man måste spendera varje dag i gymnasiet. En a...
Näytä kokonaan
Fjäder
(4)
Året på Borgå folkakademis djurvårdlinje har varit intressant. Man har lärt sig mycket och även mer viktigt kunnit arbeta under praktiken så att man har sett hurdant nytta man har av detta som man har lärt sig. Bästa under skolåret var praktiskt arbete på gårdet. Teorin är viktigt och intressant, men alla teorin i världen förberedar en inte att...
Näytä kokonaan
Linn Stendahl
(3)
Mitt år på akan. När jag sökte till akan djurvårdslinje var jag jäte ivrig. Allt började bra. Det var endå besvärligt att höra att vi har skola på fredag kvällar och lördagar, för det berättades inte då man sökte till linjen. Jag har hamnar vara ganska mycket borta från trollets timmar för jag har nte haft möjlighet till skola på veckoslutet. O...
Näytä kokonaan
Arvoinnit
Arvioinnit
(3,0)
Perustuu 12 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(3,8)
Perustuu 39 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: