Puutarhatalouden koulutus | hortonomi | päivätoteutus

Puutarhatalouden koulutuksesta valmistuneiden hortonomien (AMK) osaamisen perustana on puutarhakasvien tuntemus ja vahva tuotantotekniikan ja viljelyn osaaminen. Opiskelussa perehdytään puutarhatalouden tuotantoketjun eri vaiheisiin sekä yritystoimintaan.
Puutarhatalouden opintojen sisältö
Puutarhatalouden hortonomin (AMK) tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Opinnot koostuvat profiloivista ja ydinosaamisen moduuleista kasvien viljelyn ja tuotannon opintoja tutkien ja soveltaen.
Moduuli on 15 opintopisteen laajuinen, noin 8 viikkoa kestävä kokonaisuus, joka on lähtöisin työelämän ilmiöstä tai tarpeesta. Puutarhatalouden profiloivissa opinnoissa painotetaan joko puutarhakasvien viljelijän, kaupallisissa tehtävissä toimivan tai tuotannollista kehitystyötä tekevän ammattilaisen osaamista.
Puutarhatalouden hortonomina hallitset puutarhakasvien viljelyn työvälineet ja menetelmät. Sadon ajoittaminen, käsittely ja varastointi tulevat opinnoissa tutuksi. Tunnet kasveja ja tuotantoon liittyvää biologiaa ja tekniikkaa. Osaat määrittää hyöty-, rikka- ja luonnonkasveja ja tunnet ravinto- ja koristekasvien käyttöominaisuudet. Kasvintuhoojat ja kasvinsuojelumenetelmät ovat sinulle tuttuja.
Profiloivissa opinnoissa voit erikoistua puutarhakasvien tuotantoketjuihin, tuotteistukseen ja puutarhakauppaan liittyen kasvihuone- tai avomaatuotantoon. Viljelyjärjestelmät ja kasvien lisäystavat kuuluvat opintoihin, kuten myös soveltava tutkimus.
Ammattikorkeakoulun osaaminen on yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä. Voit omilla valinnoillasi painottaa joko teoreettiseen tai käytännölliseen suuntaan.
Puutarhatalouden ydinosaamisen moduuleita ovat:
- Puutarhakasvit ja maaperä
- Kasvutekijöiden hallinta
- Viljelyohjelmat
- Puutarhakasvien viljelyjärjestelmät
- Puutarhakasvien tuotetietous
- Sustainability in horticulture
- Yrittäminen ja markkinointi puutarhataloudessa
- Työharjoittelu
- Asiantuntijaharjoittelu
- Opinnäytetyö
Lisäksi profiloit osaamistasi kuudella valinnaisella moduulilla, joita ovat esimerkiksi:
- Viljely- ja työnjohtotaidot puutraha-alalla
- Avomaatuotannon suunnittelu ja kehittäminen
- Kasvihuonetuotannon suunnittelu ja kehittäminen
- Tutkimus ja tuotekehitys puutarhataloudessa
- Puutarha-alan kauppa, neuvonta ja toimintaketjut
- Työelämän kehitysprojekti puutarha- ja viheralalla
Voit valita profiloivia opintokokonaisuuksia myös HAMKin muiden koulutusten tarjonnasta.
Työllistyminen
Hämeen ammattikorkeakoulusta valmistuneet hortonomit (AMK) työskentelevät vastuullisissa tehtävissä esimerkiksi yrittäjinä ja viljelypäällikköinä, neuvonta- ja opetustehtävissä ja viranomaistehtävissä. Puutarhanhoito on jatkuvasti kasvava vapaa-ajan harrastus ja sitä myötä kasvatat myös alan kaupalliset markkinat. Kaupallisesta alasta kiinnostuneille hortonomeille on paikkoja myynti- ja markkinointipäällikköinä puutarhakeskuksissa ja tukkuliikkeissä. Myös ammattiviljelijöille suunnattu puutarhatarvikekauppa on tärkeä hortonomien työllistäjä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Puutarhatalouden koulutus | hortonomi | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.
Pääsyvaatimuksena koulutukseen on ammattikorkeakoulujen yleinen hakukelpoisuus.
Tutkinto / todistus
Hortonomi (AMK)
Ota yhteyttä

Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK
Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa iloisen ja innostuneen yli 8000 opiskelijan yhteisön, roppakaupalla mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä tiiviit yhteydet työelämään. HAMKista valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin kuin yrittäjiksi opintojensa jälkeen ryhtyvien osuus. Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 30 AMK-tutkintoa ja 10...
Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä