Sivuston käyttötapa: Mobiili

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihto- tai putkiasentaja

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Vantaa
Ammatilliset perustutkinnot

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihto- tai putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihtoasentaja tai putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihtoasentaja tai putkiasentaja

Talotekniikan alalla suuntautuminen ilmanvaihtoasentajaksi tai putkiasentajaksi tehdään koulutuksen alkaessa.

Toisen suuntautumisvaihtoehdon ollessa suositumpi, korkeamman yhteisvalintapistemäärän saaneet pääsevät toivomalleen osaamisalalle (IV/LVI). Opiskelija ei siis aina voi valita haluamaansa osaamisalaa.

Ilmanvaihto- tai putkiasentajan opinnot

Ilmanvaihtoasentajan tutkinto antaa perusvalmiudet toimia uudis- ja korjausrakennustyömailla ilmastointiasennustöissä. Ammatillisiin opintoihin sisältyy mm. ilmastointiasennusta, LVI-teknisten laitteiden kunnossapitoa ja sisäilman laatuun liittyviä opintoja ja mittauksia (lämpötila ja ilman liike).

Putkiasentajan tutkinto antaa perusvalmiudet toimia uudis- ja korjausrakennustyömailla putkiasennustöissä. Ammatillisiin opintoihin sisältyy mm. putkiasennusta ja -hitsausta, LVI-teknisten laitteiden kunnossapitoa ja mittauksia (lämpötila ja vesimäärä).

Ilmanvaihto- ja putkiasentaja työelämässä

llmanvaihtoasentajien työtehtäviä ovat rakennuksien ilmanvaihtolaitteistojen asentaminen uudis- ja korjausrakentamiskohteisiin. Asennuskohteet vaihtelevat omakotitaloista toimisto- ja teollisuusrakennuksiin. Asentajan tehtävät ovat itsenäisiä ja vaativat vastuunottamista ja omatoimisuutta. Asentajat voi toimia myös LVI-alan huolto- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Putkiasentajien työtehtäviä ovat rakennuksien lämmitys-, vesi- ja viemärilaitteistojen asentaminen uudis- ja korjausrakentamiskohteisiin. Asennuskohteet vaihtelevat omakotitaloista toimisto- ja teollisuusrakennuksiin. Asentajan tehtävät ovat itsenäisiä ja vaativat vastuunottamista ja omatoimisuutta. Asentaja voi toimia myös LVI-alan huolto- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihto- tai putkiasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Toimipiste

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1, 01370 Vantaa

Hakeminen ja kelpoisuus

Yhteishaussa haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi

Jatkuvassa haussa haetaan oppilaitoksen sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja tai putkiasentaja

Kustannukset

Kustannukset putkiasennuksen opiskelijalle ovat noin 300 euroa ja ilmanvaihtoasennuksen opiskelijalle noin 200 euroa koko opiskeluajalta. Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa ja opiskelutarvikkeensa.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihto- tai putkiasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Variassa järjestetään monimuotoista toisen asteen koulutusta nuorille ja aikuisille. Oppilaitoksesta löydät oman opiskelualasi kuudelta eri alalta, joilta on mahdollista valmistua yli kahteenkymmeneen eri perustutkintoon. Koulutusta järjestetään sekä nuorille että aikuisille.  Ammattiopisto Variasta saat työelämän vaatimat perustaidot, jonka lisäksi käytännön työtehtäviä pääset...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi Siirry oppilaitoksen kotisivulle

Arvioinnit

Talotekniikan perustutkinto | ilmanvaihto- tai putkiasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: