Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta

Estenomikoulutus

Estenomikoulutuksessa keskitytään erityisesti kosmetiikan ja myynnin laaja-alaiseen osaamiseen. Opinnot sisältävät liiketalouden ja markkinoinnin teoriaa sekä lainsäädännöllisiä oppeja antaen hyvät valmiudet toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Kosmetiikan osalta opiskelijat perehtyvät mm. raaka-aineiden, tuotteiden valmistuksen ja jakelun prosesseihin aina kierrätykseen saakka. Koulutukseen sisältyy usein myös  täydentäviä opintoja, joissa osaamista voi syventää koulusta riippuen esimerkiksi laboratoriotyöskentelyllä ja muilla valinnaisilla opinnoilla. Harjoittelujakso on olennainen osa opintoja, jossa opiskelija pääsee tutustumaan käytännön työhön ja luomaan kontakteja alalle.

Estenomikoulutus kestää noin 3,5 vuotta. Alan perustutkinnon voi opiskella toisen asteen ammatillisisssa oppilaitoksissa ja jatkaa koulutusta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen.

Estenomit työelämässä

Estenomin työ vaatii hyviä vuorovaikutustaitoja. Etenkin myyntityö edellyttää asiakaspalvelutaitoja, oma-aloitteisuutta sekä hyvää kielitaitoa. Myös yleinen kiinnostus erilaisia tuotteita ja kauneudenhoitoalan trendejä kohtaan on suotavaa ja vahva etu monissa tehtävissä.

Laaja-alainen osaaminen on usein etuna työelämässä, jossa työtehtävät ovat monipuolisia. Valmistuneet estenomit voivat työskennellä esimerkiksi myynnin, markkinoinnin, ostajan, asiantuntijan tai kosmetiikan valmistuksen tehtävissä. Työnkuvaan voi kuulua erilaisten asiakkaiden ja päämiehien tapaamista. Valmistunut estenomi voi hankkia ammattiopettajan pätevyyden.

Työnimikkeitä valmistuneella estenomilla voi olla esimerkiksi ostaja, ostoassistentti, kouluttaja, kosmetiikkaneuvoja, myyjä sekä tuotepäällikkö.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattinetti.fi, Laurea-ammattikorkeakoulu

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!