Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta

Jalkahoitajakoulutus

Jalkoja voi hoitaa kosmeettisista tai terveydellisistä syistä. Useimmiten jalkahoidolla viitataan pedikyyriin, joka on rentouttava hetki jalkahoitajan tai kosmetologin käsittelyssä. Jalkaterveyden ongelmissa auttaa jalkahoitaja, joka on sairauksia ennaltaehkäisevän ja toimintakykyä edistävän jalkojenhoidon ammattilainen.

Jalkahoitajakoulutusta on tarjolla kauneudenhoidon ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka haluavat täydentää osaamistaan. Jalkojenhoidon ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo aiempaa opiskelu- ja työkokemusta sosiaali- ja terveysalalta.

Jalkojenhoidon ammattitutkinto

Jalkojenhoidon ammattitutkinnon tavoitteena on antaa opiskelijalle vahva tietämys alaraajojen anatomiasta ja fysiologiasta, jalkaongelmien ennaltaehkäisystä sekä eri asiakasryhmien jalkojenhoidosta. Koulutuksen suorittanut voi toimia jalkahoitajana.

Jalkojenhoidon ammattitutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai yksityisessä kosmetologikoulussa. Tutkinnon suorittaminen kestää 1–1,5 vuotta. Jalkojenhoidon ammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Pakolliset osat ovat:

  • Ennaltaehkäisevä ja toimintakykyä edistävä jalkojenhoito
  • Jalkojenhoito osana asiakkaan kokonaishoitoa

Valinnaisia tutkinnon osia ovat esimerkiksi Ammatinharjoittajana jalkojenhoitotyössä ja Haavan hoito jalkojenhoidossa.

Jalkojenhoito osana kosmetologikoulutusta

Pedikyyri on kosmetologin tekemä jalkahoito, joka usein sisältää jalkojen hieronnan, ihon kovettumien hionnan, kynsinauhojen siistimisen sekä varpaankynsien leikkauksen ja lakkauksen. Kosmetologit tekevät pedikyyrejä kauneushoitoloissa. Pedikyyri on siis esteettistä jalkojenhoitoa eli terveiden jalkojen kauneudenhoitoa.

Kosmetologikoulutuksen aikana opiskellaan jalkojenhoitoa. Kosmetologiksi voi opiskella kauneudenhoitoalan perustutkinnossa, joka on toisen asteen ammatillinen koulutus.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: 
Ammattinetti, Jalkojesi terveydeksi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!