🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta
Mainokset

Opiskelijakokemukset

Lääketeknikko

Lääketeknikko on lääkealan perustutkinnon suorittanut moniosaaja, joka toimii apteekeissa erilaisissa avustavissa tehtävissä, joihin kuuluu esimerkiksi toimistotöitä sekä varastonhoitoon ja tietotekniikkaan liittyviä töitä. Apteekeista riippuen lääketeknikko huolehtii esimerkiksi lääkkeiden tilaamisesta, lääkevarastosta, sekä asiakaspalvelusta.

Lääketeknikko osaa noudattaa työssä lääkealan kansallisia ja kansainvälisiä säädöksiä ja määräyksiä sekä toimia potilas- ja asiakasturvallisuutta, ammattietiikkaa, ergonomiaa ja kestävää kehitystä noudattaen. Lääketeknikko osaa ottaa työssä huomioon alan salassapito- ja työsuojelumääräykset sekä yritystoiminnan tavoitteet ja yrityksen kannattavuuden. Lääketeknikkona osaat hyödyntää työssä monipuolisesti tieto- ja viestintätekniikkaa ja kielitaitoa lääkealan eri tehtävissä ja lääketeknikon työhön liittyvässä asiakaspalvelussa.

Lääketeknikoksi opiskelu

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa lääkealan perustutkinnon, jossa voi suuntautua apteekkialaan, jolloin tutkintonimike on lääketeknikko. Tutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona oppisopimuksella tai aikuisille tarkoitetussa monimuotokoulutuksessa.

Opinnot kestävät kaksi tai kolme vuotta aiemmasta koulutuksesta riippuen.

Lääkealan perustutkinnon teoreettisissa opinnoissa käsitellään lääkelogistiikan ja varastoinnin perusteita, tietojenkäsittelyä ja taloushallinnon perusteita. Valinnaisten opintojen kautta voi syventyä näiden aiheiden lisäksi myös somistus- tai markkinointitehtäviin. Työpaikalla käytännön työtehtävissä tapahtuva oppiminen on tärkeä osa opintoja niin oppilaitospohjaisessa koulutuksessa kuin näyttötutkinnossakin.

Lääkealan perustutkinnon voi suorittaa viidessä oppilaitoksessa Helsingissä, Turussa, Kuopiossa ja Oulussa.

Lääketeknikko työelämässä

Lääkealan perustutkinnon suorittaneet lääketeknikot työskentelevät apteekeissa, sairaala-apteekeissa ja terveyskeskusten lääkekeskuksissa sekä lääketeollisuudessa ja lääketukkukaupassa.

Tärkeä lääketeknikoiden tehtäväalue apteekeissa on varastonhallinta. Lääketeknikot vastaavat varastosta apteekkarin ohjeiden mukaan. Lääketeknikot tilaavat lääkkeet, ottavat vastaan saapuvan tavaran ja tarkastavat sen, kirjaavat tietojärjestelmään ja vievät sen paikalleen varastoon. Työtehtäviin kuuluvat myös erilaiset apteekin toimistotyöt. Tällaisia ovat esimerkiksi laskutus ja asiakirjojen arkistointi sekä tiedotteiden ja muun kirjallisen ilmoitusmateriaalin laatiminen. Monissa apteekeissa lääketeknikko myös rahastaa kassalla ja somistaa näyteikkunat.

Sairaala-apteekeissa ja lääkekeskuksissa lääketeknikoiden työhön kuuluu enemmän lääkkeen valmistukseen liittyviä tehtäviä kuin tavallisessa apteekissa. Tämä tapahtuu farmaseuttisen henkilökunnan ohjauksessa ja valvonnan alaisena.

Lääketeollisuudessa työtehtävät vaihtelevat sen mukaan, millä osastolla työskennellään. Laboratoriossa tutkitaan valmisteiden laatua ja ominaisuuksia. Tuotannossa tehtäviin kuuluu osallistuminen lääkkeiden valmistamiseen laitteiden ja koneiden avulla sekä niiden toiminnan valvominen. Lääketukkukaupoissa työtehtävät liittyvät mm. varastointiin ja apteekkien lääketilauksiin.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, apteekkariliitto.fi, osao.fi