🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta 😞 Uusi haku
Mainokset

Matkaoppaan koulutus

Matkaoppaaksi voi opiskella ammattiopistoissa tai kansanopistoissa, joissa kyseistä koulutusta järjestetään. Opinnoissa käydään läpi matkaoppaalle tärkeitä taitoja kuten asiakaspalvelua. Kielitaito on myös tärkeä osa matkaoppaan työtä. Niin ikään hyvä stressinsietokyky ja hyvät vuorovaikutustaidot kuuluvat matkaoppaan perusominaisuuksiin.

Matkaoppaan työ

Matkaopas työskentelee joko kotimaassa tai ulkomailla opastaen ja auttaen turisteja. Työnantajina ovat muun muassa matkatoimistot, matkailutoimistot, matkanjärjestäjät, liikenneyhtiöt tai muut elinkeinoelämän palveluntarjoajat. Joskus matkaopas voi toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana tai freelancerina.

Matkaopas voi olla erikoistunut johonkin tiettyyn kohteeseen, toimia kotimaassa paikallisoppaana tai ulkomailla kohdeoppaana. Matkaopas voi olla myös matkanjohtajana.

Matkaoppaan tärkein tehtävä on varmistaa, että matkalaisten loma sujuu odotusten ja lupausten mukaan. Matkaopas vastaa turistien kysymyksiin ja auttaa tarvittaessa käytännön asioissa sekä ongelmatilanteissa. Matkaoppaan työhön kuuluu myös erilaisten retkien ja muun ohjelman järjestäminen ja niissä oppaana toimiminen. 

Työn vaatimukset

Kielitaito, asiakaspalvelutaidot sekä ihmissuhdetaidot ovat ominaisuuksia, joita jokaiselta hyvältä matkaoppaalta varmasti löytyy. Erilaiset, joskus haastavatkin, asiakaspalvelutilanteet ovat matkaoppaiden arkea. Kriisitilanteissa matkaoppaan on otettava ohjat ja hoidettava tilanne parhaalla mahdollisella tavalla.

Matkaoppaan työpäivät saattavat joskus olla pitkiä ja vapaa-aika voi olla joskus kortilla. Matkaoppaaksi haluavan täytyy siis olla valmis tekemään kovasti töitä. Bonuksena on tietysti usein se, että työtä saa tehdä auringossa hyväntuulisten turistien kanssa.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattiopisto Tavastia, Päivölän opisto