Meijeristikoulutus
Meijeristi työskentelee meijerissä, joka on maitoa valmistava tuotantolaitos. Meijeristi valmistaa muun muassa maito-, hapanmaito- ja juustotuotteita. Hänen tehtävänään on varmistaa, että maitotuotteet ovat maisutuvia ja turvallisia.
Valmistunut meijeristi voi työllistyä myös lihateollisuudessa, panimoteollisuudessa tai makeisteollisuudessa
Opiskelu meijeristiksi
Suomessa meijeristiksi voi opsikella vain Hämeen ammatti-instituutissa Hämeenlinnassa. Tutkintonimike on elintarviketeollisuuden perustutkinto, meijeristi. Koulutukseen voi hakea sekä valtakunnallisessa yhteishaussa että jatkuvalla haulla.
Koulutuksen jälkeen opsikelija on meijerituotteiden ammattitaitoinen valmistaja, pakkaaja ja lähettämötyöntekijä. Merijeristikoulutuksen keskeisiä teemoja ovat:
- Meijerialalla toimiminen
- Meijerituotteiden valmistus
- Meijeriprosessien ohjaus ja käynnissäpito
- Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa
- Pakkaaminen ja logistiikkatoiminnot meijerialalla
Meijeristi työelämässä
Meijeristi voi työskennellä pienissä ja suurissa yrityksissä tuotannon eri vaiheissa, kuten valmistus-, pakkaus-, varastointi- ja lähettämötehtävissä. Meijeristin työ on usein kolmivuorotyötä, mikä edellyttää joustavuutta. Meijeristi voi työskennellä niin laboratoriossa kuin tuotantolijalla koneiden käyttäjänä ja valvojana.
Lähteet: hami.fi, maistuvaammatti.fi, ammattinetti.fi