Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-1 yhteensä 1 tulosta
Näyttää 1-1 yhteensä 1 tulosta
 

Meijeristikoulutus

Meijeristi työskentelee meijerissä, joka on maitoa valmistava tuotantolaitos. Meijeristi valmistaa muun muassa maito-, hapanmaito- ja juustotuotteita. Hänen tehtävänään on varmistaa, että maitotuotteet ovat maisutuvia ja turvallisia. 

Valmistunut meijeristi voi työllistyä myös lihateollisuudessa, panimoteollisuudessa tai makeisteollisuudessa

Opiskelu meijeristiksi

Suomessa meijeristiksi voi opsikella vain Hämeen ammatti-instituutissa Hämeenlinnassa. Tutkintonimike on elintarviketeollisuuden perustutkinto, meijeristi. Koulutukseen voi hakea sekä valtakunnallisessa yhteishaussa että jatkuvalla haulla.

Koulutuksen jälkeen opsikelija on meijerituotteiden ammattitaitoinen valmistaja, pakkaaja ja lähettämötyöntekijä. Merijeristikoulutuksen keskeisiä teemoja ovat:

  • Meijerialalla toimiminen
  • Meijerituotteiden valmistus
  • Meijeriprosessien ohjaus ja käynnissäpito
  • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa
  • Pakkaaminen ja logistiikkatoiminnot meijerialalla

Meijeristi työelämässä

Meijeristi voi työskennellä pienissä ja suurissa yrityksissä tuotannon eri vaiheissa, kuten valmistus-, pakkaus-, varastointi- ja lähettämötehtävissä. Meijeristin työ on usein kolmivuorotyötä, mikä edellyttää joustavuutta. Meijeristi voi työskennellä niin laboratoriossa kuin tuotantolijalla koneiden käyttäjänä ja valvojana.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: hami.fi, maistuvaammatti.fi, ammattinetti.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia