Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta, tee Uusi haku

Peltisepän koulutus

Peltisepän koulutusta ei sellaisenaan järjestetä vaan peltisepät ovat jollakin alalla toimivia henkilöitä, jotka ovat käyneet metallialan koulutuksen. Yleisesti ottaen peltisepät toimivat esimerkiksi autoalalla tai kattotöissä, joissa käsitellään peltiä. Peltisepän koulutus ei siis ole yksi tietty opintolinja, vaan peltiseppien koulutustausta voi vaihdella.

Joillakin aloilla peltisepän koulutus on niin sanottua mestari-kisälliperinnettä, jolloin peltisepäksi opitaan tekemällä eikä oppilaitoksessa. Oppisopimus onkin oiva tapa päästä tekemään peltisepän töitä.

Peltiseppä työelämässä

Peltisepän työssä tärkeää on hallita erilaiset työssä käytettävät työvälineet ja -menetelmät. Töissä saatetaan käyttää raskaita koneita ja teräviä esineitä, jotka väärin käytettynä voivat olla vaarallisia. 

Peltisepän koulutus opettaa muun muassa erilaisten asennus-, korjaus-, hitsaus- ja ohutlevytöiden tekoa sekä erilaisten muovimateriaalien korjausta. Hyvät kädentaidot ovat peltisepälle eduksi. Looginen ajattelukyky ja ongelmanratkaisutaidot ovat niin ikään tärkeitä taitoja.

Peltisepän työ saattaa joskus olla hektistä, joten paineensietokykyä tarvitaan – ote ei saa lipsua kiireessäkään. Jatkuva kouluttautuminen on peltisepälle tärkeää, sillä työskenneltävästä alasta riippuen työmenetelmät ja -välineet saattavat kehittyä nopeastikin.

Työssä peltiseppä saattaa joutua työskentelemään epäergonomisissa asennoissa, joten hyvä fyysinen kunto on tärkeää. Jotkin allergiat saattavat vaikeuttaa peltiseppänä työskentelyä.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, Omnia, Vantaan ammattiopisto Varia

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!