Tutustu syksyn yhteishaussa mukana oleviin koulutuksiin ja hae 11.9.2024 klo 15 mennessä 🔥

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Haullasi ei valitettavasti löytynyt yhtään tulosta 😞 Uusi haku
Mainokset

Peltisepän koulutus

Peltisepän koulutusta ei sellaisenaan järjestetä vaan peltisepät ovat jollakin alalla toimivia henkilöitä, jotka ovat käyneet metallialan koulutuksen. Yleisesti ottaen peltisepät toimivat esimerkiksi autoalalla tai kattotöissä, joissa käsitellään peltiä. Peltisepän koulutus ei siis ole yksi tietty opintolinja, vaan peltiseppien koulutustausta voi vaihdella.

Joillakin aloilla peltisepän koulutus on niin sanottua mestari-kisälliperinnettä, jolloin peltisepäksi opitaan tekemällä eikä oppilaitoksessa. Oppisopimus onkin oiva tapa päästä tekemään peltisepän töitä.

Peltiseppä työelämässä

Peltisepän työssä tärkeää on hallita erilaiset työssä käytettävät työvälineet ja -menetelmät. Töissä saatetaan käyttää raskaita koneita ja teräviä esineitä, jotka väärin käytettynä voivat olla vaarallisia. 

Peltisepän koulutus opettaa muun muassa erilaisten asennus-, korjaus-, hitsaus- ja ohutlevytöiden tekoa sekä erilaisten muovimateriaalien korjausta. Hyvät kädentaidot ovat peltisepälle eduksi. Looginen ajattelukyky ja ongelmanratkaisutaidot ovat niin ikään tärkeitä taitoja.

Peltisepän työ saattaa joskus olla hektistä, joten paineensietokykyä tarvitaan – ote ei saa lipsua kiireessäkään. Jatkuva kouluttautuminen on peltisepälle tärkeää, sillä työskenneltävästä alasta riippuen työmenetelmät ja -välineet saattavat kehittyä nopeastikin.

Työssä peltiseppä saattaa joutua työskentelemään epäergonomisissa asennoissa, joten hyvä fyysinen kunto on tärkeää. Jotkin allergiat saattavat vaikeuttaa peltiseppänä työskentelyä.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, Omnia, Vantaan ammattiopisto Varia