Näyttää 1-7 koulutusta 7 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-7 koulutusta 7 tuloksesta

Varastonhoitajan koulutus

Varastonhoitajaksi valmistuu suorittamalla logistiikan perustutkinnon ammattiopistossa. Koulutusta tarjoaa useat ammattiopistot ympäri Suomea.

Varastonhoitajan koulutuksessa opiskellaan perustaidot materiaalitoiminnoista. Koulutus sisältää myös varastoinnin tekniikkaa, taloutta, logistiikkaa sekä kuljetustoimintoja. Varastonhoitajan koulutus sopii sekä naisille että miehille, vaikka ala mielletään yleisesti meisvaltaiseksi.

Varastonhoitajan koulutus sisältää myös trukkikoulutuksen, sillä trukin hallinta on tärkeä osa työnkuvaa useimmissa työpaikoilla. Myös muiden työkoneiden käyttö ja huolto on osa koulutusta. Vaarallisten aineiden käsittelyä käydään läpi jo opintojen aikana.

Varastonhoitaja työelämässä

Varastonhoitaja työskentelee esimerkiksi tehtaan, tukkukaupan tai jonkun yrityksen tuotevarastossa. Varaston toimiala vaikuttaa suurestikin työnkuvaan. Varastonhoitajan tehtävät saattavat vaihdella varaston koosta riippuen pelkän varaston toiminnan johtamisesta tavaran käsittelyyn.

Varastonhoitajan työhön kuuluu tavaran vastaanottoa, pakkaamista, säilyttämistä, autokuormien pakkausta sekä tavaran lähettämistä ja luovutusta. Asiakirjat, investoinnit ja muu varastotöiden seuranta ovat myös varastonhoitajan vastuulla.

Varastonhoitaja käsittelee tavaraa tyypillisesti käsin sekä esimerkiksi trukeilla tai automaattisilla laitteilla. Työn fyysisyys vaihtelee varaston luonteen mukaan. Koneilla tehtävä varastotyö saattaa olla hyvinkin kevyttä verrattuna työhön, jossa lasteja käsitellään käsin. 

Varastonhoitajan työ on yleensä päivätyötä, mutta varaston alasta riippuen työ voi olla myös 2- tai jopa 3-vuorotyötä.

Työn vaatimukset

Varastonhoitajan koulutus opettaa perustiedot tavaran varastoinnista, vastaanotosta, lähetyksestä, investoinnista sekä saldonhallinnasta. Työssä tarvittava organisaatiotaito, huolellisuus ja vastuullisuus kehittyvät työelämän myötä.

Varastonhoitaja tarvitsee työssään yhteistyötaitoja sekä itsenäistä otetta työhön. Varaston työkoneiden huolto ja käyttö on tärkeää hallita.

Työssä stressiä saattaa aiheuttaa kiire ja tiukat aikataulut. Joskus ennalta arvaamattomat häiriöt, kuten lakot ja tavaran äkillinen loppuminen, saattavat haitata työtä.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Hyria koulutus, ammattinetti.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!