Opiskelijahaastattelu, Turun ammattikorkeakoulu

Julkaistu helmikuussa 2012

Opiskelijahaastattelu Turun ammattikorkeakoulu

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Maija Salminen ja opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa International Business -koulutusohjelmassa. Tavoitteeni on valmistua tänä keväänä.

Mitä jäi mieleen pääsykokeista?

Pääsykokeissa jännitti! Se ei ollut se kirjallinen osuus, joka pisti jännittämään vaan ryhmähaastattelu, joka kuuluu IB-linjan pääsykokeisiin. Muistan kun kädet hikoillen ja sydän takoen odottelin omaa piinapenkkivuoroani. Haastatteluryhmässäni taisi olla neljä tyyppiä ja meitä haastatteli kaksi opettajaa. Eihän se tilanne niin paha sitten ollutkaan. Keskustelimme vapaamuotoisesti annetusta aiheesta ja opettajat tarkkailivat sanomisiamme tai ennemminkin ehkä sitä, että ylipäätään uskalsi sanoa jotakin.

Millaisia kokemuksia sinulla on täällä opiskelusta, vastaako odotuksiasi?

Minulla ei itse asiassa oikeastaan ollut minkäänlaisia odotuksia IB-linjalla opiskelusta tai Turun AMK:sta yleisesti. Näin vain lehdessä mielenkiintoisen ilmoituksen ja ajattelin, että englanniksi olisi varmasti mukava opiskella. Opiskelu onkin ollut kiinnostavaa, ja extraa opiskeluun on tuonut tuutori- ja yhdistystoiminta.

Mikä opiskelussa on parasta, mikä työläintä?

Parasta opiskelussa on mielestäni ollut ehdottomasti meidän mahtava porukkamme! Meillä on IB-luokallamme suomalaisten lisäksi iso läjä ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita, sekä lisäksi saamme vieraaksemme joka lukukausi suuren joukon vaihto-opiskelijoita. Meidän luokallamme on ollut alusta asti tosi hyvä yhteishenki, ja olen saanut koulun kautta hyviä ystäviä. Totta kai Turun AMK:n aktiivinen opiskelijaelämä on myös ollut mieleistä.

Työläintä opiskelussa ovat olleet suuret ryhmätyöt. IB-linjalla suoritetaan muutama puolen vuoden-vuoden kestävä ryhmätyö, joka on sidottu useampaan kurssiin. Työt ovat olleet raskaita, mutta myös mielenkiintoisia, sillä aiheet olemme saaneet keksiä itse. Lisähaastetta ryhmätöihin on tuonut monikulttuurisuus, sillä ryhmien jäsenet ovat tulleet maailman eri kolkista.

Oletko jo ollut työharjoittelussa?

Kyllä vain! Suoritin ensimmäisen työharjoittelujaksoni jo ensimmäisen vuoden keväällä, jolloin työskentelin muutamana päivänä viikossa Nordea-pankissa kauppatorin reunalla. Harjoittelupaikan löysin koulun kautta tulleen sähköpostin avulla. Opin harjoitteluni aikana todella paljon ja sain hyvän katsauksen pankkialaan. Sain myös jäädä Nordeaan töihin kesäksi.

Toisen työharjoitteluni suoritin viime keväänä Tukholmassa Studentum-nimisessä yrityksessä. Itse asiassa olen samalla reissulla edelleen, sillä työharjoitteluni loppuvaiheessa minulle tarjottiin Studentumilta töitä. Ruotsalainen Studentum on Pohjoismaiden käytetyin hakupalvelu peruskoulun jälkeisille opinnoille. Studentumin liikeidea on auttaa oppilaitoksia löytämään opiskelijoita ja markkinoimaan koulutuksiaan. Työnimikkeeni täällä on tiedottaja ja työssäni yhdistyvät viestintä sekä markkinointi.

Aiotko hakea ulkomaille vaihto-opiskelijaksi?

Vaihto-opiskelijaksi en aio hakea, vaan sen sijaan päätin lähteä ulkomaille työharjoitteluun. Ruotsi ei kylläkään kovin kaukana koti-Suomesta ole, mutta näen ruotsin kielen oppimisen hyödyllisenä. Lukioaikana vietin vuoden Kanadassa vaihto-oppilaana, joten minulla on myös kokemusta vaihto-opiskelusta.

Minkä tyyppiseen työhön tähtäät?

Minulle ei ole vielä aivan selvää, että minkälaista työtä haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Pankkialaan olen jo tutustunut hyvin, sillä Nordean lisäksi työskentelin edellisvuoden Osuuspankissa koulun ohella sekä kesällä. Tällä hetkellä luulen, että pankkialalle en enää palaa.

Viihdyn nykyisessä työssäni Studentumilla mielettömän hyvin. Työtehtäväni ovat monipuolisia ja saan vapaasti käyttää luovuuttani. Tänä keväänä olen saanut vastuulleni perustehtävien lisäksi myös kahden työharjoittelijamme ohjaamisen sekä suuren projektin suunnittelun ja toteutuksen. Nykyinen työsuhteeni on vakituinen.

Tulevaisuudessa haluan jonkin aikaa työskennellä muuallakin ulkomailla ja nähdä maailmaa.


Mainokset