Opiskelijavaihdossa Malesiassa

Julkaistu maaliskuussa 2013

Nimi: Selja Susiluoto

Oppilaitos: Helsingin Kauppakorkeakoulu

Vaihtokohde: Kuala Lumpur, MalesiaMiksi valitsit juuri Academy Access vaihto-ohjelman?

Halusin lähteä vaihtoon Eurooppaa kauemmaksi ja Malesia tuntui hyvältä vaihtoehdolta yhdistää vaihto ja matkustelu kavereiden kanssa Kaakkois-Aasiassa. Näimme ilmoituksen koulun lehdessä ja päätimme kaveriporukalla lähteä yhdessä reissuun.

Milloin olit vaihdossa?

Keväällä 2006.

Mikä oli parasta/huonointa?

Parasta oli vaihtopaikan keskeinen sijainti, viikonloppuisin ja lomilla pääsi vaivattomasti ja edullisesti matkustamaan Kaakkois-Aasiassa. Esim. Balille Kuala Lumpurista lentää n. 3 tunnissa. Huonointa oli kenties jokapäiväinen taistelu taksikuskien kanssa matkan hinnoittelusta (koulu sijaitsee reilusti keskustan ulkopuolella ja matka on helpoin ja suhteellisesti edullisin taksilla kuljettuna).

Oliko asunto helppo löytää Kuala Lumpurista?

Oli helppo löytää. Academy Accessilta saimme listan mahdollisista asumispaikoista, jonka jälkeen vaihtoehtojen vertailu oli helppoa. Otimme yhteyttä ja saimme asunnon melko vaivattomasti varattua.

Mitä kannattaa ottaa huomioon kun matkaa Malesiaan? Rokotuksia?

Rokotuksista kannattaa ottaa lääkärin suosittelemat, erityisesti jos aikoo matkustaa paljon lähialueella. Tässä tapauksessa malarialääkitys kannattaa myös ehkä hankkia varuiksi jo Suomesta. Kuala Lumpurissa liikkuessa kannattaa opetella taksimatkojen hinnat ulkoa (yliveloittaminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus) ja vaatia aina että kuski ajaa mittari päällä. Muista myös matkustaessa että varsinkin itärannikoilla Islamilainen perinne on vahva. Yleisesti kuitenkin normaali käytännön järki on valttia.

Missä kannattaa käydä vaihto-ohjelman aikana? Matkavinkit?

Kun kerran matkustaa Kaakkois-Aasiaan, kannattaa alue koluta mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman tarkkaan läpi. Esim. Air Asialla ja muilla ns. halpalentoyhtiöillä lentää halvalla ja yöbusseilla pääsee kohtuullisen mukavasti ja edullisesti liikkumaan (yöbusseihin muista ottaa lämmintä vaatetta mukaan!). Suositeltavaa on ainakin tutustua Vietnamiin, Kambodzhaan, Laosiin ja Thaimaahan. Singaporeen menee nopealla bussilla nelisen tuntia ja Balille lentää tosiaan 3. Jos on enemmän aikaa (ja budjetti kestää), Singaporesta voi löytää edullisia lentoja Australiaan. Malesiassa erityisen mielenkiintoinen on itärannikon saaret (jotka tosin ovat suljettu monsuuniaikaan). Ajankohtaisia matkavinkkejä kannattaa tiedustella esim. edellisenä lukukautena vaihdossa olleilta henkilöiltä.

Kuinka paljon rahaa tarvitsee lukukauden aikana? Matkabudjetti?

Korotetulla opintotuella saa ihan hyvin asumisen yms. maksettua, mutta vaikka Malesia on hintatasoltaan edullinen maa ja matkustaminen sekä eläminen Kaakkois-Aasiassa on suomalaisen näkökulmasta todella halpaa, kannattaa vaihtoa varten olla säästössä jonkin verran rahaa. Matkabudjetti on jokaiselle toki yksilöllinen, lukukauden voi viettää melko askeettisestikin. Kuala Lumpurin lukuisten ostoskeskusten kutsu on useille vaan vähän liiankin kutsuva.

Hauskin matkakokemus?

Vaikeaa eritellä. Yleisesti ottaen koko kevät oli hulvattoman hauska ja ainutlaatuinen kokemus kaiken kaikkiaan, suosittelen lämpimästi kaikille!

Viimeksi päivitetty: 27 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi