Periikö Kela sinulta takaisin opintotukia?

Kela perii opintotukia takaisin lokakuussa

KOULUTUSUUTINEN 27.8.2013

Periikö Kela sinulta takaisin opintotukia?

Opintopisteraja ylitettävä

Jos olet keskimääräisen opiskelijan tavalla nostanut yhdeksän kuukauden opintotuet viime lukuvuonna, mutta opiskellut vähemmän kuin 45 opintopistettä, Kela saattaa periä sinulta opintotukia takaisin.

Jos tiedät opiskelleesi liian vähän, voit palauttaa alkuvuoden tukea tämän vuoden elokuun loppuun asti. Palauttaminen onnistuu kätevästi Kelan nettisivuilla. Muuten korkeakoulusi opintotukilautakunta saattaa lähettää sinulle opiskelutahtiasi koskevan selvityspyynnön. Selvityspyynnöt lähtevät postiin lokakuussa.

Kuitenkin, jos opiskeluasi on hidastanut esimerkiksi sairaus, voi Kela pitää sitä hyväksyttävänä syynä vähäiseen opintopistemäärääsi. 

Selvitys kerran vuodessa

Korkeakoulujen opintotukilautakunnat tarkistavat  kerran vuodessa, mikä opiskelutahti opiskelijoilla on ollut. Opiskelutahdin tulisi olla noin viisi opintopistettä kuukaudessa, jotta opiskelija on oikeutettu opintotukeen. 

Tarkasteluaika on edellisen lukuvuoden elokuusta tämän vuoden heinäkuuhun. Viime vuoden syksyn selvityspyyntökirje lähti noin 19 000 korkeakouluopiskelijalle.

Jos opiskelet korkeakoulussa ulkomailla ja et ole varma riittävätkö opintopisteesi opintotukeen, kysy Kelalta tarkempia tietoja tilanteestasi. 

Lue lisää koulutusuutisia Palaa lukemaan lisää koulutusuutisia

Lähteet: Pohjalainen.fi 26.8.2013, Kela.fi

Viimeksi päivitetty: 26 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi