Tekniikan alan osaajaksi - englanniksi

Julkaistu lokakuussa 2012

savonia bba

Patrik Varneslahti täältä Varkauden Savoniasta terve!

Eli niin kuin tuosta tervehdyksestä voi päätellä, minä opiskelen tällä hetkellä Varkaudessa. Omasta taustasta sen verran, että olen siis kotoisin täältä pikku kaupungista ja kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2006, tämän jälkeen kävin armeijan Kajaanissa ja puolisen vuotta sen jälkeen aloitin opiskelut Savoniassa syksyllä 3.9.2007.

No mitäs minä sitten opiskelen?

No Industrial Management on homman nimi, eli opiskelut hoituvat siis englannin kielellä. Tällä hetkellä opiskelen kolmatta vuotta ja hommat etenee aikataulun mukaan.

Miksi Savonia ja miksi Varkaus?

Armeijan jälkeen päätin sitten ruveta etsimään sopivaa opiskelupaikkaa ja vaihtoehtoina oli joko Kuopio tai Varkaus, päädyin kuitenkin lopulta Varkauteen. Minulla oli kämppä valmiina ja ”kovana kalamiehenä” minulle oli tärkeää, että kalassakin pääsi käymään ihan normaalisti. Mutta tärkein asia oli kuitenkin se, että koti kaupungista sattui löytymään tämä Industrial Management koulutusohjelma, missä yhdistetään tekniikan ja talouden opiskelut vieraalle kielelle.

Tästä muodostui mielenkiintoinen paketti, missä on laajat mahdollisuudet ja puhuttaessa vaihtoon lähdöstä sekä kansainvälisestä opiskeluympäristöstä, niin eipä sitä tarvinnut merta edemmäksi lähteä kalaan.

Opiskelujeni aikana on tapahtunut ja sattunut kaikenlaista: olen oppinut paljon muista kulttuureista, tutustuin nykyiseen morsiameeni ja kävin puolivuotta vaihto-opiskelijana Saksassa. Eli kaiken näköistä sitä on ollut ja nyt tulevaisuudessa suunnitteilla on kaiken maailman projekteja, mutta ennen niitä kuitenkin lähden kuukaudeksi morjestamaan appivanhempia, Vietnamiin.


Mainokset