TOP 10 erikoisimmat koulutukset

Julkaistu kesällä 2016.

TOP 10 erikoisimmat koulutukset

Askarruttajan ammatti, pomohautomo, Puhe-Judo – mitä ihmettä näitä opiskelevat tekevät? Olemme listanneet erikoisimmat ja hämmentävimmät koulutukset. Arvaisitko sinä pelkän nimen perusteella, mihin kukin koulutus valmistaa?


1. Obduktiopreparaattorin ammattitutkinto

Obdi…Updoktiorep…praperaat… tämän koulutuksen nimi ei anna armoa. ”Hei, olen ammatiltani obduktiopreparaattori” on lause, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi ensitreffeillä.

Oikea vastaus: Obdaktutti...Abduktio...Obduktiopreparaattori...menihän se oikein! Obduktiotyön tarkoituksena on selvittää vainajan kuolinsyy, kuoleman luokka ja kuolinmekanismi sekä kuolemaan liittyvät tapahtumat ja olosuhteet. Hyvä vaihtoehto kaikille lääketieteestä kiinnostuneille!

» Lue lisää koulutuksesta!


2. Panostajan pätevyyskirja

Opiskeluun pitää aina panostaa, mutta että koko koulutus panostamisesta? Vai onko se sittenkin koulutusvaihtoehto tulevaisuuden pokeriammattilaisille?

Oikea vastaus: Koulutukseen on AINA hyödyllistä panostaa. Panostajan pätevyyskirjalla ei kuitenkaan kannata lähteä pokerissa tienaamaan, vaan koulutus antaa todistuksen osaamisestasi maarakennusalan räjäytys- ja louhintatöissä.


3. Askarruttajalinja

Nyt on kyseessä todella kyseenalainen koulutus. Tuleeko kaloille jano? Onko tekojärvessä oikeaa vettä? Kuinka kuollut on Kuollutmeri? Onko Turku Suomessa? Tässä koulutuksessa vain pohditaan, mutta kenelläkään ei ole oikeasti vastauksia.

Oikea vastaus: Älä kuitenkaan pohdi sen enempää! Askarruttajakoulutuksen tavoitteena on oikeasti perehdyttää opiskelija askartelualalle ja laajasti käsityötaitoihin. Askarruttajakoulutuksesta valmistuneen työpaikka voi olla laitoksissa, avopalveluissa, erilaisten järjestöjen palveluksessa tai omassa yrityksessä.


4. Homekoiraohjaaja

Koira, joka on homeessa? Ja jonkun pitäisi vielä ohjata sitä? Ei kiitos.

Oikea vastaus: Tämän koulutuksen tarkoituksena ei kuitenkaan ole ohjata homeista koiraa, vaan kouluttaa koira homeen etsimistä varten. Koulutus sopii siis erinomaisesti koiranomistajille ja näistä iki-iloisista karvatassuista pitäville!

» Lue lisää koulutuksesta!


5. Pomohautomo

Nyt haudotaan – meinaan pomoja! Tässä tehtaassa tuleva pomon alku pistetään lämpimään tilaan, jolloin jossain vaiheessa kuoriutuu pieni ja söpö pomo. Sitten ei muuta kuin siirretään tuote yritykseen töihin.

Oikea vastaus: Aikuisten oikeasti kyseessä ei kuitenkaan ole epämiellyttävien pomojen päiväkoti tai arestinurkkaus, vaan esimiestyön kehittämisen koulutus. Pomohautomo-koulutuksessa löydät uusia näkökulmia ja tehokkaita toimintatapoja esimiestyöhösi.


6. Puhe-Judo

Tämä kuulostaa vaaralliselta – toisaalta musta vyö pelkästään puhumalla! Olisihan se mahtavaa, kun parilla sanalla pystyisi heittämään toisen niskaotteella maahan. Nyt hankalienkin asiakkaiden palvelu saa uuden merkityksen.

Oikea vastaus: Vaikka Puhe-Judo -koulutus onkin tarkoitettu kiihtyneiden ihmisten rauhoittamiseen, siinä ei kirjaimellisesti satuteta ketään. Puhe-Judossa perehdytään vuorovaikutustaitojen avulla tapahtuvaan kiihtyneen ihmisen ammattimaiseen rauhoitteluun.

» Lue lisää koulutuksesta!


7. WC- ja hanaopisto

Täällä asiat vedetään kirjaimellisesti alas pöntöstä! Huono kouluttaja? Tylsät aiheet? Muuten vain huono päivä? Ei muuta kuin huuhtelemaan ja hommat luistavat taas kuin junan vessa.

Oikea vastaus: WC- ja hanaopisto on koulutuspäivä, jolloin tutustutaan ja käytännössä suoritetaan vesikalusteiden huoltoa, korjauksia ja säätöjä. Ja tottakai erinomaisena bonuksena koulutuspäivä sisältää myös ruoan sekä kahvit.


8. Kivimiehen ammattitutkinto

Kivimiehen ammattitutkinto antaa vihdoinkin järkälemäisen mahdollisuuden valmistua VR:n mainoksen kasvoksi! Tässä ammatissa on hyvät edut, sillä patsasteleminen Helsingin rautatieasemalla on kuin ikuinen kahvitauko.

Oikea vastaus: Valitettavasti joudumme kuitenkin murskaamaan julkisuuden kipeiden unelmat, sillä tutkinto pätevöittää betonin ja luonnonkiven työstämiseen. Loistava mahdollisuus siis kivialasta kiinnostuneille ja kädentaitoja omaaville!

» Lue lisää koulutuksesta!


9. Vedetään läskiksi -kurssi

Ah, vihdoinkin koulutus, joka antaa luvan epäonnistua oikein huolella. Nyt saa jokainen meistä vihdoinkin vetää asiat läskiksi ilman, että pomo on koputtamassa olkapäälle. Tätä koulutusta moni on varmasti odottanut jo vesi kielellä!

Oikea vastaus: Vedetään läskiksi -improtyöpaja tarjoaa takuuvarmasti hauskoja hetkiä, sillä ammattinäyttelijän johdolla pääsee kokeilemaan erilaisia improleikkejä. Luvassa naurua ja yhdessäoloa! Hyvä vaihtoehto esim. TYKY-päivälle tai parantamaan tiimin ilmaisullista osaamista.


10. LinkedIn pow-wow

Hetkinen? Räpätäänkö täällä some-kanavista? Viimein mahdollisuus riimillisillä lyriikoilla ruotia omaa some-riippuvuuttaan. Omasta koulutusten Bucket Lististä onkin jo pitkään uupunut Faceboo K, Lil’ Twitter boyz tai Ins Da Gram.

Oikea vastaus: Rehellisesti sanottuna LinkedIn pow-wow -koulutus ei tee sinusta räp-tähteä tai inkkarien heimopäällikköä. Koulutus sopii kuitenkin erinomaisesti heille, jotka tuntevat, että eivät ole saaneet tarpeeksi irti edellä mainitusta some-kanavasta. Tehokoulutuksessa otetaan niskalenkki LinkedInin ammatillisesta hyödyntämisestä!

Löydä oma unelmakoulutuksesi!

Viimeksi päivitetty: 31 touko 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi