Uusi avoin ammattiopisto aloittaa Helsingissä

Avoin ammattiopisto aloittaa Helsingissä

KOULUTUSUUTINEN 20.08.2013

Uusi avoin ammattiopisto aloittaa Helsingissä

Helsingin kaupunki panostaa matalan kynnyksen opiskelupaikkohin.

Helsinkiläiset ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret tai ammattiopiston kesken lopettaneet nuoret saavat syksystä 2013 lähtien mahdollisuuden opiskella avoimessa ammattiopistossa.

Avoimen ammattiopiston perustaminen käynnistyi, kun Helsingin kaupunginhallitus myönsi opetusvirastolle 2,5 miljoonaa euroa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden määrärahoista.

Opetus tapahtuu Stadin ammattiopistossa. Opetusta annetaan pienryhmissä, oppisopimuskoulutuksissa, työssäoppimalla ja verkkokursseilla.

Väylä jatko-opintoihin

Avoimessa ammattiopistossa opiskelijoiden tukena työskentelee uraohjaajia, työvalmentajia sekä arkiohjaajia. Opiskelijan on mahdollista valita opiskelupolku, joka tukee juuri hänen tarpeitaan, esimerkiksi alan vaihtoa tai opintoihin paluuta.

Ammatillisten perustutkintojen ohella avoimessa ammattiopistossa voi suorittaa hygieniapassin, tulityökurssin ja työturvallisuuskortin. Maahanmuuttajat saavat ammattiopistossa myös suomen kielen opetusta. Avoimessa ammattiopistossa opiskelleet nuoret voivat korvata jatko-opintojaan lukiossa tai ammattiopinnoissa.


Nuorisotakuu uuden ammattiopiston taustalla

Uusi avoin ammattiopisto tähtää nuorisotakuun toteutumiseen. Hallitusohjelman nuorisotakuu tuli voimaan vuoden 2013 alusta.

Nuorisotakuu takaa, että jokainen alle 25-vuotias ja alle 30-vuotias vastavalmistunut saa työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikan viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta. Nuorisotakuun kuuluu myös koulutustakuu, joka lupaa jokaiselle peruskoulunsa päättäneelle koulutuspaikan.


Lähteet: Helsingin Sanomat 19.8.2013, nuorisotakuu.fi, kouluhelsinkiuutiset.fi 15.1.2013 

Lue lisää koulutusuutisia Tutustu oppilaitoksien ammattikoulutustarjontaan

Huom! Tiedustele mahdollisia ammattikoulutuspaikkoja suoraan oppilaitokselta. Yhteydenottopyyntölomakkeen löydät jokaisen oppilaitos- ja koulutusesittelymme yhteydestä.

Lue lisää koulutusuutisia Palaa lukemaan lisää koulutusuutisia

Viimeksi päivitetty: 12 syys 2013

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi