Valokuvausopintoja Västra Nylands folkhögskolassa

Julkaistu tammikuussa 2014

Nimi: Robin Albrecht

Oppilaitos: Västra Nylands folkhögskola

Koulutusohjelma: Valokuvaus

Ikä: 24 vuotta

Miksi valokuvaus?

Olen koko ikäni ollut todella kiinnostunut valokuvauksesta ja harrastanut sitä paljon. Valokuvauksen opiskelu tuntui ainoalta oikealta suunnalta ylioppilaskirjoitusten jälkeen.

Miten valitsit koulutuksen?

Hain opiskelemaan valokuvausta oppilaitoksiin Suomessa, mutten päässyt sisälle. Sitten löysin Västra Nylands folkhögskolan netistä ja innostuin hakemaan opistoon. Näin jälkeenpäin ajateltuna olen oikein tyytyväinen, etten päässyt muihin kouluihin. Kulunut vuosi täällä valokuvauksen parissa on ollut tosi mielenkiintoinen ja olen oppinut uskomattoman paljon. Västra Nylands folkhögskolassa voi opiskella perinteistä filmivalokuvausta, mikä on aika harvinaista nykypäivänä. En ole katunut opiskeluvalintaani päivääkään.

Minkälainen hakuprosessi oli?

Lähetin hakemuksen opistolle ja sain kutsun haastatteluun. Haastatteluun tuli ottaa mukaan 10–20 itseottamaansa valokuvaa. Haastattelussa kävimme valokuvat läpi opettajien kanssa. Opettajat halusivat kuulla ennen kaikkea siitä, miksi olen kiinnostunut juuri valokuvauksesta.

Mikä motivoi opiskeluasi?

Valokuvaus itsessään motivoi minua. Toinen seikka, mikä on innostanut minua täällä opiskelussa, on Västra Nylands folkhögskolan hyvät suhteet taidealan yliopistoon (University for Creative Arts -UCA) Isossa-Britanniassa. Olenkin hakenut sinne jatko-opintoihin.

Opiskelun plussat ja miinukset?

Kuten sanoin, kuluneessa vuodessa on ollut niin paljon positiivista, että tuntuu vaikealta nostaa yhtä asiaa ylitse muiden. Erityisen mielenkiintoista on ollut perinteisen valokuvauksen opiskelu, jota nykyaikana harjoitetaan niin vähän. Lukuvuoden aikana käydään myös läpi valokuvauksen historiaa, mikä antaa erinomaisen pohjan muulle opiskelulle. Västra Nylands folkhögskola järjestää vuoden aikana opiskelijoille myös opintoretkiä. Tänä vuonna kävimme inspiroivalla matkalla Pietarissa.

Vuoden aikana oppii niin paljon uutta, ja nyt loppukeväästä on tuntunut jopa siltä, että tehtäviä on enemmän kuin ehtii tekemään.

Mitkä ovat suunnitelmasi koulutuksen jälkeen?

Haaveilen valokuvaajan urasta, mikä ei varmastikaan ole kovin yllättävää. Minua kiinnostaa sekä kaupallinen- että taidevalokuvaus. Seuraavaksi suunnittelen tietysti jatko-opintoja. Olen hakenut Aalto-yliopistoon ja UCA:aan Iso-Britanniaan.

Mikäli lähden Iso-Britanniaan, opiskelen siellä kandidaatin tutkinnon valokuvauksessa. Lähtö ulkomaille houkuttelee, koska kolmen vuoden ulkomaisen koulutuksen jälkeen on varmasti monta kokemusta rikkaampi ja taitavampi. Toisin kuin Suomessa, koulutus Iso-Britanniassa on tosin maksullista, joten täytyy vielä miettiä kaikki vaihtoehdot läpi.

Millaisia vinkkejä antaisit valokuvauslinjalle hakeville?

Västra Nylands folkhögskolassa koulutus on tasokasta ilmapiiri on luova. Valokuvauslinja on antanut minulle erinomaisen pohjan jatko-opintoja ajatellen. Suosittelen linjaa kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille!

Viimeksi päivitetty: 03 heinä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi