Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta

KOULUTUSUUTINEN: Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta

KOULUTUSUUTINEN 27.06.2013

Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta


Haitko yhteishaussa lukioon tai ammatilliseen oppilaitokseen? Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa, otatko sinulle myönnetyn opiskelupaikan vastaan. Ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden valtakunnallinen täydennyshaku täyttämättä jääneille opiskelupaikoille käynnistyy maanantaina.

Tänään on tärkeä päivä tuleville lukiolaisille ja ammattikoululaisille. Opiskelupaikan ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden kevään yhteishaussa saaneiden tulee ilmoittaa viimeistään tänään, ottavatko he saamansa opiskelupaikan vastaan.

Perjantaina käynnistyy vapaaksi jääneille koulutuspaikoille järjestettävä valtakunnallinen täydennyshaku, joka tarjoaa ilman opiskelupaikkaa jääneille uuden mahdollisuuden päästä mukaan syksyllä alkavaan koulutukseen. Täydennyshaku lukio- ja ammattikoulutukseen alkaa 5. heinäkuuta ja päättyy 12. heinäkuuta. Täydennyshaku tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.haenyt.fi. Lue lisää täydennyshausta ja selaa vapaita koulutuspaikkoja.

Kevään 2013 yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen haki yhteensä 99 600 hakijaa. Heistä 76 500 sai opiskelupaikan. Opetushallitus on postittanut 13.6.2013 kaikille ilman opiskelupaikkaa jääneille jälkiohjauskirjeen, jossa on tiedot hakijan yhteishakutuloksista ja mahdollisesta sijoittumisesta varasijoille.


Lähteet: Yle Uutiset 27.6.2013, Opetushallitus (lehdistötiedote) 13.6.2013Lue lisää koulutusuutisia Palaa lukemaan lisää koulutusuutisia

Lue lisää koulutusuutisia Lue lisää täydennyshausta

Lue lisää koulutusuutisia Lue lisää kansanopisto-opinnoista

Lue lisää koulutusuutisia Selaa kansanopistojen koulutusvaihtoehtoja

Viimeksi päivitetty: 25 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi