Kasvatustieteiden linja opettajan näkökulmasta

Laajasalon opisto

 

Kuka: Susanna Ahonen, vastaava opettaja kasvatustieteiden linjalla

Millaisia ihmisiä ovat sinun linjasi opiskelijat?

– Kasvatustieteiden opiskelijat ovat kiinnostuneita inhimillisestä vuorovaikutuksesta lapsuudesta vanhuuteen. Alan opinnoissa ja työtehtävissä korostuvat avoimuus, sosiaaliset taidot ja ongelmanratkaisukyky.

Mitä ja miten linjalla opiskellaan?

– Linjalla opiskellaan kasvatustieteen ja erityispedagogiikan akateemiset perusopinnot, yhteensä 50 opintopistettä. Opinnot järjestetään yhteistyössä Turun avoimen yliopiston kanssa. Kaikki Laajasalon opiston järjestämä opetus on lähiopetusta. Ohjattua opetusta on keskimäärin viisi tuntia päivässä. Osa avoimen yliopiston opetuksesta järjestetään verkko-opetuksena.

– Akateemisten opintojen ohessa kasvatustieteen linja tarjoaa mahdollisuuden muun muassa perehtyä eri vaihtoehtopedagogioihin, mediakasvatukseen ja ryhmänohjaustaitoihin.

– Huhtikuussa järjestämme VAKAVA-valmennuksen, joka tähtää opetusalan yliopistollisiin valintakokeisiin. Kurssilla on mahdollista valmistautua Helsingin, Jyväskylän, Lapin ja Turun yleisen kasvatustieteen koulutusohjelmiin sekä lisäksi kaikkiin muihin koulutusohjelmiin, jotka ovat mukana VAKAVA-yhteisvalinnassa.

Miksi sinä opetat?

– Haluan tehdä työtä, jolla on merkitystä. Opettajan työssä voin vaikuttaa opiskelijoiden itsetuntoon ja motivaatioon, antaa opiskelijoille eväitä elämään. Työstä saa välitöntä ja jatkuvaa palautetta. Opettajuuttaan voi kehittää läpi koko elämän. Työni on luovaa ja itsenäistä – opettaa voi niin monella tavalla.

Millaisia onnistumisia opiskelijat saavat, millaisia sinä?

– Koen onnistuneeni opettajana, kun saan opiskelijat innostumaan ja motivoitumaan. Opiskelijat kokevat onnistumista, kun hankalat käsitteet avautuvat, kun he pärjäävät tenteissä sekä uskovat itseensä ja omaan kykyynsä oppia.

Mitä olet itse opiskellut/tehnyt aiemmin työurallasi?

– Opiskelin viestintätieteitä ja informaationtutkimusta Vaasan yliopistossa. Sittemmin opiskelin kasvatustieteitä Helsingissä ja suoritin opettajan pedagogisen tutkinnon Haaga-Heliassa.

– Työurani alkuvuosina työskentelin muun muassa uutistoimittajana, minkä jälkeen siirryin opetusalalle. Opettajan töitä olen tehnyt Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa, Luxemburgin Eurooppa-koulussa ja Laajasalon opistossa.

Mitä vinkkejä antaisit uusille opiskelijoille?

– Kansanopistovuosi on ihana ja ihmeellinen kokemus, josta kannattaa repiä kaikki riemu irti. Löydä uusia ystäviä, osallistu sosiaalisiin rientoihin, nauti erinomaisesta opetuksesta ja ihanasta yhteisöllisyydestä, keskity unelmiisi, opi ja pidä hauskaa.Lue lisää Laajasalon opisto

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.