🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kodinhuoltajan opintoja Kuopiossa

Kuopion talouskoulu

Mukavat opettajat ja monta mahdollisuutta

Kuopiolainen Johanna Hyvönen suoritti Kuopion talouskoulussa kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnon. Koulutuksesta valmistutaan kodinhuoltajaksi. Johanna päätyi oppilaitokseen kevään 2011 yhteishaun kautta, sillä hän halusi oppia lisää ruoanlaitosta sekä oppia valmistamaan erilaisia ruokia.

Mukavat opettajat ja monta mahdollisuuttaPerustutkintoja ja kotitalousopetusta

Kuopion talouskoulussa voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja tai osallistua noin viisi kuukautta kestävään kotitalousopetukseen. Keväällä 2013 valmistunut Johanna päätyi kotitalousopetuksen kautta suorittamaan ammatillista perustutkintoa.

–  Kävin ensin kotitalousopetuksen Kuopion talouskoulussa ja sitten oli mietintää siitä, mitä teen seuraavaksi. Opinto-ohjaaja suositteli minulle kotityö- ja puhdistuspalvelujen alaa. Olen itse aina tykännyt siivoamisesta.

Johannan mielestä opiskelu Kuopion talouskoulussa oli mukavaa. Erityisesti hän piti mukavista luokkakavereista ja opettajista. Opinnoissaan hän tykkäsi erityisen paljon ruoanlaitosta.

–  Opinnoissa antoisinta oli ruoanlaitto, opin laittamaan erilaisia ruokia. Lisäksi pidin työssäoppimisjaksoista. Haastavinta olivat matikan laskut.

Monipuolisia opintoja, useita vaihtoehtoja työelämään

Johannan oma kiinnostus alaa kohtaan motivoi häntä myös opinnoissa. Tavalliseen kouluviikkoon kuului niin teoriaa kuin käytäntöäkin.

–  Tavalliseen kouluviikkoon sisältyi teoriaa ja käytäntöä puhtaanapidosta ja ruoanlaitosta.

Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto tarjoaa Johannalle useita erilaisia vaihtoehtoja työelämässä.

–  Koulutuksen jälkeen voi hakea töihin siivousalan yrityksiin, hotelleihin, kotipalveluyrityksiin, palvelukeskuksiin ja päiväkoteihin.

Johannan tulevaisuudensuunnitelmatkin ovat jo selvillä. Hän on saanut kesätöitä kerroshoitajana.

Miksi Kuopion talouskouluun?

Johannan mielestä Kuopion talouskouluun hakevalla on edessään mukavia opiskeluaikoja.

–  Kuopion talouskoulussa on mukavat opettajat ja monta kouluttautumismahdollisuutta. Kuopion talouskoulu on kaiken kaikkiaan mukava koulu.Lue lisää PAOK Palvelualan Opisto Kuopio

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta PAOK Palvelualan Opisto Kuopio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.