Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennustekniikka

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Espoo
Kandi- ja maisteriohjelmat

Rakennustekniikka

Rakennustekniikan pääaineessa yhdistyvät insinööritieteiden matemaattinen ja tekninen pohja luovaan suunnitteluun ja johtamiseen. Aalto-yliopisto tarjoaa Suomessa kaikkein kansainvälisimmän ja uusimpaan tutkimukseen pohjautuvan rakennustekniikan opintokokonaisuuden. Ohjelmasta valmistuneilla on seuraavat valmiudet:

  • Hyvät matematiikan, fysiikan ja mekaniikan perustaidot. Tekniikan kandidaatilla on laaja-alaiset tiedot tekniikan alan perusteista ja valmiudet soveltaa insinööritieteiden menetelmiä uusissa luovissa yhteyksissä.
  • Laaja materiaalitietämys. Tekniikan kandidaatilla on perustavanlaatuinen ymmärrys kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista; niiden ominaisuuksista, käyttäytymisestä ja vaikutuksista lopputuotteeseen.
  • Perustiedot rakennusten suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta sekä rakennushankkeiden johtamisesta. Tekniikan kandidaatti ymmärtää suunnittelussa huomioitavat yleiset vaatimukset, kuten rakenteiden lujuuden ja vakauden, paloturvallisuuden, hygienian, terveyden ja käyttöturvallisuuden perusvaatimukset. Hän osaa myös ottaa huomioon rakennusten ja rakenteiden ekologisen, taloudellisen ja esteettisen puolen.
  • Hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot. Rakennusalalla tehdään tiivistä yhteistyötä esimerkiksi arkkitehtien kanssa, ja opiskelija saakin alusta asti kokemusta monialaisissa tiimeissä työskentelystä.
  • Hyvät projektinjohtamistaidot. Tekniikan kandidaatti ymmärtää hyvien johtamistaitojen merkityksen alallaan, osaa käyttää niitä aktiivisesti sekä tiiminsä että muiden sidosryhmien kanssa ja pystyy siten johtamaan projektia aina suunnitteluvaiheesta toteutukseen.
  • Valmiudet maisteriopintoihin. Rakennustekniikan opinnot ovat erinomainen pohja jatko-opinnoille, erityisesti maisteriohjelmiin kuten Building Technology ja Geoengineering.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi Aalto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Aalto-yopisto on tuonut yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja on edelläkävijä nällä aloilla. Kampus on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

Arvioinnit
Arvioinnit
Rakennustekniikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit