Ammatilliset perustutkinnot

Husbyggare (för unga)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Husbyggare (för unga)

Studierna

Studierna är uppbyggda på det sättet att du i början lär dig använda de vanligaste verktygen inom branschen. Dessutom lär du dig hur viktigt det är att skydda dig själv mot olika faror som husbyggnadsarbete för med sig.

Under första året kommer du att lära dig att bygga små gårdsbyggnader och hur man bygger en grund för ett egnahemshus.

Under andra året koncentrerar vi oss på husstommar, yttertak, fasader, värmeisolering och arbeten inomhus. Här kommer ni även att bekanta er med arbetslivet i form av inlärning i arbete (IA), dvs ni gör en del av era studier på någon byggarbetsplats.

Tredje året lär du dig plattsättning och får en inblick hur man bygger ekologiskt, energisnåla hus eller passiva hus. Dessutom gör du en stor del av studierna på olika arbetsplatser för att förbereda dig inför arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal).

Examensgrunderna hittar du här.

Efter examen

Du kan genast ge dig ut i arbetslivet och börja jobba som husbyggare. Du kan välja att specialisera dig inom branschen genom yrkesexamen och specialyrkesexamen och du kan också studera vidare till byggmästare eller byggnadsingenjör vid yrkeshögskola. Valet är ditt!

Arbetslivet

Som husbyggare kan du arbeta med olika typer av projekt. Du kan bygga egnahemshus, parhus, radhus, höghus, industrifastigheter, skolor osv.

Några exempel på specialiseringsområden:

Timmerman
Murare
Armerare
Betongarbetare
Asbestsanerare
Elementmontör

Läs mera om de olika certifikaten för husbyggare på Eurofins (tidigare VTT) hemsida.

Viktiga egenskaper hos en husbyggare

  • Samarbetsvillig
  • Villig att lära sig nya saker
  • God initiativförmåga
  • Arbetssam

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter. Läs mera här.

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Husbyggare (för unga), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Husbyggare (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu