Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elintarvikealan perustutkinto | meijeristi

Hämeen ammatti-instituutti
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Meijeristi

Elintarvikealan perustutkinto | meijeristi

Meijeristi

Elintarvikealan perustutkinto, meijeristi

Meijeristit toimivat pääosin teollisuudessa eri tuotteiden valmistajina ja valmistuksen ohjaajina, tuote- tai pakkausosastojen esimiehinä, laboratoriotehtävissä ja maidon vastaanoton sekä yhteiskäsittelyn hoitajina.

Meijereissä tehdään kemiallisia, mikrobiologisia määrityksiä ja aistinvaraista arviointia. Näin varmistetaan, että tuotteet täyttävät elintarvikkeille asetetut vaatimukset ja ovat kuluttajille paitsi maistuvia myös ehdottoman turvallisia.

Hämeen ammatti-instituutti on ainoa oppilaitos Suomessa, jossa voi suorittaa meijerialalle painottuvan elintarvikealan ammatillisen perustutkinnon.

Opiskelu meijerialalla

Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat tuoteosaaminen ja lisäksi mm.  maidon koostumus ja ominaisuudet, prosessinohjaus ja käynnissäpito, kemia, hygienia ja ravitsemustieto.

Meijerialan perustutkinnossa käytännön tekemisellä on merkittävä osuus. Opintoihin sisältyy kaksi harjoittelujaksoa alan tuotantolaitoksissa. Niiden kesto on yhteensä noin vuosi. Jaksoilta opiskelijoille maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Ammatillisissa tutkinnon osissa perehdytään muun muassa seuraaviin aiheisiin:

  • Meijerialalla toimiminen
  • Meijerituotteiden valmistus
  • Meijeriprosessien ohjaus ja käynnissäpito
  • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa
  • Pakkaaminen ja logistiikkatoiminnot meijerialalla

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elintarvikealan perustutkinto | meijeristi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on peruskoulu, myös yo-pohjaisia aloituspaikkoja. Koulutukseen haetaan joko valtakunnallisessa yhteishaussa tai Hämeen ammatti-instituutin jatkuvassa haussa. Lisätiedot www.hami.fi.

Tutkinto / todistus

Elintarvikealan perustutkinto, meijeristi

Kustannukset

HAMIssa ei ole lukukausimaksua. Asuminen Sairion opiskelija-asunnoissa ja päiväruokailu ovat ilmaisia. Asuntolassa oleskelutilat ja keittiö ovat yhteiset. Viikonloppuasumisesta sovitaan erikseen. Työvaatteet ja -jalkineet opiskelija hankkii itse.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto | meijeristi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti (HAMI) on monialainen toisen asteen oppilaitos, jossa ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa elintarvike-, maatalous-, metsä-, puutarha- ja viheralalla. Oppilaitoksessa on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. HAMI järjestää myös kaikille avointa lisä- ja täydennyskoulutusta sekä asiakaskohtaista tilauskoulutusta. Hämeen ammatti-instituutti on...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammatti-instituutti ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammatti-instituutti

Visamäentie 35
13100 Hämeenlinna

Arvoinnit
Elintarvikealan perustutkinto | meijeristi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: