Sivuston käyttötapa: Mobiili

Puutarha-alan perustutkinto | puutarhuri

Hämeen ammatti-instituutti
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lepaa
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Puutarhuri

Puutarha-alan perustutkinto | puutarhuri

Puutarhuri

Puutarha-alan perustutkinto, puutarhuri

Hämeen ammatti-instituutista voi valmistua puutarhuriksi joko puutarhatuotannon tai viheralan osaamisaloilta. Tutkinnon voi suorittaa joko kokopäiväisenä opiskeluna tai monimuotoisesti.

Puutarhatuotanto

Puutarhatuotantoon erikoistunut puutarhuri kasvattaa vihanneksia, marjoja tai hedelmiä avomaalla tai kasvihuoneessa. Puutarhatuotannon ammattilaiset voivat toimia myös puutarhamyymälöissä ja osa ryhtyy yrittäjiksi.

Viherala

Viheralan puutarhuri työskentelee pihojen, puistojen, liikunta- ja leikkipaikkojen rakentajana sekä niiden hoitotöissä. Moni toimii yrittäjänä, osa on töissä puutarhamyymälässä.

Opinnot

Puutarhatuotannon opinnoissa voi kasvihuone- ja avomaaviljelyn lisäksi perehtyä syvemmin jonkin kasviryhmän, esimerkiksi taimitarhakasvien, kasvihuonevihannesten tai -kukkien tuottamiseen. Opintoihin voi valita myös viljelyteknologiaa tai luonnonmukaista viljelyä.

Viheralalla opiskelu painottuu kasvillisuusalueiden rakentamiseen ja hoitoon. Osaamistaan voi laajentaa valitsemalla opintoihin esimerkiksi viherrakentamisen kivitöitä tai erityisviheralueiden ylläpitoa.

Lepaan oppimisympäristöt

Kasvihuoneessa opiskelijat osallistuvat tomaatin hoito-, sadonkorjuu- ja lajittelutöihin. Kasvihuoneen tutkimusosastoissa tehdään erilaisia viljelykokeita.

Taimistolla kasvatetaan puiden, pensaiden ja perennojen taimia sekä omaan puutarhamyymälään että tukkumyyntiin. Opiskelijat harjoittelevat ajankohtaisia taimistotöitä.

Avomaalla opiskelijat oppivat tekemään vihannesten sadonkorjuu- ja lajittelutöitä.
Hedelmä- ja marjatarhassa viljellään mm. omenaa, herukoita ja vadelmia. Suuri osa sadosta käytetään Lepaan viinitilan tuotannossa limonadien, viinien ja liköörien raaka-aineena.

Lepaan puistossa on useita satoja puu- ja ruohovartisia kasveja, joita opiskelijat oppivat tunnistamaan, istuttamaan ja hoitamaan. Piha-alueilla ja puistoissa tehdään viherrakennustöitä, joiden yhteydessä myös viheralan koneiden käyttö tulee tutuksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puutarha-alan perustutkinto | puutarhuri, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on peruskoulu ja haettavina on myös yo-pohjaisia aloituspaikkoja. Koulutukseen haetaan joko valtakunnallisessa yhteishaussa tai Hämeen ammatti-instituutin jatkuvassa haussa. Lisätiedot www.hami.fi.

Tutkinto / todistus

Puutarha-alan perustutkinto, puutarhuri

Kustannukset

Koulutus ja ruokailu ovat opiskelijalle kouluviikoilla tai lähijaksoilla maksuttomia, samoin asuntolassa asuminen. Työvaatteet ja -jalkineet opiskelija hankkii itse.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puutarha-alan perustutkinto | puutarhuri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti (HAMI) on monialainen toisen asteen oppilaitos, jossa ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa elintarvike-, maatalous-, metsä-, puutarha- ja viheralalla. Oppilaitoksessa on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. HAMI järjestää myös kaikille avointa lisä- ja täydennyskoulutusta sekä asiakaskohtaista tilauskoulutusta. Hämeen ammatti-instituutti on...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammatti-instituutti ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammatti-instituutti

Visamäentie 35
13100 Hämeenlinna


Arvoinnit
Puutarha-alan perustutkinto | puutarhuri ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: