Rakennetun ympäristön koulutus | hortonomi | monimuotototeutus

Rakennetun ympäristön koulutuksessa opiskellut hortonomi osaa viheralueiden suunnittelun, rakentamisen ja hallinnoinnin prosessit ja menetelmät. Luonnonkasvit ja viherrakentamisen kasvit kasvupaikkavaatimuksineen ovat hänelle tuttuja. Hortonomi ymmärtää sekä maisemarakenteen että luonnon prosessien merkityksen. Rakennetun ympäristön rakenteet ja materiaalit sekä tuotteet tulevat opinnoissa tutuiksi.
Opintojen sisältö
Hortonomin (AMK) tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Tutkinto koostuu profiloivista sekä ydinosaamisen moduuleista. Profiloivista moduuleista voit valita urasuunnitelmaasi tukevat moduulit.
Moduuli on 15 opintopisteen laajuinen, noin 8 viikkoa kestävä kokonaisuus, joka on lähtöisin työelämän ilmiöstä tai tarpeesta. Rakennetun ympäristön profiloivissa moduuleissa painotetaan joko suunnittelijan, viherrakentajan tai rakennetun ympäristön hallinnoijan ammattilaisen osaamista.
Rakennetun ympäristön koulutuksessa opiskellut hortonomi osaa viheralueiden suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon prosessit ja menetelmät. Luonnonkasvit ja viherrakentamisen kasvit kasvupaikkavaatimuksineen ovat hänelle tuttuja. Hortonomi ymmärtää sekä maisemarakenteen että luonnon prosessien merkityksen. Rakennetun ympäristön rakenteet ja materiaalit sekä tuotteet tulevat opinnoissa tutuiksi.
Hortonomi osaa ottaa huomioon asukkaiden ja erityisryhmien toiminnan vaatimukset viheralueille esteettisten vaatimusten lisäksi. Hortonomi osaa laskea ja arvioida suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon kustannuksia ja toimia yrittäjämäisesti.
Rakennetun ympäristön ydinosaamisen moduuleita ovat:
- Pihan suunnittelu ja rakenteet
- Rakennetun ympäristön skaalautuvat prosessit
- Sosiaaliset ympäristöt
- Rakenne- ja toteutustekniikka
- Kasvullinen ympäristö
- Sustainability in built-in environment
- Rakennetun ympäristön hallinta
- Yksityiset ja puolijulkiset ulkotilat
- Työharjoittelu
- Asiantuntijaharjoittelu
Profiloivia moduuleita valitaan viisi
Voit valita ne erilaisista vaihtoehtoista, joita ovat esimerkiksi:
- Maisemasuunnittelu
- Julkiset ulkotilat
- Rakennuttaminen
- Uudis- ja korjausrakentaminen
- Kiinteistön ulkoalueiden korjaus ja kunnossapito
- Muuttuva suunnittelu, rakentaminen ja hallinnointi
- Yrittäminen ja palvelun tuottaminen
Voit valita profiloivia opintoja myös HAMKin muiden koulutusten tarjonnasta.
Työllistyminen
Hortonomin työtehtäviin voi kuulua muun muassa pihojen, puistojen ja viheralueiden suunnittelua. Työpaikkoina voivat olla esimerkiksi kunnan viheralueosastot, suunnittelutoimistot ja erilaiset suunnittelu- tai rakennusprojektit. Hortonomi voi myös toimia itsenäisenä yrittäjänä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennetun ympäristön koulutus | hortonomi | monimuotototeutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.
Pääsyvaatimuksena koulutukseen on ammattikorkeakoulujen yleinen hakukelpoisuus.
Tutkinto / todistus
Hortonomi (AMK)
Ota yhteyttä

Hämeen ammattikorkeakoulusta löydät kolme eri opiskelutapaa
Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on oppimis- ja tutkimusyhteisö tekijöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Meitä on noin 9 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan alueella, verkossa ja kansainvälisesti. Opiskelijoille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneillemme...
Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä