Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Kesälukio

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
2 viikkoa
Kesällä
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Helsinki
Lukiot ja erikoislukiot

Kesälukio

kesälukion abikurssi

Kesälukio

Yliopistojen ja korkeakoulujen pääsyvaatimusten uudistuessa lukio-opinnoillasi on entistä suurempi painoarvo jatko-opiskeluun hakeutuessasi. Nyt sinulla on mahdollisuus paneutua perusteellisesti sellaisiin lukion kurssien sisältöihin, joissa koet tarvetta kertaukseen ennen ylioppilaskirjoituksia.

Kertaa lukiokurssien sisältöjä

Abikursseilla kertaat lukiokurssien sisältöjä ja vahvistat osaamistasi ylioppilaskirjoituksia varten. Samalla nautit urbaanista Helsingistä Kallion sykkeessä. HEO tarjoaa opiskelijoilleen myös tilat opiskelu- ja lukupiireihin, joissa voit syventää oppimistasi yhdessä muiden abikurssilaisten kanssa.

Kesälukion opinnot

Abikurssit kestävät kaksi viikkoa, jonka aikana opetusta on arkipäivisin. Opiskelija osallistuu yhdelle valitsemansa aineen kahden viikon intensiivikurssille kerrallaan. Intensiivikurssilla keskityt valitsemasi aineen lukion pakollisten ja syventävien opintojen perusteelliseen kertaamiseen.

Kunkin intensiivikurssin laajuus on 50 oppituntia, ja työmuotoina ovat kontaktiopetus ja ohjattu ryhmätyöskentely. Kurssin aikana opiskelijoita kannustetaan muodostamaan harjoitusryhmiä. Abikurssien opiskelijat voivat käyttää opiston tietokoneita. Abikursseilla pääset harjaannuttamaan tieto- ja viestintätekniikan taitojasi lukion päättötutkinnon edellyttämällä tavalla.

Oppituntien lisäksi HEO järjestää läksypiirejä ja vapaa-ajan ohjelmaa. Tarjolla on opintojen yksilö- ja ryhmänohjausta. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua järjestetylle retkelle ja iltaohjelmaan opiston kattoterassilla. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kesälukio, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Hakemus täytetään oppilaitoksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Kurssi soveltuu kaikille lukiolaisille, ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville ja aikuisopiskelijoille.

Lisätietoa koulutuksesta

Kesä 2020 abikurssit: Abikurssi I 20.7.-31.7.2020

Matematiikka, pitkä, klo 9.15-14
Kurssin tavoitteena on, että kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee pitkän matematiikan lukiokurssien keskeiset osa-alueet ja kykenee ratkaisemaan kaiken tasoisia yo-koetehtäviä. Kurssilla kerrataan lukion pitkän matematiikan oppimäärän keskeiset osa-alueet. Kertaukseen sisältyy teoriaa, laskurutiinin hiontaa ja lasketaan yo-koetehtäviä.  

Matematiikka, lyhyt, klo 9.15-14
Kurssilla käydään läpi lukion lyhyen matematiikan oppimäärä. Tavoitteena on vahvistaa lyhyen matematiikan kurssien osaamista ja tehdä runsaasti laskuharjoituksia opiskelijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Kurssilla harjoitellaan yo-koetehtäviä varten. 

Ruotsi, B-kieli, klo 9.15-14
Kurssilla kerrataan ruotsin kurssien oppimäärän pääkohdat. Tavoitteena on parantaa opiskelijan kielioppia sekä vahvistaa tekstin tuottamista ja kuulunymmärtämistä. Kurssilla käydään läpi monipuolisesti kielioppia, kirjallista ja suullista ilmaisua sekä tehdä kuunteluharjoituksia. Kurssilla harjoitellaan yo-koetehtäviä varten. 

Äidinkieli ja kirjallisuus, klo 9.15-14
Kurssilla käydään läpi lukion äidinkielen ja kirjallisuuden keskeiset sisällöt. Tavoitteena on vahvistaa opiskelijan kirjallisen tuottamisen taitoja sekä kykyä ymmärtää ja tulkita lukemaansa. Kurssilla luetaan ja analysoidaan erilaisia tekstejä sekä kirjoitetaan omia tekstejä. Halutessaan opiskelija saa ohjausta opettajalta kirjoittamistilanteessa. Kurssilla harjoitellaan yo-koetehtäviä varten.

Abikurssi II 27.7.-7.8.2020

Englanti, A1-kieli, klo 14.30-19.00
Kurssilla kerrataan englannin oppimäärän pääkohdat. Tavoitteena on kerrata monipuolisesti opiskelijoiden tarpeiden mukaan niin kielioppia kuin myös kirjallista ja suullista ilmaisua. Lisäksi tehdään kuunteluharjoituksia ja harjoitellaan yo-koetehtäviä varten.

eSports/Liikunta, klo 14.30-19.00
Kurssin tavoitteena on oman pelitason kehittäminen sekä urheilulliseen elämäntapaan ja arjen hallintaan tutustuminen. eSports kurssilla opiskelija perehtyy elektronisen urheilun kilpapelaamiseen ja systemaattiseen pelivalmennukseen.

Musiikki, klo 14.30-19.00
Kurssin tavoitteena on harjaantua soittamisessa ja perehtyä musiikkiteknologiaan. Kurssilla harjoitellaan bändisoittoa ja tutustutaan sekä syvennetään osaamista musiikkiteknologiasta.

Tutkinto / todistus

Intensiivikurssit toteutetaan yhteistyössä Kesälukioseuran kanssa, ja ne ovat lukion soveltavia opintoja, joten kurssin voit mahdollisesti lukea osaksi lukio-opintojasi. Saat lukiokurssista todistuksen, mutta sovithan kurssien hyväksilukemisesta aina oman koulusi aineenopettajan tai rehtorin kanssa.

Kustannukset

330 €, johon sisältyy yksi vapaasti valittava intensiivikurssi, ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, opintoretkiä ja opiskelun ohjausta sekä tunneilla tarvittavat monisteet. Kurssihinta ei sisällä aterioita.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kesälukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Kesälukio ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,4)
Perustuu 15 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kesälukio täytä seuraavat tiedot: