Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Ei arviointeja

Sjökapten (YH) | dagstudier

Högskolan på Åland, paikassa Maarianhamina
Pituus
4,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: separat ansäkan
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: separat ansäkan
Toteutustapa
Lähiopetus

Sjökapten (YH) | dagstudier

Efter sjökaptensexamen är du redo för en internationell karriär och kvalificerad för jobb som styrman på fartyg av obegränsad storlek. Du har alla världens hav som arbetsplats och behörighet för jobb ombord på både finländska och utländska fartyg.

Ledarskap och ansvar

Varje fartyg är som ett eget samhälle och som befälhavare har du huvudansvaret för besättning, fartyg, last och passagerare. Som sjökapten behöver du därför tycka om att ta ansvar och leda andra. Ett intresse för teknik är också till nytta.

Även som styrman har du ansvar för att effektivt och säkert styra fartyget.

Många arbetsmöjligheter i sjöfartsbranschen

I sjökaptensstudierna ingår både teori och praktiska övningar. I högskolans simulatorer, ombord på skolfartyget och ombord på fartyg i utrikestrafik får du använda dina teoretiska kunskaper i verkliga arbetssituationer.

Idag är efterfrågan på utbildade och kompetenta sjöbefäl stor. Internationellt är det också brist på däcksbefäl. Utbildningens bredd gör dig dessutom attraktiv inom andra sjöfartsrelaterade yrkesområden. Du kan till exempel jobba med transport och inom rederi- och hamnbranschen.

Hakeminen ja kelpoisuus

Utbildningsprogrammet för sjöfart antar nya studerande varje år. Ansökan sker på våren, från mitten av mars till mitten av april, och utbildningen startar till hösten.

Tutkinto / todistus

Sjökapten (YH), Merikapteeni (AMK)