Itsenäiset maisteriohjelmat

Englannin kieli ja kääntäminen, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Joensuu
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Englannin kieli ja kääntäminen, maisteriohjelma

Tavoite

Enemmän kuin arkienglantia – vaativien viestintätilanteiden asiantuntijaksi!

Kaikkihan englantia osaavat – paitsi eivät ehkä riittävän hyvin selvitäkseen vaativista viestintätilanteista. Globaalista näkökulmasta vielä harvemmassa ovat ne, jotka osaavat englantia erinomaisesti ja hallitsevat lisäksi suomen kielen. Maailma on täynnä viestintätilanteita, jotka edellyttävät tyylilajien ja kulttuuristen vivahteiden tuntemusta tasolla, joka on arkikielen ja käännöskoneiden ulottumattomissa. Silloin tarvitaan kulttuurienvälisen viestinnän asiantuntijaa.

Koulutuksen sisältö

Kääntäminen, tulkkaus ja muut kulttuurienvälisiin kohtaamisiin liittyvät viestintätehtävät ovat kääntäjänkoulutuksen ytimessä. Englannin kielen ja kääntämisen maisteriopinnoissa perehdyt syvällisesti ammattimaisen kääntämisen ja monikielisen viestinnän menetelmiin ja käytänteisiin niin, että pystyt suunnittelemaan ja toteuttamaan vaativia ja laajoja monikielisen viestinnän tekstintuottamistehtäviä sekä hallitset työelämässä tärkeän projektityöskentelyn periaatteet. Lisäksi syvennyt käännöstieteelliseen tutkimukseen: opit etsimään, analysoimaan ja soveltamaan tutkimustietoa sekä toteutat itsenäisen tutkimusprojektin.

Englannin kielen ja kääntämisen maisterina osaat analysoida kääntämisen ja monikielisen viestinnän ilmiöitä kriittisesti sekä toimia asiantuntijaryhmissä ja oman alasi ja ammattikuntasi kehittäjänä.

Itä-Suomen yliopistossa opiskelet englannin kielen ja kääntämistä Joensuun kampuksella. Joensuussa kaikki on lähellä, opiskelijat ja opettajat tuntevat toisensa, ja saat henkilökohtaista ohjausta ja palautetta taitojesi kehittämiseen. Valintojesi kautta voit suuntautua opinnoissa esimerkiksi tiettyyn kääntämissuuntaan (englanti–suomi tai suomi–englanti) tai käännösteknologiaan tai tulkkaukseen, jotka tarjotaan käännöstieteen erikoistumisopinnoissa.

Työmarkkinoilla englannin kääntämisen maisterit sijoittuvat englannin kielen ja kulttuurienvälisen viestinnän asiantuntijatehtäviin erikoistumisensa ja sivuainevalintojensa mukaan muun muassa kääntäjiksi, tulkeiksi tai teknisiksi viestijöiksi, kansainvälisten asioiden suunnittelijoiksi, tiedottajiksi tai vientiassistenteiksi. Monet perustavat oman yrityksen, mihin saa tukea esimerkiksi Projektiosaamisen sivuainekokonaisuudesta.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Joensuu
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu