Kandi- ja maisteriohjelmat

Englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Joensuu
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen

Tavoite

Enemmän kuin arkienglantia – osaajasta asiantuntijaksi!

Englannin kielen hakukohde on englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen, joka on osa laaja-alaista kielten kandidaattiohjelmaa. Kandidaattiopintojen aikana valitset joko Englannin kielen ja kulttuurin tai Englannin kielen ja kääntämisen opintopolun, jota jatkat maisterin tutkinnossasi. Kielitaito- ja viestintäopintojen lisäksi paneudut valintasi mukaan englanninkieliseen kirjallisuuteen ja kulttuuriin, englannin kielen globaaliin käyttöön, sen vaihteluun ja rakenteisiin tai kääntämisen ja tulkkauksen yhteiskunnalliseen merkitykseen, käännösalan tutkimukseen ja englanti–suomi–englanti-käännösviestinnän käytäntöihin.

 

Koulutuksen sisältö

Kandidaattiopinnoissa englannin perusopinnot ovat kaikille englannin opiskelijoille yhteiset, ja niihin kuuluu kieli- ja viestintäopintoja, kielitieteellisiä opintoja sekä kirjallisuuden ja englanninkielisen kulttuurialueen tuntemusta kehittäviä opintoja. Lisäksi suoritat kielten kandidaattiohjelman yhteisiä opintojaksoja, joilla käsitellään muun muassa monikielistä viestintää ja kielentutkimusta. Opintopolkujen eriytymisen myötä oman pääaineen opinnot kehittävät alan tuntemusta ja erilaisten työskentelymuotojen hallintaa.

Suurinta osaa UEF:n oppiaineista voi opiskella sivuaineena vapaasti, mutta kieliaineissa on läpäistävä sivuainekoe ennen opintojen aloittamista. Myös aineenopettajakoulutukseen on erillinen valintakoe. Pakollisia sivuaineita ovat aineenopettajan opintopolulla pedagogiset opinnot sekä kielen ja kääntämisen pääaineessa käännöstieteen sekä suomen kielen ja kääntämisen yhteiset opinnot.

Opintopolut antavat erilaisia kelpoisuuksia. Vain englannin kielen ja kulttuurin pääaineesta voi valmistua englannin opettajaksi. Englannin kielen ja kääntämisen pääaine taas valmistaa monikielisen viestinnän tehtäviin, kuten kääntäjäksi ja tulkiksi.

Opintojen jälkeen

Työmarkkinoilla englannin asiantuntijat sijoittuvat englannin kielen ja kulttuurienvälisen viestinnän tehtäviin erikoistumisensa ja sivuainevalintojensa mukaan muun muassa aineenopettajiksi, lehtoreiksi, kääntäjiksi, tulkeiksi tai teknisiksi viestijöiksi, kansainvälisten asioiden suunnittelijoiksi, tiedottajiksi tai kansainvälisen kaupan tehtäviin.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Joensuu
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu