Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Joensuu
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen

Tavoite

Enemmän kuin arkienglantia – osaajasta asiantuntijaksi!

Englannin kielen hakukohde on englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen, joka on osa laaja-alaista kielten kandidaattiohjelmaa. Kandidaattiopintojen aikana valitset joko Englannin kielen ja kulttuurin tai Englannin kielen ja kääntämisen opintopolun, jota jatkat maisterin tutkinnossasi. Kielitaito- ja viestintäopintojen lisäksi paneudut valintasi mukaan englanninkieliseen kirjallisuuteen ja kulttuuriin, englannin kielen globaaliin käyttöön, sen vaihteluun ja rakenteisiin tai kääntämisen ja tulkkauksen yhteiskunnalliseen merkitykseen, käännösalan tutkimukseen ja englanti–suomi–englanti-käännösviestinnän käytäntöihin.

 

Koulutuksen sisältö

Kandidaattiopinnoissa englannin perusopinnot ovat kaikille englannin opiskelijoille yhteiset, ja niihin kuuluu kieli- ja viestintäopintoja, kielitieteellisiä opintoja sekä kirjallisuuden ja englanninkielisen kulttuurialueen tuntemusta kehittäviä opintoja. Lisäksi suoritat kielten kandidaattiohjelman yhteisiä opintojaksoja, joilla käsitellään muun muassa monikielistä viestintää ja kielentutkimusta. Opintopolkujen eriytymisen myötä oman pääaineen opinnot kehittävät alan tuntemusta ja erilaisten työskentelymuotojen hallintaa.

Suurinta osaa UEF:n oppiaineista voi opiskella sivuaineena vapaasti, mutta kieliaineissa on läpäistävä sivuainekoe ennen opintojen aloittamista. Myös aineenopettajakoulutukseen on erillinen valintakoe. Pakollisia sivuaineita ovat aineenopettajan opintopolulla pedagogiset opinnot sekä kielen ja kääntämisen pääaineessa käännöstieteen sekä suomen kielen ja kääntämisen yhteiset opinnot.

Opintopolut antavat erilaisia kelpoisuuksia. Vain englannin kielen ja kulttuurin pääaineesta voi valmistua englannin opettajaksi. Englannin kielen ja kääntämisen pääaine taas valmistaa monikielisen viestinnän tehtäviin, kuten kääntäjäksi ja tulkiksi.

Opintojen jälkeen

Työmarkkinoilla englannin asiantuntijat sijoittuvat englannin kielen ja kulttuurienvälisen viestinnän tehtäviin erikoistumisensa ja sivuainevalintojensa mukaan muun muassa aineenopettajiksi, lehtoreiksi, kääntäjiksi, tulkeiksi tai teknisiksi viestijöiksi, kansainvälisten asioiden suunnittelijoiksi, tiedottajiksi tai kansainvälisen kaupan tehtäviin.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit
Englannin kieli, kulttuuri ja kääntäminen ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: