Kandi- ja maisteriohjelmat

Venäjän kieli, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Joensuu
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Venäjän kieli, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Venäjän kielen opinnot tuottavat monipuoliset valmiudet toimia venäjän kielen, kulttuurin tai kääntämisen asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. Kandidaatin tutkinto luo vankan pohjan, minkä jälkeen maisteriopinnoissa erikoistut joko venäjän kieleen ja kulttuuriin tai venäjän kieleen ja kääntämiseen. Kielestä ja kulttuurista voi valmistua venäjän opettajaksi ja saada valmiudet erilaisiin venäjän kielen ja kulttuurin syvällistä tuntemusta edellyttäviin tehtäviin niin yrityksissä kuin julkisella sektorilla. Kielestä ja kääntämisestä valmistutaan kääntäjäksi, tulkiksi tai muihin kansainvälisen viestinnän tehtäviin. Vapaa sivuaineoikeus takaa sinulle mahdollisuuden tehdä yksilöllisiä valintoja ja hankkia laaja-alainen asiantuntijuus.

Venäjän kielen opintoihin kuuluu kielitaitoa ja viestintää, kieli- ja käännöstiedettä, Venäjän kulttuuria, yhteiskuntaa ja kirjallisuutta sekä kääntämistä ja tulkkausta. Opetuskielet ovat suomi ja venäjä. Työskentelymuodot vaihtelevat harjoitustunneista, luennoista ja seminaareista ryhmätöihin, itsenäisesti kirjoitettaviin esseisiin ja tutkielmiin. Etenkin maisterivaiheessa on tarjolla laaja valikoima valinnaisia kursseja. Työelämälähtöisyys on osa venäjän opiskelua: opintojen aikana pääset harjoittelemaan taitojasi, opit tunnistamaan vahvuutesi ja tuomaan ne esille.

Sivuainevalinnoilla rakennat itsellesi ainutlaatuisen opintokokonaisuuden. Aineenopettajaksi suuntautuvat opiskelevat sivuaineenaan aineenopettajan pedagogiset opinnot, ja kääntäjäksi valmistuvien opintoihin kuuluu käännöstiedettä ja suomen kieltä. Suosittuja valinnaisia sivuaineita ovat esimerkiksi muut kieliaineet, kauppa- ja oikeustieteet sekä Venäjä- ja rajatutkimus. Joihinkin sivuaineisiin on sivuainekoe.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Joensuu
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Tarjoamme tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu